Σχολεία: Αποκλείει η Κεραμέως νέα αναβολή - Άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου

Παρότι η Ιερά Σύνοδος είχε προτείνει αγιασμό στις 15 Σεπτεμβρίου, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 14

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Τα σχολεία, όπως έχουμε ανακοινώσει, όλες οι σχολικές μονάδες ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου", τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επιστημονικούς φορείς παρουσία και της ίδιας, σχετικά με το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης της νέας σχολικής περιόδου κατόπιν της αρχικής πρότασης της Ιεράς Συνόδου να γίνει ο αγιασμός στις 15 Σεπτεμβρίου καθώς την προηγούμενη η Εκκλησία τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

"Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε σ' αυτή τη νέα κανονικότητα και να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, πάντα όμως με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, τα οποία έχουν αναλυθεί εκτενώς", υπογράμμισε η υπουργός και αναφερόμενη ειδικότερα στη χρήση της μάσκας, σημείωσε: "Είναι ένα μέτρο προστασίας για τα ίδια τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους οικείους τους, γιατί όταν ένα παιδί φοράει μάσκα στο σχολείο, προστατεύει και το σπίτι του από το να μεταφέρει κάποια μικρόβια".

Σχολεία: Αποκλείει η Κεραμέως νέα αναβολή - Άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα μέτρα είναι πάρα πολλά, κι εδώ είναι εξαιρετική η συνεργασία και με το υπουργείο Εσωτερικών και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση", ανέφερε η υπουργός, επισημαίνοντας πως συζητήθηκαν και με τον δήμαρχο και με τον περιφερειάρχη ζητήματα συναφή με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων. "Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση αυτή θα υπηρετήσει και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την παροχή εκπαίδευσης. Πρέπει και τα δύο αυτά να συνδυαστούν. Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να επιστρέψουν στο σχολείο αλλά βεβαίως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει αυτό με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες", υπογράμμισε η κα. Κεραμέως.

Χαρακτήρισε, δε, εξαιρετική τη συνάντηση με τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, για την οποία ανέφερε σχετικά: "Συναντήσαμε και τα τρία πανεπιστήμια, το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Και οι τρεις πρυτάνεις και πρόεδροι αντίστοιχα έθεσαν ζητήματα που αφορούν σε διοικητικής και οικονομικής φύσεως θέματα, σε εξωστρέφεια, και είχαμε έτσι την ευκαιρία να αξιολογήσουμε και τον χρόνο που πέρασε και κυρίως να συζητήσουμε προγραμματικά για το τι προσβλέπουμε για την επόμενη χρονιά. Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση".

Όπως είπε η κα. Κεραμέως, ο πρωθυπουργός κατέγραψε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των τριών πανεπιστημίων και κυρίως τι αλλαγές έχουν επιφέρει στην καθημερινότητα των πανεπιστημίων νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τι προσδοκούν το επόμενο διάστημα οι επιστημονικοί φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι "ο κύριος πρωθυπουργός ενέσκηψε στα θέματα που θέσαμε ως ακαδημαϊκοί όσο και οι συνάδελφοι των άλλων επιμελητηρίων". Ο ίδιος, όπως είπε, έθεσε ως ΑΠΘ "θέματα που σχετίζονται αφενός μεν με τη δυνατότητα που θα πρέπει να παρέχεται -έχει ήδη δοθεί αλλά και στη συνέχεια θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη- μέσα από νομοθετικές παρεμβάσεις, για την ακαδημαϊκή ελευθερία".

Συζητήθηκαν ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, γενικότερα της ανώτατης εκπαίδευσης και πραγματικά θέματα που αφορούν το ΑΠΘ και σχετίζονται με τη συμβολή του Αριστοτελείου στην εθνική στρατηγική της έρευνας, αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα της χρήσης των κονδυλίων της έρευνας.

Στη συνάντηση, όπως είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ συζητήθηκε και ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητα, που για το Αριστοτέλειο, όπως τόνισε, "έχει πλέον αλλάξει και μέσα στους χώρους μας είναι μια απλή ακαδημαϊκή καθημερινότητα όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ 23 Σεπ 2020 | 19:06

Με τα αθλητικά τους Κεραμέως - Αυγενάκης στον υπ. Παιδείας τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού [Εικόνες]

Με αθλητική περιβολή, πολιτική ηγεσία και εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΓΓΑ, τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2020 | 10:28

Φιλελεύθερα διδάγματα από το φιάσκο με τις μάσκες - αλεξίπτωτα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί έγινε αυτή η "κοινωνική παροχή".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ 21 Σεπ 2020 | 14:03

Κορονοϊός - Κεραμέως: "Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα μέτρα στα σχολεία, αν χρειαστεί"

"Εξελιχθήκαμε μαζί με τις συνθήκες και είμαστε έτοιμοι να τροποποιήσουμε και πάλι τα μέτρα, εφόσον χρειαστεί", σημειώνει η υπουργός Ν. Κεραμέως για τα σχολεία.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Σεπ 2020 | 16:48

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν γονείς και καθηγητές, σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα σε σχολείο

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το τί πρέπει να κάνουν γονείς και καθηγητές σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 16 Σεπ 2020 | 16:11

Μέσω διαδικτύου τα μαθήματα στα σχολεία που κλείνουν λόγω κορονοϊού- Η απόφαση

Με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία που κλείνουν λόγω κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΕΣ... ΘΕΜΑ 16 Σεπ 2020 | 12:52

Οι μάσκες - αλεξίπτωτα έγιναν θέμα στο Russia Today που τρολάρει: 1000% προστασία;

Ακόμη και το Russia Today ασχολήθηκε με τις μάσκες γίγας που παραδόθηκαν στα σχολεία.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ 15 Σεπ 2020 | 17:24

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ιστορία με τις μάσκες- αλεξίπτωτο ήταν μια παταγώδης αποτυχία

Παταγώδη αποτυχία χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τις μάσκες- αλεξίπτωτο, αλλά δεν θα κρεμάσουμε και κανέναν...

ΑΣΤΟΧΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ 15 Σεπ 2020 | 13:31

Ξεκαρδιστικό: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ τρολάρει Live τις μάσκες-αλεξίπτωτα

Στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος της ΕΡΤ φόρεσε την μάσκα αλεξίπτωτο και το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ 15 Σεπ 2020 | 12:31

Κεραμέως για το φιάσκο με τις μάσκες: Θα δοθούν μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος

"Η ΚΕΔΕ έχει φροντίσει να δοθούν μάσκες μιας χρήσης" - "Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία" δηλώνει η Νίκη Κεραμέως.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 15 Σεπ 2020 | 12:28

Κατασκευαστής των μασκών- γίγας για τους μαθητές: Φταίει η ΚΕΔΕ, εμείς είχαμε πει ότι είναι μεγάλες

Όπως είπε ο ίδιος, οι προμηθευτές είχαν επισημάνει το μεγάλο μέγεθος των μασκών.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 25 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ 15 Σεπ 2020 | 09:44

Θεσσαλονίκη - Καταγγελίες γονέων: Παιδιά κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες χωρίς εξαερισμό

Σε απίστευτες καταγγελία προχώρησαν γονείς σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΣΤΟ TWITTER 14 Σεπ 2020 | 18:29

Άνοιγμα σχολείων: Η τρυφερή ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως με τον γιο της [Εικόνα]

Η φωτογραφία της Νίκης Κεραμέως με το γιος της που ανήρτησε στο Twitter για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 14 Σεπ 2020 | 17:21

Παρέμβαση Κεραμέως για τον αρνητή μάσκας που ξυλοκόπησε καθηγητή - Συνελήφθη ο δράστης

Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε να κατατεθεί αναφορά στον Εισαγγελέα για τον πατέρα που επιτέθηκε στον καθηγητή επειδή ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα