
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε χθες στις 23:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», μεταφέροντας 84 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
Στις 07:00 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το "Νήσος Σάμος" με 72 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο ενώ στις 08:00 αναμένεται το "Blue Star 2" με άλλους 69 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα αποσυμφόρησης του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια
Συνεχίζεται το πρόγραμμα αποσυμφόρησης του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης οτη Μόρια. Σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση 424 αιτούντων άσυλο με προσφυγικό προφίλ ή μελών ευάλωτων ομάδων. Άλλοι 200 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.
Οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών συνεχίζονται στη Λέσβο. Το Σαββατοκύριακο έφθασαν περισσότεροι από 300. Ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια παραμένει μεγαλύτερος των 15.000 ατόμων
Για τη γιαγιά μας από τα Βουρλά, για τον παππού μας από τη Σμύρνη. #weareallrefugees pic.twitter.com/UY1kEgLKaF
— Ρένα Δούρου (@RenaDourou) November 11, 2019
Αναμένουμε με αλληλεγγύη τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Απέναντι σε φασιστικές συμπεριφορές και στη ρητορική του μίσους, χτίζουμε ασπίδα στους ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο μακριά από τον πόλεμο. Ο φασισμός δεν χώρα στο τόπο μας.
— Costas Zachariadis (@CZachariadis) November 10, 2019
Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr