Κλειστά θα μείνουν και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Ελπίς".
Την απόφαση ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και διαβούλευση με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες.
"Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία των σχολείων της Αττικής για το διήμερο 24-25 Ιανουάριου αποδείχθηκε σωστή καθώς όπως όλοι είδαμε το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική ήταν πολύ σφοδρό και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε σε περίπτωση που δεν προχωρούσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση θα ήταν πολύ μεγάλα. Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει παγετός, αλλά και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού", αναφέρει ο κ. Πατούλης.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε την παράταση της σημερινής αργίας και για αύριο, Τετάρτη.