Συνήγοροι Γρηγορόπουλου: Η οικογένεια διεκδικεί την αλήθεια

«Η Δικαιοσύνη καλείται να επισφραγίσει την καταδίκη των 2 αστυνομικών που αφαίρεσαν τη ζωή ενός αθώου δεκαπεντάχρονου", σημειώνουν οι δικηγόροι

sunigoroi-grigoropoulou-i-oikogeneia-diekdikei-tin-alitheia
SHARE THIS
0
SHARES

"Η οικογένεια του Αλέξανδρου δεν διεκδικεί μόνο απονομή Δικαιοσύνης για το αδικοχαμένο παιδί. Διεκδικεί αλήθεια", αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του. Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που εξελίχθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και μία μέρα τις δηλώσεις της μητέρας του αδικοχαμένου 15χρονου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN για "σκοπιμότητες πίσω από την δολοφονία του Αλέξανδρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Δικαιοσύνη καλείται να επισφραγίσει την καταδίκη των 2 αστυνομικών που αφαίρεσαν τη ζωή ενός αθώου δεκαπεντάχρονου παιδιού. Καλείται να καταγνώσει την ενοχή, που αποδείχθηκε από όλα τα στοιχεία, κι από τις απολογίες ακόμη των κατηγορουμένων ήδη στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου σημάδεψε τις νέες γενιές κι ολόκληρη την κοινωνία.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν η πολλοστή δολοφονία αθώου από αστυνομικούς.

Παραμένει η μοναδική που οδήγησε σε ισόβια καταδίκη του αυτουργού.

Η μακρόχρονη ατιμωρησία της αστυνομικής βίας, ακόμη και της δολοφονικής, όπλισε το χέρι του Κορκονέα που πυροβόλησε και του Σαραλιώτη που τον συνέδραμε από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η μακρόχρονη και προκλητική ατιμωρησία δολοφονιών πολιτών από επίορκους αστυνομικούς ήταν ο λόγος που Κορκονέας και Σαραλιώτης πίστεψαν ότι θα γυρίσουν στο σπίτι τους το ίδιο βράδυ κι ας είχαν δολοφονήσει ένα παιδί.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου δεν διεκδικεί μόνο απονομή Δικαιοσύνης για το αδικοχαμένο παιδί. Διεκδικεί αλήθεια.

Διεκδικεί να φωτισθούν επιτέλους οι μηχανισμοί συγκάλυψης, σε κρατικό, παρακρατικό και μιντιακό επίπεδο, που λειτούργησαν από την πρώτη στιγμή για να συσκοτίσουν τα γεγονότα και να προστατεύσουν τους υπαιτίους.

Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου, θα υπηρετήσουμε το καθήκον μας μέχρι τέλους.Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Για να μην ξαναθρηνήσει ποτέ οικογένεια άλλον Αλέξανδρο, σκοτωμένο από αστυνομικό.

Η ασφάλεια δεν προστατεύεται με όπλα που στρέφονται κατά παιδιών, αλλά με δημοκρατία, δικαιοσύνη, διαφάνεια και σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook