Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου

Σε ένα πρωτοφανές θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου

Σε ένα πρωτοφανές θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Και τούτο διότι ενώ τις πρώτες πρωινές της Παρασκευής οι αρχικές εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ συνέκλιναν ότι οι δράστες του ποινικολόγου εκτελούσαν πιθανότατα ένα συμβόλαιο θανάτου, τα νέα στοιχεία της Ασφάλειας κατευθύνουν πλέον τις έρευνες στο σενάριο του μη προμελετημένου φόνου, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία προμελέτης του εγκλήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες εκτιμήσεις, το έγκλημα να ενδεχομένως να προέκυψε ως τέτοιο κατά τη διάρκεια έντασης -στη συνάντηση που είχαν οι δράστες με τον δικηγόρο- στο πλαίσιο κάποιας άσκησης πίεσης. Οι αρχές εξετάζουν δηλαδή το ενδεχόμενο να υπήρξε μια ένταση η οποία εξωτερικεύτηκε τη στιγμή που έφυγε ο συνεργάτης του δικηγόρου από το γραφείο στο οποίο γινόταν η συνάντηση, ενώ δεν αποκλείεται να βγήκε το όπλο στο πλαίσιο κάποιας απειλής προς τον δικηγόρο, που οδήγησε με τη σειρά της στον μοιραίο πυροβολισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να ζήτησαν και χρήματα από τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του, προφανώς σε μια απόπειρα αποπροσανατολισμού. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν αυτό έγινε πριν ή μετά από τη δολοφονία ή κατόπιν απειλής.

Το σενάριο περί μη προμελέτης βασίζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε τρία στοιχεία. Πρώτον, στο γεγονός ότι οι δύο δράστες επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για το αν θα αφήσουν αποτυπώματα, ίχνη γενετικού υλικού, καθώς και για το εάν θα καταγραφούν τα πρόσωπά τους από κάμερες ή αυτόπτες μάρτυρες. Και πράγματι, οι αρχές έχουν συλλέξει πλούσιο γενετικό υλικό από το γραφείο του δικηγόρου στο οποίο έγινε η δολοφονία. Δεύτερον, στο γεγονός ότι οι δύο δράστες παρέμειναν στο δωμάτιο συσκέψεων με τον δικηγόρο πάνω από 15 λεπτά, κάτι που δεν θα έκαναν πιθανότατα εάν στόχο είχαν απλώς να τον σκοτώσουν και να αποχωρήσουν. Τρίτον, δεν επιχείρησαν να καλύψουν με οιονδήποτε τρόπο τα πρόσωπά τους ούτε κατά την είσοδο, ούτε κατά την έξοδό τους από το γραφείο.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου

Στα χέρια της ΕΛΑΣ τα πρώτα στοιχεία για τους δράστες

Οι άνδρες της ασφάλειας έχουν πλέον την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του δικηγόρου στη διάθεσή τους, ενώ έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, οι δύο δολοφόνοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου - εικόνα 2

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα

Οι πρώτες πληροφορίες από την ιατροδικαστική έρευνα αναφέρουν ότι το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν μικρού διαμετρήματος, ενώ η εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε από απόσταση ενάμιση μέτρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σφαίρα πρέπει τρύπησε τον πνεύμονα και την καρδιά και ο θάνατος να ήταν ακαριαίος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο στο protothema.gr, ο ιατροδικαστής της υπόθεσης υποστήριξε πως ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει. «Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία. Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει».

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου - εικόνα 3

Το χρονικό της δολοφονίας

Yπενθυμίζεται ότι οι δύο δολοφόνοι φέρεται να έφθασαν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιείου 154 στη Νεάπολη Εξαρχείων, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης και ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο.

Ο συνεργάτης του, τους ζήτησε να περιμένουν και ενημέρωσε τον 52χρονο ποινικολόγο για την έλευσή τους. Περίπου μισή ώρα αργότερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε τους «πελάτες» στην αίθουσα των συσκέψεων, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη του.

Εκεί συνομίλησαν μαζί του για πάνω από 15 λεπτά, έχοντας πρώτα ζητήσει την αποχώρηση του συνεργάτη του δικηγόρου προκειμένου να συζητήσουν κατ’ ιδίαν μαζί του για «προσωπικά ζητήματα» που τους είχαν φέρει εκεί. Πράγματι ο 32χρονος βγήκε έξω.

Μετά από περίπου δύο λεπτά, στις 19:10 ακούστηκε πυροβολισμός, με τους δράστες να εξαφανίζονται πριν ο συνεργάτης του θύματος κατευθυνθεί εκεί. Όταν έφθασε αντίκρισε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μετά τον πυροβολισμό ο δικηγόρος πρόλαβε να ψελίσει ότι πονάει πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου - εικόνα 4

Συγκλονισμένη η οικογένεια του δικηγόρου

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο, στις 3 μετά το μεσημέρι, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του δολοφονηθέντος δικηγόρου από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού. Η οικογένεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας».

Από τη μεριά της, η υπέργηρη μητέρα του δικηγόρου, φαίνεται πως πρόλαβε να ζήσει τη μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής. Η 93χρονη Ιριδα Σπινθουράκη μητέρα του αδικοχαμένου δικηγόρου έμαθε μόλις σήμερα (13.10.2017) το θάνατο του παιδιού της το απόγευμα της Πέμπτης. Στο πλευρό της διαρκώς η πρωτότοκη κόρη της Γεωργία Ζαφειροπούλου ενώ τα υπόλοιπα παιδιά της Ελισάβετ, Γρηγόρης και Γιώργος προσπαθούν να στηριχθούν και να στηρίξουν την σύζυγο και τα δυο παιδιά του αδελφού τους που έπεσε θύμα στυγνής δολοφονίας.

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο γιος του δικηγόρου. Με ανάρτησή του στο Facebook όπου αποχαιρέτησε τον δολοφονημένο πατέρα του. "Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία" ανέφερε μεταξύ άλλων.

"Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του. Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια" ανέφερε η θεία του δολοφονημένου δικηγόρου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ 09 Αυγ 2020 | 21:57

Τέλος οι λιτανείες: Απαγορεύθηκαν με ΚΥΑ σε όλα τα θρησκευτκά δόγματα

Όπως αναφέρετα οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 09 Αυγ 2020 | 20:27
Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥΣ 09 Αυγ 2020 | 20:15

Κορονοϊός: Αρνητική πρωτιά κρουσμάτων στη Χαλκιδική, 38 στην Αθήνα - Δείτε πώς κατανέμονται γεωγραφικά

Ποιες είναι οι "κόκκινες" περιοχές, πως κατανέμονται τα νέα κρούσματα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 09 Αυγ 2020 | 19:34

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στον Αμπελώνα - Κλειστή εστίαση από τις 23:00 και μάσκες παντού

Mέτρα α λα Πόρο για τον Αμπελώνα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 09 Αυγ 2020 | 18:39

Κορονοϊός: Εκτίναξη με ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα - 203 νέα σήμερα, 22 διασωληνωμένοι

Τι αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Κυριακή

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 09 Αυγ 2020 | 18:11

Συναγερμός στην Αίγινα: Θετικό κρούσμα κορονοϊού σε ξενοδοχείο

Εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού σε ξενοδοχείο στην Αίγινα

ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 09 Αυγ 2020 | 18:09

Δήμαρχος Πόρου: Αν δεν τηρήσετε τα μέτρα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις- Μιλάμε για την επιβίωση των γονιών μας

"Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ ανησυχητικά δεδομένα" γράφει ο Δήμαρχος Πόρου.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HERACLES 09 Αυγ 2020 | 17:46

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 700 κρούσματα την ημέρα αν δεν τηρούνται τα μέτρα

Έως και 700 κρούσματα την ημέρα αν δεν τηρούνται τα μέτρα προβλέπει νέα μελέτη

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ 09 Αυγ 2020 | 17:21

Τραγωδία στην Εύβοια: Αυξάνεται στους 6 ο αριθμός των θυμάτων - Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα

Εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα με τον αριθμό των θυμάτων από την τραγωδία στην Εύβοια να ανέρχεται σε έξι

ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ 09 Αυγ 2020 | 15:50

Κορυδαλλός: Νεκρός βρέθηκε 29χρονος κρατούμενος

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ 09 Αυγ 2020 | 15:42

Εύβοια: Μετά τις πλημμύρες, φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Ζαράκων

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό Ζαράκων.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 09 Αυγ 2020 | 15:35

Νίκος Χαρδαλιάς: Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το 112

Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, είπε ο υφυπουργός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09 Αυγ 2020 | 15:25

Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 "είδε" την καταστροφική καταιγίδα στην Εύβοια

Τοπικές βροχές και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου