Συζητήθηκε η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αναίρεση κατά του βουλεύματος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών»

suzitithike-i-upothesi-tis-monis-batopediou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με το επίμαχο βούλευμα παραπέμπονταν να δικαστούν συνολικά 14 κατηγορούμενοι για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις. Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος (σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη) Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας της και ο αδελφός της.

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι το βούλευμα πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας

Αναίρεση στο βούλευμα άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Μποροδήμος υποστηρίζοντας ότι εντόπισε ελλείψεις, αντιφάσεις και σφάλματα στη στοιχειοθέτηση του κατηγορητηρίου σε βάρος των κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι το βούλευμα πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Συγκεκριμένα εντοπίζει πρόβλημα στην παραπομπή των δυο μοναχών υποστηρίζοντας ότι δεν αιτιολογείται με ποιόν τρόπο έπεισαν ως ηθικοί αυτουργοί τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επίμαχες ανταλλαγές.

Επίσης εντοπίζει πρόβλημα στην παραπομπή της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη καθώς δεν αιτιολογείται, κατά την κρίση του, αν γνώριζε ότι τα ακίνητα δεν ανήκαν στη Μονή Βατοπεδίου.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται σύντομα να εκδώσει την απόφασή του επί του βουλεύματος, με το οποίο, μεταξύ άλλων, είχε απαλλαγεί ο τέως διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook