Follow us

Συζητείται σήμερα στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ: Βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα ειδικά για τους υπότροπους

Βαριές ποινές με τσουχτερά πρόστιμα φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
αυτοκινητα

Βαριές ποινές με τσουχτερά πρόστιμα φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις που αποτελούν αιτία πρόκλησης ατυχήματος στοχεύοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους με ένα σύστημα αποτελεσματικό και δίκαιο.

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που η κυβέρνηση κατάθεσε στη Βουλή μέσω του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, "έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα με ρεαλισμό και ριζικές παρεμβάσεις που στοχεύουν ξεκάθαρα στη μείωση των θανάτων και των βαρέων τραυματισμών στους ελληνικούς δρόμους και στην καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας".

Το σχέδιο νόμου συζητείται σήμερα Τρίτη, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, προβλέπει την ποινικοποίηση μιας σειράς αδικημάτων υψηλής επικινδυνότητας, όπως την οδήγηση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, τη μη παραχώρηση προτεραιότητας σε σιδηροδρομικό όχημα, την παραβίαση του κόκκινου ή του κινητού φράγματος πριν από ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση όπως και τη στάθμευση σε αυτή, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την οδήγηση χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Με τον νέο ΚΟΚ επιχειρείται να καθιερωθεί αναλογική κατηγοριοποίηση των παραβάσεων και των επιβαλλόμενων κυρώσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα τους για τη ζωή, την υγεία, την σωματική ακεραιότητα των χρηστών του οδικού δικτύου. Επιδιώκεται η συμμόρφωση των οδηγών και εξ αντανακλάσεως η προστασία κάθε χρήστη του οδικού δικτύου, οπως και των πεζών, η επιβολή δικαίων ποινών που αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κάθε παράβασης , αλλά και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων, προς ενίσχυση του αποτρεπτικού χαρακτήρα αυτών. Οι κυρώσεις αφορούν κυρίως στον οδηγό ( χρηματικό ποσό, αφαίρεση διπλώματος, βαθμοί ποινής συστήματος ελέγχου συμπεριφοράς οδηγών) και όχι στο όχημα (αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας) , καθώς το όχημα μπορεί να το κυκλοφορήσει και κάποιος άλλος. Θα είναι ανάλογες των παραβάσεων και κατατάσσονται ως προς την επικινδυνότητα τους σε αυτές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα( όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονική προσπέραση, οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ) , λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις(όπως παράνομη στάθμευση, διοικητικές παραβάσεις, οδηγός χωρίς τα νόμιμα έγγραφα). Επιπλέον προβλέπεται κλιμάκωση των κυρώσεων για τους οδηγούς που υποπίπτουν συχνά σε παραβάσεις.

Λαμβάνονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας ατόμων με αναπηρία με την άμεση μετακίνηση οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα σε μπάρες , ειδικούς χώρους και ειδικές θέσεις στάθμευσης.

Ποινικοποιείται μια σειρά αδικημάτων υψηλής επικινδυνότητας όπως:

-η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου με πρόκληση ατυχήματος

-η υπέρβαση ορίου ταχύτητας

-η μη παραχώρηση προτεραιότητας σε σιδηροδρομικά οχήματα

-η παραβίαση φωτεινής σηματοδότησης

-η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, εξαρτησιογόνων ή άλλων απαγορευμένων ουσιών

-η οδήγηση χωρίς δίπλωμα οδήγησης

-η μη χρήση ζώνης

Ο νέος ΚΟΚ φέρνει νέο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, μέσα στις κατοικημένες περιοχές, ορίζεται σε 30 χιλιόμετρα την ώρα. Σε μονόδρομους στους οποίους υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, και σε οδούς διπλής κατεύθυνσης με τουλάχιστον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, και σε οδούς διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα όρια ταχύτητας της παρούσας εφαρμόζονται, εφόσον δεν ορίζονται διαφορετικά με ειδική σήμανση. Σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους εκτός κατοικημένων περιοχών, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 40 χιλιόμετρα την ώρα, εκτός αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση. Για τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν πρόσωπα, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 40 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε κατοικημένες περιοχές και σε 50 χιλιόμετρα την ώρα έξω από αυτές.

Για τα μοτοποδήλατα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 45 χιλιόμετρα την ώρα. Για τα αγροτικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έργου, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 40 χιλιόμετρα την ώρα. Ειδικώς αν τα αγροτικά μηχανήματα, τα μηχανήματα έργου ή τα ρυμουλκούμενα από αυτά στερούνται ελαστικών με αεροθάλαμο, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 15 χιλιόμετρα την ώρα. Για τα Ε.Π.Η.Ο. (ηλεκτρικά πατίνια κλπ) το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ/ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ/ώρα.

Ο νέος ΚΟΚ δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης και χρήσης των τεχνικών μέσων διαπίστωσης παραβάσεων επί οχημάτων έκτακτης ανάγκης και δημόσιας οδικής μαζικής μεταφοράς προσώπων, ενώ επίσης προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης της παράβασης σε απουσία του οδηγού (π.χ. κάμερες, στάθμευση).Ως παραβάτης λογίζεται ο ιδιοκτήτης του οχήματος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να υποδείξει τον οδηγό. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται στην ανάλυση συνεπειών της ρύθμισης, επιλύεται το πρόβλημα αναζήτησης και εντοπισμού του πραγματικού παραβάτη οδηγού. Επίσης, ρυθμίζεται το ζήτημα της βεβαίωσης παράβασης μόνο με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ επιλύεται το ζήτημα της επιβολής πολλαπλών κυρώσεων σε οδηγούς που είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες του οχήματος. Με τον νέο ΚΟΚ, νομιμοποιείται υπό όρους η διήθηση των μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, μεταξύ των λωρίδων κυκλοφορίας της ίδιας σε κατεύθυνσης σε οδούς με τουλάχιστον 2 λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση. Αυτή επιτρέπεται, εάν η ταχύτητα τους δεν υπερβαίνει τα 20χλμ/ώρα και τα λοιπά οχήματα είναι ακινητοποιημένα.

Σε ό,τι αφορά τις κλήσεις θα καταχωρίζονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα και οι παραβάτες θα ενημερώνονται άμεσα μέσω sms χωρίς δυνατότητα διαγραφής τους. Τα πρόστιμα θα αναρτώνται απευθείας στο TAXISnet του παραβάτη οδηγού και εάν αυτός δεν το εξοφλεί εμπρόθεσμα, τότε θα αποτελεί βεβαιωμένη οφειλή προς το δημόσιο. Οι φερόμενοι ως παραβάτες θα έχουν βέβαια τη δυνατότητα μέσα σε 7 έως 10 ημέρες να καταθέτουν τις ενστάσεις τους.

Χρήση κινητού

Η χρήση κινητού οδηγεί πλέον σε βαρύτατες ποινές:

-Πρόστιμα που φτάνουν έως και 4.000 ευρώ στη 2η υποτροπή.

-Αφαίρεση άδειας έως και 8 έτη.

-Ποινικοποίηση της συμπεριφοράς αν προκαλέσει ατύχημα.

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, τόσο για τη μέτρια όσο και για την υψηλή υπέρβαση του ορίου. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φτάνουν έως και τα 4.000 για τους υπότροπους, ενώ συνοδεύονται από αφαίρεση διπλώματος για έως 10 έτη. Σε περιπτώσεις σοβαρής μέθης, επιβάλλεται υποχρεωτική ακινητοποίηση και φύλαξη του οχήματος, ενώ ενεργοποιείται και ποινική δίωξη.

Μη χρήση κράνους - ζώνης

Η μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας καθώς και η μεταφορά ανηλίκων χωρίς τη χρήση ειδικών μέτρων συγκράτησης και προστασίας από τον οδηγό θα τιμωρείται με πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες. Τη δεύτερη φορά το πρόστιμο ανεβαίνει στα 1.000 ευρώ και το δίπλωμα θα αφαιρείται για 6 μήνες. Την τρίτη φορά το πρόστιμο ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος για 1 έτος. Η μη χρήση κράνους από τον συνεπιβάτη θα τιμωρείται με πρόστιμο 350 ευρώ.

Παραβίαση STOP και ερυθρού σηματοδότη

Στην παραβίαση stop προβλέπεται πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος για έναν μήνα. Τη δεύτερη φορά το πρόστιμο ανεβαίνει στα 1.000 ευρώ και η άδεια οδήγησης αφαιρείται για 6 μήνες ενώ την τρίτη φορά το πρόστιμο αυξάνεται στα 2.000 ευρώ και το δίπλωμα αφαιρείται για 1 έτος. Σε περίπτωση ατυχήματος ισχύουν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την επικίνδυνη οδήγηση.

Για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη το πρόστιμο ξεκινά από 700 ευρώ και αφαιρείται επιτόπου η άδεια οδήγησης για 2 μήνες και φτάνει τις 4.000 ευρώ, με αφαίρεση άδειας τα οκτώ έτη. Εάν ο οδηγός προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα, επιβάλλονται οι ποινές του Ποινικού Κώδικα.

Ταχύτητα

Προβλέπει αυστηροποίηση των ποινών σε πολλαπλά επίπεδα: από την επιβολή ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα στα αστικά κέντρα, έως και τη στέρηση διπλώματος για περιπτώσεις υποτροπής ή "κόντρας".

Ειδικότερα: Συμμετοχή σε κόντρες ταχύτητας το πρόστιμο αυξάνεται από 100 ευρώ σε 2.000 ευρώ, ενώ αφαιρείται επιτόπου και η άδεια οδήγησης για ένα έτος. Τη δεύτερη φορά, το πρόστιμο διπλασιάζεται στις 4.000 ευρώ με αφαίρεση άδειας για 2 έτη. Την τρίτη φορά, το πρόστιμο ανεβαίνει στις 8.000 ευρώ, και το δίπλωμα αφαιρείται για 4 έτη. Για οδήγηση με ταχύτητα που υπερβαίνει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα επιβάλλονται διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα έτος.

Οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, αφαίρεση της πινακίδας για ένα μήνα, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 2 έτη. Τη δεύτερη φορά το πρόστιμο ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για 4 έτη και την τρίτη φορά το πρόστιμο αυξάνεται στα 4.000 ευρώ με αφαίρεση της άδειας για 8 έτη. Σε περίπτωση ατυχήματος ισχύσουν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την επικίνδυνη οδήγηση.

Παράνομη στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ

Προβλέπει βαρύτατες ποινές: πρόστιμο έως 2.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας για έναν χρόνο, σε περίπτωση υποτροπής. Ειδικότερα, το πρόστιμο ξεκινά από 150 ευρώ, αφαίρεση άδειας και πινακίδων για 60 ημέρες, απομάκρυνση του οχήματος. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ, ενώ το δίπλωμα αφαιρείται για ένα έτος.

Οδήγηση σε πεζοδρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας

Για την παράβαση της κίνησης σε πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας και διαχωριστικές νησίδες ή ειδικά ερείσματα, τα οποία και προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών, το πρόστιμο αυξάνεται από τα 100 στα 350 ευρώ. Παράλληλα, επιβάλλεται αφαίρεση άδειας οδήγησης για 70 ημέρες.

Λεωφορειολωρίδες

Για παράνομη κίνηση σε λεωφορειολωρίδες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ . Για τα ταξί επιτρέπεται μόνο επιβίβαση και αποβίβαση όταν δεν παρεμποδίζεται λεωφορείο καθώς και κατά τις νυχτερινές ώρες. Τα Ταξί Μηδενικών ρύπων και τα Ταξί ειδικού τύπου ΑμεΑ θα κινούνται ελεύθερα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 13 Οκτ 2025 | 20:44

Αστυνομικός Βουλής: Αρχές Ιανουαρίου η δίκη του - Πληροφορίες ότι η μητέρα έχασε την επιμέλεια και του έκτου παιδιού

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, βιασμοί των παιδιών αλλά και της συζύγου του, γενετήσιες πράξεις και βασανιστήρια

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 13 Οκτ 2025 | 12:59

Αποτάχθηκαν ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών τους

Τόσο ο αστυνομικός της Βουλής όσο και η σύζυγός του αποτάχθηκαν από την ΕΛΑΣ.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λέει ο Καϊμακάμης για τις επιδοτήσεις στην οικογένειά του

"Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", είπε ο κ. Καϊμακάμης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις επιδοτήσεις που παίρνει η οικογένειά του

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Οκτ 2025 | 11:44

Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2026: Ανάπτυξη 2,4% και χρέος 137,5% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο από το 2010

Με ρυθμό ανάπτυξης 2,4% προβλέπεται να κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2026, έναντι 2,2% που εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2025.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 04 Οκτ 2025 | 18:06
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 03 Οκτ 2025 | 12:01
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 02 Οκτ 2025 | 13:28

Global Sumud Flotilla: Από αύριο η επιστροφή των Ελλήνων ακτιβιστών - Μεταξύ τους και η βουλευτής Πέτη Πέρκα

"Ο πρέσβης στο Τελ Αβίβ έχει πάρει εντολή μόλις φτάσει το καράβι να πάει και να επιληφθεί τα της μεταφοράς των 27 Ελλήνων στην Ελλάδα", είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

"ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ" 02 Οκτ 2025 | 13:09

Βουλή - Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης - Θα προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες"

"Κλείνοντας τον κύκλο 2019 - 2025, θα δούμε ξανά τον κατάλογο των μαρτύρων, και είναι δεδομένο ότι, δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης" είπε ο Μ. Λαζαρίδης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 10:16

Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Δευτέρας, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Σεπ 2025 | 12:35
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 23:42

Η Βουλή φωτίστηκε με την χρυσή κορδέλα της ελπίδας - Μήνυμα στήριξης στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου [εικόνες]

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία βέβαια μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 20:14

Βουλή: Άγρια κόντρα Μυλωνάκη - Κωνσταντοπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Έχετε αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη"

"Αυτή είναι η αλήθεια", ξεκαθάρισε ο Γ. Μυλωνάκης κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως έχει αναγάγει "το ψέμα σε επιστήμη και την συνωμοσιολογία σε τέχνη"

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ «ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ» 20 Σεπ 2025 | 23:06

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών: Φωταγωγήθηκε η Βουλή

H Ελλάδα διαθέτει περιορισμένη "δεξαμενή" εθελοντών δοτών και γι' αυτό δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών της.

20 Σεπ 2025 | 08:26

Γιατί σώπασαν ξαφνικά οι αντάρτες της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι λέγεται στα... πηγαδάκια

Αν και σε πολλούς γαλάζιους, δεν ήχησε θετικά η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, προτίμησαν να… κατεβάσουν τα όπλα και να τηρήσουν σιγή ασυρμάτου.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18 Σεπ 2025 | 21:43

Τέμπη: Πατέρας από το Αίγιο κάνει απεργία πείνας στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι

Ο Πάνος Ρούτσι και ο κύριος Δημήτρης βρίσκονται δίπλα δίπλα στο Σύνταγμα.

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 17:19

Βουλή: Την Τετάρτη οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ολος ο κατάλογος με τα ονόματα

Πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική, ο νυν πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Καββαδάς όπως και ο τέως επικεφαλής του Οργανισμού, Νίκος Σαλάτας.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 16 Οκτ 2025 | 23:31

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Η δραματική κατάθεση του ανιψιού και η μαρτυρία Γερμανίδας τουρίστριας που φέρνει μεγάλη ανατροπή

Σε μορφή χιονοστιβάδας έρχονται οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που διαπράχθηκε η δολοφονία στο κάμπινγκ της Φοινικούντας

8.000 "ΤΑΡΙΦΑ" 16 Οκτ 2025 | 23:08

Επιχείρηση "Illuminati": Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών

Μέλη της οργάνωσης, αρχικά σύναπταν συμφωνίες για την παράνομη διακίνηση μεταναστών ή για την κατάρτιση κατά παραγγελία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού συγκέντρωναν τα επιθυμητά στοιχεία, τα έστελναν ηλεκτρονικά στους πλαστογράφους του κυκλώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 16 Οκτ 2025 | 22:10

Κλήρωση Τζόκερ 16/10/2025: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5,7 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 2.976 της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου 2025 του Τζόκερ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 22:01

Ισραήλ: Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει προσωρινή κράτηση μελών του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, "οι δυνάμεις ασφαλείας όχι μόνο προσήγαγαν τους συνδικαλιστές του και τον δημοσιογράφο που τους συνόδευε, αλλά έκαναν έλεγχο στα κινητά και στις αποσκευές τους"

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ 16 Οκτ 2025 | 21:41

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός έβριζε και κλωτσούσε επιβάτες λεωφορείου

Τα αίματα άναψαν έξω από σταθμό λεωφορείων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 16 Οκτ 2025 | 21:22

"Ντου" του Ρουβίκωνα στον δήμο Παιανίας: Δεν θα λες σε εργάτριες "μάζεψε την κ@@@α σου" [βίντεο]

"Ένα νοσηρό εργασιακό καθεστώς με όργια αυθαιρεσίας, εκφοβισμό, σεξιστικές παρενοχλήσεις και ύβρεις αντιμετωπίζουν οι εργάτες και οι εργάτριες καθαριότητας στον Δήμο Παιανίας", αναφέρει ο Ρουβίκωνας

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 16 Οκτ 2025 | 21:05

Σοκ στα Ιωάννινα: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 10χρονης μαθήτριας από εκπαιδευτικό

Σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου φέρεται να έγιναν στο παρελθόν και άλλες προκαταρκτικές έρευνες που δεν κατέληξαν πουθενά

VIRAL 16 Οκτ 2025 | 21:05

Νίκος Κοκλώνης: Παζαρεύει ρολόγια 80.000 ευρώ στη Νέα Υόρκη - "Είμαι φτωχός άνθρωπος, βοήθησέ με" [βίντεο]

Ο Νίκος Κοκλώνης επισκέφθηκε τον "Βασιλιά των Ρολογιών", το κατάστημα "The Watch King" στη Νέα Υόρκη και δοκίμασε ρολόγια μεγάλης αξίας, προσπαθώντας να τα αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 20:37

Φοινικούντα: "Θα τον κάνω εγώ να του φύγει το κλαπέτο" - Οι αλληλοκατηγορίες των 22χρονων - Ποιον υπέδειξε ο ανιψιός

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία τους τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος, οι δύο 22χρονοι τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον - Τι κατέθεσε ο 22χρονος για τον φερόμενο ως δράστη - Η μαρτυρία του 33χρονου ανιψιού

ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΘΗΚΕΣ 16 Οκτ 2025 | 20:00

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Ποιους αποκλήρωσε ο 68χρονος στη νέα του διαθήκη - Ποιοι έμειναν εκτός [βίντεο]

Ποια άτομα του συγγενικού περιβάλλοντός του αποκλήρωσε ο 68χρονος, μόλις τρεις μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα

ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 19:51

Μαίρη Χρονοπούλου: "Κάποιο αόρατο χέρι μπλοκάρει την έρευνα για τον θάνατό της - Πιστεύω ότι την έχουν σκοτώσει"

Ο δικηγόρος και στενός της φίλος, Δημήτρης Χατζημιχάλης, δήλωσε ανοικτά ότι η Μαίρη Χρονοπούλου δολοφονήθηκε

ΣΤΟ MEGA 16 Οκτ 2025 | 19:31

Φοινικούντα: Η ανιψιά του 68χρονου σπάει τη σιωπή της - "Μόνο μία φορά τσακωθήκαμε - Φοβόταν τον ανιψιό του" [βίντεο]

"Με τον θείο μου είχα άριστες σχέσεις, με αγαπούσε σαν κόρη του και εγώ τον αγαπούσα σαν πατέρα μου - "Πέθαινε" για τον επιστάτη, τον έντυνε με ακριβά ρούχα - Αυτός δεν είχε καλή σχέση με τον ανιψιό"

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 16 Οκτ 2025 | 19:11

Συνελήφθη Ρώσος μοναχός στη Θεσσαλονίκη - Διέμενε παράνομα στο Άγιο Όρος

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του 2022 με 2μηνη άδεια παραμονής

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 16 Οκτ 2025 | 19:06

H ιστορία της Στέλλας Σπανουδάκη - Σοκαριστική καταγγελία για γιατρό: Την παραμόρφωσε ενώ είχε νικήσει καρκίνο στη γλώσσα

Η καταγγελία γυναίκας μετά τη σοκαριστική παραμόρφωση που υπέστη από τον "Dr Krueger"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 16 Οκτ 2025 | 18:22

ΣτΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να ρυθμίζουν ζητήματα εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και περιορισμών δόμησης

Καμία νομοθετική διάταξη δεν έχει παραχωρήσει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τέτοια εξουσιοδότηση, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 18:09

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια: Έως και 80 τόνοι νερού ανά στρέμμα θα πέσουν τις επόμενες μέρες - Σε ποιες περιοχές

Ο μετεωρολόγος του Alpha σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου μέχρι το απόγευμα, σε αρκετές περιοχές της χώρας

ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 16 Οκτ 2025 | 17:50

Γαλήνη Κοεμτζή: 9 χρόνια μετά τον θάνατό της οι γονείς της παλεύουν - "Το μυστικό κρύβεται στις φοιτητικές εστίες"

Η 22χρονη Γαλήνης Κοεμτζή έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου έμενε, στη Θεσσαλονίκη.

ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΧΑΠΙΩΝ 16 Οκτ 2025 | 17:48

Καμένα Βούρλα: Αυτοκτόνησε 43χρονη μητέρα δύο παιδιών - Το γράμμα που εξηγεί γιατί το έκανε

Το άψυχο κορμί της εντόπισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων το πρωί της Πέμπτης 16/10

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 17:47

Πορεία φοιτητών στο Σύνταγμα: Τα ΜΑΤ στάθηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και το μνημείο για τα Τέμπη [εικόνες - βίντεο]

Όταν έφταναν τα μπλοκ των φοιτητών στο σημείο, βρήκαν μπροστά τους διμοιρίες των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΟΥΝΕΛ» 16 Οκτ 2025 | 17:32

Αγγελική Νικολούλη: "Να μην κάνουμε τον πόνο show - Να μην γίνουμε νούμερα για τα νούμερα"

Όπως σχολίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια "είναι οικογένεια το ‘Τούνελ’, είναι ο αγώνας όλων για την αλήθεια".

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 16 Οκτ 2025 | 17:24

Χαλκίδα: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία όταν πήγε να ανάψει τα φώτα στο μουσικό σχολείο

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Μουσικό Σχολείο Χαλκίδα - Η κοπέλα νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ 16 Οκτ 2025 | 17:23

Φοινικούντα: Ο καβγάς μετά το φονικό που "χώρισε" τους δράστες - "Aσε με εδώ, αλλιώς θα φύγω" - Aφαντο το μηχανάκι

Οι δύο νεαροί στη διαδρομή τσακώθηκαν, γιατί ο οδηγός του σκούτερ εναντιώθηκε στο γεγονός ότι ο φίλος του σκότωσε δύο ανθρώπους

ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ ΜΕΘ 16 Οκτ 2025 | 17:18

Πάτρα: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο 27χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

Η άτυχη μητέρα έχασε τη ζωή της στις 18 Μαΐου του 2020 και μετά από 5 ολόκληρα χρόνια η οικογένεια περιμένει για δικαίωση

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 17:17

Μενίδι: Ισόβια στον οικοδόμο για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγού του - "Κάθε μέρα τη χτυπούσε και την έβριζε, ήταν βίαιος"

Η 22χρονη απέρριψε και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο πατέρας της είχε πρόβλημα με τον αλκοολισμό

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 16 Οκτ 2025 | 17:09

Φοινικούντα: Δύο ακόμη πρόσωπα στο "κάδρο" - Τέσσερα τα άτομα που εμπλέκονται - Τι δείχνουν τα κινητά

Από την έως τώρα έρευνα των αρχών φαίνεται να προκύπτει η εμπλοκή άλλων δύο προσώπων

ΕΔΕ 16 Οκτ 2025 | 17:09

Λάρισα: Στη μέση της θεραπείας κατάλαβαν ότι δίνουν λάθος σχήμα σε καρκινοπαθή

Έδωσαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή στο νοσοκομείο Λάρισας

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 16 Οκτ 2025 | 16:44

Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία για τον άτυχο Αντώνη: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας

Η μηχανή που οδηγούσε ο άτυχος Αντώνης Τάτσης, που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία, συγκρούστηκε με φορτηγό λίγο πριν από την Αμερικανική Πρεσβεία, το πρωί της Πέμπτης 16/10

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 16:01

Τροχαίο στην Κηφισίας: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο μεθυσμένος 24χρονος καρφώνεται στην τζαμαρία των ΕΛΤΑ

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το TheTOC, φαίνεται η στιγμή που το ΙΧ πέφτει πάνω στην τζαμαρία των ΕΛΤΑ - Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 24χρονος

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΩΝ 16 Οκτ 2025 | 15:50

Αυτή είναι η 37χρονη που αγκάλιαζε ηλικιωμένους στον δρόμο και τους έκλεβε τις χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό [εικόνες - βίντεο]

Σε βάρος της 37χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οργάνωσης με άλλους με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 16 Οκτ 2025 | 15:44

Φοινικούντα: Αίτημα για αναπαράσταση του διπλού φονικού στο κάμπινγκ από την οικογένεια του θύματος

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών στο θρίλερ της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 15:00

Τραγωδία στην Ευρυτανία: Νεκρός σε τροχαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Το τζιπ του έπεσε σε γκρεμό [εικόνες]

Ο Κώστας Καρβέλης υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες - Πώς έχασε τη ζωή του ο 77χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην Ευρυτανία - Τα συλλυπητήρια του κόμματος

16 Οκτ 2025 | 12:37

Το τελευταίο αντίο στον "γόη" του ελληνικού κινηματογράφου, Αλκη Γιαννακά - Συντετριμμένη η σύντροφός του [εικόνες]

Το τελευταίο "αντίο" είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον "γόη" του ελληνικού κινηματογράφου, Αλκη Γιαννακά.

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 11:58

Ανατροπή στην υπόθεση του ξυλοδαρμού 43χρονης από πλαστικό χειρουργό: "Ούρλιαζε, ήταν επιθετική, δεν φαινόταν να έχει χτυπηθεί"

Δύο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος στη Δάφνη, δίνει νέα διάσταση στον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό της 43χρονης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ 16 Οκτ 2025 | 11:36

Πάτρα: Κραυγή απόγνωσης από 13χρονη - Αυτοτραυματίστηκε για να τραβήξει την προσοχή των χωρισμένων γονιών του

Τα περιστατικά με παιδιά, τα οποία είτε αυτοτραυματίζονται, είτε είναι θύματα συνομηλίκων τους είναι καθημερινά.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 16 Οκτ 2025 | 11:26

"Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως" - Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Finos Film για την Ημέρα Διατροφής

Η Φίνος Φιλμ δημοσίευσε ένα απολαυστικό αφιέρωμα με σκηνές από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Διατροφής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 16 Οκτ 2025 | 11:25

Καιρός: "Έρχονται και βροχές και Άγιο-δημητριάτικο καλοκαιράκι" - Δύο κύματα κακοκαιρίας από την Παρασκευή

Μέχρι να φτάσουμε, στον καλό καιρό της 28ης Οκτωβρίου, θα μας απασχολήσουν δύο κύματα κακοκαιρίας, με το ένα να επηρεάζει και την Αθήνα.

ΜΕ ΣΟΥΓΙΑ 16 Οκτ 2025 | 11:04

Βόλος: Στον ανακριτή 12χρονος - Εβγαλε σουγιά για να ληστέψει συμμαθητή του

"Δώσε μου τα χρήματά σου", φέρεται να είπε ο ανήλικος δράστης, σύμφωνα με τη δικογραφία.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Οκτ 2025 | 10:56

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το φονικό στη Φοινικούντα: Ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός, τα ρούχα και το κινητό

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τη διπλή ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε πριν από 11 ημέρες στο κάμπινγκ της Φοινικούντας.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 16 Οκτ 2025 | 09:58

Καβάλα: Τραυματισμός ναυτικού κατά τη διαδικασία απεμπλοκής κάβου στο "Blue Star Μύκονος"

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για παροχή ιατρικής φροντίδας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 16 Οκτ 2025 | 09:37

Θανατηφόρο τροχαίο στη Βασ. Σοφίας: Νεκρός 45χρονος οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με φορτηγό

Ενα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (16/10), στη Βασιλίσσης Σοφίας, με θύμα έναν 45χρονο.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 16 Οκτ 2025 | 09:35

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του ιδιοκτήτη επιτέθηκε σε δημοσιογράφο - "Σε έχω βάλει στο μάτι" [βίντεο]

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στο κάμπινγκ της Φοινικούντας, όπου δολοφονήθηκε ο 68χρονος ιδιοκτήτης και ο 60χρονος επιστάτης του χώρου.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 16 Οκτ 2025 | 09:32

Γιαννόπουλος: "Κάποιος πήρε παράνομα την τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου και δεν την επιστρέφει"

"Την πήρε παράνομα. Αν δεν την επιστρέψει βάση της επιθυμίας της θα υπάρξουν ποινικές διώξεις. Έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας", κατήγγειλε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 16 Οκτ 2025 | 08:51

Αλλαγή ώρας: Πότε πρέπει να γυρίσουμε μία ώρα πίσω τους δείκτες των ρολογιών

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στις 26, θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω.

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 16 Οκτ 2025 | 08:51

Τρελή πορεία στην Κηφισίας: Oδηγός καρφώθηκε στην τζαμαρία των ΕΛΤΑ - "Είναι η πέμπτη φορά σε 3 χρόνια" [βίντεο]

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου στις 04:10, στη λεωφόρο Κηφισίας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ 16 Οκτ 2025 | 08:41

Ο σύζυγος της Ευλαμπίας Ρέβη μιλά πρώτη φορά για τον ΣΚΑΪ: "Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι σε μια έγκυο γυναίκα"

Ο δημοσιογράφος και σύζυγος της Ευλαμπίας Ρέβη, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο παιδάκι που περιμένουν, ενώ τοποθετήθηκε και για την υπόθεση με τον ΣΚΑΪ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 16 Οκτ 2025 | 08:38

"Γράφουμε μόνο πού έχει μπλόκο, δεν ρωτάμε, δεν σχολιάζουμε": Τι έλεγαν οι διαχειριστές στα γκρουπ με τα μπλόκα τροχαίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα για διαχείριση ομάδων που ενημέρωναν διαδικτυακά για μπλόκα Τροχαίας σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αριθμούσαν πάνω από 201.000 μέλη.

ΚΡΗΤΗ 16 Οκτ 2025 | 08:25

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σητεία

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 24 χιλιόμετρα νοτιο-νοτιοανατολικά της Ζάκρου και είχε εστιακό βάθος 7,1 χιλιόμετρα.

ΘΡΙΛΕΡ 16 Οκτ 2025 | 07:05

"Στη Φοινικούντα πήγα για τα χρήματα του εκβιασμού": Το τηλεφώνημα, η selfie και η εμπλοκή άλλων δύο προσώπων

Οι αστυνομικοί έχουν εύρημα το επίμαχο χρονικό διάστημα, το οποίο εμπλέκει εκούσια ή ακούσια, δύο ακόμη πρόσωπα, στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας.

16 Οκτ 2025 | 06:15

Αστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Ερχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το επόμενο πενθήμερο, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ 16 Οκτ 2025 | 06:00
ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ 15 Οκτ 2025 | 23:56

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στις ΗΠΑ με επίκεντρο τα εξοπλιστικά [εικόνες]

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της πρόσκλησης, ο Αρχηγός ΓΕΝ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των 250 ετών του Ναυτικού των ΗΠΑ