X

Συστάθηκε η νέα ένωση Δικαστών που προώθησε η Β.Θάνου

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενέκρινε την ίδρυση νέας δικαστικής ένωσης που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Γράφει: TheToc team

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενέκρινε την ίδρυση νέας δικαστικής ένωσης με την επωνυμία 'Ενωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων κατόπιν πρωτοβουλίας της Πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου που υπογράφει και πρώτη για την ίδρυση της.

Η πρωτοβουλία είχε προκαλέσει εξ' αρχής τριγμούς στους κόλπους των Δικαστών.

Η 'Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και η Ενωση Εισαγγελέων είχαν καταγγείλει ως διασπαστική την κίνηση συνδέοντας το εγχείρημα με προσπάθειες να δημιουργηθεί αντίπαλο σχήμα.

Για τη σύσταση της νέας ένωσης έχουν υπογράψει συνολικά 40 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί που προήχθησαν στις θέσεις που σήμερα κατέχουν κατά την τελευταία διετία.

Εξάλλου στο καταστατικό της αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορούν να εγγραφούν ως μέλη της, όχι μόνον ανώτατοι δικαστές, αλλά και δικαστικοί όλων των βαθμίδων ακόμα και συνταξιούχοι.

Πάντως το θέμα αυτό, της ίδρυσης νέας δικαστικής ένωσης, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στις προσεχείς ετήσιες συνελεύσεις των δικαστών και των εισαγγελέων που έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου.