X

Συντετριμένοι στο δικαστήριο οι γονείς του Αλκη Καμπανού: "Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή" - Αναβολή για 23 Ιανουαρίου

Στις 23 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Αλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει: TheToc team

Στις 23 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Αλκη Καμπάνου, ύστερα από αίτημα των δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 7.30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού έφτασαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, λίγο νωρίτερα γύρω στις 8:50 το πρωί της Τετάρτης.

"Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Περιμένω Δικαιοσύνη. Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα ισχύει", είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του δολοφονημένου 19χρονου, Αριστείδης Καμπανός, που έπεσε θύμα τυφλής ομαδικής βίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

"Τα ισόβια να είναι πάντα ισόβια. Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή" ζήτησε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Καμπανού.

"Μη με χτυπάτε άλλο"

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ένα επεισόδιο μεταξύ οπαδών Άρη και του ΠΑΟΚ, στο οποίο οπαδοί της πρώτης ομάδας χτύπησαν οπαδούς της δεύτερης στο Ωραιόκαστρο, αποτέλεσε την αφορμή, για να αρχίσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα μεταξύ οπαδών, το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2022, με αποτέλεσμα οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ να αποφασίσουν να επιτεθούν "οργανωμένοι και οπλισμένοι στην περιοχή του σταδίου Κλεάνθης Βικελίδης".

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές, "ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο".

Σε άλλο σημείο η εισαγγελέας Πρωτοδικών περιγράφοντας όσα συνέβησαν στην είσοδο της οικοδομής της οδού Θ. Γαζή αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι μόλις ρώτησαν την παρέα των νεαρών μεταξύ των οποίων ήταν και ο 19χρονος ποια ομάδα υποστηρίζουν, "στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν".

Διαβάστε Επίσης

Στην πρόταση γίνεται αναφορά και στην ιατροδικαστική έκθεση, βάσει της οποίας ο Άλκης υπέκυψε από τα τραύματα που είχε στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.