Follow us

Συνεχίζονται τα βραβεία Humanizing Health της TEVA για δεύτερη χρονιά

Βράβευση έξι Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
TEVA

Έξι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί βραβεύτηκαν για δράσεις που χαρακτηρίζονται για τον ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα και τις χαρισματικές καινοτομίες τους στα Humanizing Health Awards της TEVA.

Οι εργαζόμενοι της TEVA, είναι οι άνθρωποι πίσω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, οι οποίοι ψήφισαν τα προγράμματα που επιβραβεύτηκαν με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ανά περίπτωση.

Συνεχίζονται τα  βραβεία Humanizing Health της TEVA για δεύτερη χρονιά

Οι κοινωνικές δράσεις που επιβραβεύτηκαν φέτος εστιάζουν:

  • Στην προσφορά πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε νοσούντες από σπάνιες ασθένειες, αλλά και στις οικογένειες αυτών, από το "Σύλλογο 95 Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς".
  • Στην παροχή δωρεάν καθημερινής βοήθειας σε οικογενειακούς φροντιστές, ώστε να αποδεσμευτούν από ένα μέρος των καθηκόντων που έχουν αναλάβει απέναντι σε μέλη της οικογένειας τους που το έχουν ανάγκη, από το φορέα "Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ".
  • Στη δημιουργία ενός χρηστικού ενημερωτικού οδηγού, για τα θέματα επιβίωσης των παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, από τον φορέα "ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ".
  • Στη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης από εξειδικευμένους επιστήμονες, με θέμα πρωτότυπες μορφές ψυχοκινητικής θεραπείας, ειδικά σχεδιασμένες για τη νόσο του Πάρκινσον με τη υποστήριξη του Συλλόγου ασθενών & Φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.
  • Στην ενδυνάμωση, την ανακούφιση και την υποστήριξη μιας ολοκληρωμένης φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους φροντιστές τους, από το φορέα "ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ".
  • Στη νοητική & σωματική ενδυνάμωση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση ασθενών με άνοια ή ήπια νοητική διαταραχή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή tablet από επαγγελματίες, καθώς και εκπαίδευση οικογενειακών φροντιστών στο τρόπο εφαρμογής τους, από το Σωματείο "ΦΡΟΝΤΙΖΩ".

Στην εκδήλωση έστειλε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: "Θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία αυτών των Βραβείων που κάνουν πράξη την ουσιαστική φροντίδα μέσω της συνεργασίας με οργανώσεις ασθενών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και φορείς πολιτών. Όλη η φιλοσοφία των συστημάτων υγείας καθώς επίσης και των συνεργατών των συστημάτων υγείας, που είναι η φαρμακοβιομηχανία, είναι ακριβώς να υπηρετούμε τον ασθενή. Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο άνθρωπος και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των πολιτικών της Πολιτείας, γι' αυτό η συνεργασία μας με μια φαρμακοβιομηχανία 121 ετών σαν τη δική σας πρέπει να είναι στενή. Η δημιουργία ενός θεσμού "φροντίδας" με γνώμονα την ενσυναίσθηση οδηγούν στην ολιστική αντιμετώπισης των χρόνιων και σοβαρών νοσημάτων αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ιατρικής και φαρμακευτικής αγωγής

Και πάλι σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνετε όπως είναι οι "Πρωτοβουλίες που μιλάνε στην καρδιά των ασθενών, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των ασθενών"!".

Η Roberta Bonardi, Γενική Διευθύντρια της TEVA Ελλάδας, δήλωσε σχετικά : "Στόχος της TEVA και όλων εμάς, ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Περίπου διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι σε εξήντα χώρες επωφελούνται καθημερινά από τα προϊόντα της TEVA και έχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Τα βραβεία Humanizing Health είναι η έμπρακτη απόδειξη μιας προσπάθειας που στο κέντρο βρίσκεται ο ασθενής και μόνο περήφανη μπορώ να αισθάνομαι που είμαι μέρος αυτής της ενέργειας. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και στους νικητές".

Η Ιωάννα Καρώνη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της TEVA δήλωσε: "Η TEVA συνεχίζει να στηρίζει τον άνθρωπο και ενισχύει δράσεις και πρωτοβουλίες που στέκονται δίπλα στους ασθενείς με χρόνιες ή σοβαρές παθήσεις. Η προσφορά είναι μία από τις σημαντικότερες αξίες της εταιρείας μας, για αυτό και για μία ακόμα χρονιά αναγνωρίζουμε, υποστηρίζουμε και συνδράμουμε, έστω και στο ελάχιστο, στο δύσκολο αγώνα τον συνανθρώπων μας, αλλά και τον οικογενειών τους. Η καλοσύνη και η ευαισθησία ήταν, είναι και θα είναι το επίκεντρο των προθέσεων και των ενεργειών μας. "

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

QATARGATE 13 Ιαν 2023 | 14:21

La Repubblica: Ύποπτα εμβάσματα από δύο ΜΚΟ σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, πρόκειται για εμβάσματα "μερικών χιλιάδων ευρώ", τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 13 Ιαν 2023 | 13:57

Παρέμβαση ΟΗΕ υπέρ των κατηγορουμένων στη δίκη των διασωστών στη Λέσβο: "Η καταδίκη θα είναι επικίνδυνο προηγούμενο"

"Η αλληλεγγύη δεν πρέπει ποτέ να τιμωρείται και η συμπόνια δεν πρέπει ποτέ να δικάζεται", δήλωσε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το έργο των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 11 Ιαν 2023 | 18:56

Χρυσές Σφαίρες: Η Μίλι Άλκοκ από το House of the Dragon παρέλαβε το βραβείο... "τύφλα' στο μεθύσι

Η Μίλι Άλκοκ γελούσε συνέχεια χωρίς λόγο και την κρατούσε συνεχώς η συμπρωταγωνίστριά της Μιγκέλ Σάποκνικ, ενώ έκανε και ακατανόητες κινήσεις με τα δάχτυλά της.

ΤΑΙΝΙΑ "THE SWIMMERS" 11 Ιαν 2023 | 13:42

Σάρα Μαρντίνι: Πρόσφυγας, εθελόντρια και τώρα κατηγορούμενη για κατασκοπεία στη Λέσβο, η ηρωίδα του Netflix

Κατηγορούμενη για κατασκοπεία είναι η γυναίκα από τη Συρία που το 2015 έφτασε στη Λέσβο κολυμπώντας. Η ιστορία της έχει γίνει ταινία που προβάλλεται στο Netflix.

11 Ιαν 2023 | 08:38

Η "βιομηχανία" των ΜΚΟ όζει...

Αν αναζητήσει κάποιος δημοσιεύσεις με την φράση "παραπέμπονται μέλη Μ.Κ.Ο." στις μηχανές αναζήτησης θα εκπλαγεί με τον αριθμό των δημοσιευμάτων.

ΜΚΟ 10 Ιαν 2023 | 07:36

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο μικροσκόπιο - Ερευνα για ξέπλυμα χρήματος με "μαϊμού" επισκευές και χορηγίες

Δέκα μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, της Κιβωτού του Κόσμου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Η ΑΠΟΝΟΜΗ 09 Ιαν 2023 | 16:11

Τρεις γυναίκες από την Ουκρανία, το Ιράν και την Τουρκία κέρδισαν τα βραβεία Ούλοφ Πάλμε - Ποιες είναι

Η Ουκρανή Μάρτα Τσουμάλο, η Ιρανή Ναργκίς Μοχαμαντί και η Τουρκάλα Ερέν Κεσκίν κέρδισαν το βραβείο Ούλοφ Πάλμε

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «BARBARA» 05 Φεβ 2023 | 18:22

Παραλίγο τραγωδία στην Κομοτηνή: Τούβλα από ταράτσα έπεσαν σε καταστήματα εστίασης [βίντεο]

Δεκάδες τούβλα από ταράτσα πολυκατοικίας "προσγειώθηκαν" στα αίθρια δύο καταστημάτων εστίασης κεντρική πλατεία Ειρήνης.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΛΕΜΒΟ 05 Φεβ 2023 | 17:43

Τραγωδία στη Λέρο: Νεκρά τρία παιδιά καθώς και μία νεαρή γυναίκα - Βυθίστηκε λέμβος με άγνωστο αριθμό μεταναστών

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο είναι αφρικανικής καταγωγής.

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 05 Φεβ 2023 | 17:40

Κακοκαιρία "Barbara": Αναβάλλονται για αύριο οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής

Οι ανακοινώσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 05 Φεβ 2023 | 17:04

Σαρώνει η κακοκαιρία Barbara σε όλη την Ελλάδα: Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Με ιδιαίτερη ένταση εξελίσσεται το κύμα της κακοκαιρίας Barbara σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 05 Φεβ 2023 | 16:55

Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά στα διόδια των Μαλγάρων - "Κόλλησαν" λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των φορτηγών να αυξηθεί και η ουρά να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ 05 Φεβ 2023 | 16:47

Κλειστές αύριο Δευτέρα και οι λαϊκές αγορές στην Αττική

- Σε επιχειρησιακή δράση ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας