Σχολή Επιχειρηματικότητας: Διαφορετική Σχολή για επιχειρηματίες του αύριο

Δίνει την ευκαιρία στους επίδοξους επιχειρηματίες της χώρας, να συντάξουν το δικό τους business plan, με την καθοδήγηση επιχειρηματιών- μεντόρων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σχολή Επιχειρηματικότητας: Διαφορετική Σχολή για επιχειρηματίες του αύριο

Ποιο είναι το πρώτο βήμα όταν έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και θες να την κάνεις πράξη; Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας επίδοξος επιχειρηματίας που έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του; H απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι η Σχολή Επιχειρηματικότητας: η πρώτη αντισυμβατική Σχολή χωρίς καθηγητές, που εδώ και τρία χρόνια έχει εμπνεύσει περισσότερους από 700 νέους στη χώρα μας.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας είναι μια πρωτοβουλία της διεθνούς ΜΚΟ ThinkYoung, η οποία έχει πραγματοποιήσει ήδη 37 Σχολές σε όλο τον κόσμο, σε πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ, οι Βρυξέλλες η Μαδρίτη κ.α.

Σχολή Επιχειρηματικότητας: Διαφορετική Σχολή για επιχειρηματίες του αύριο

Στη χώρα μας, η πρώτη Σχολή υλοποιήθηκε το 2015 και από τότε, 7 Σχολές σε πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, και η Πάτρα, έχουν δώσει την ευκαιρία στους επίδοξους επιχειρηματίες της χώρας να συντάξουν το δικό τους business plan, με την καθοδήγηση επιχειρηματιών- μεντόρων.

Πώς όμως λειτουργεί αυτή η ιδιαίτερη Σχολή; Περίπου 100 συμμετέχοντες κάθε φορά, χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να εμπνευστούν μία επιχειρηματική ιδέα, την οποία πρέπει να μετατρέψουν σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε 5 μόλις ημέρες. Στη συνέχεια, το παρουσιάζουν μπροστά στην κριτική επιτροπή για να αναδειχθούν τα τρία καλύτερα! Σε αυτή τη διαδικασία, οι συμμετέχοντες έχουν έναν πολύτιμο σύμμαχο: Τους μέντορες, καταξιωμένους δηλαδή επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται δίπλα τους σε κάθε στιγμή, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές.

Βαλεντίνη Αμαραντίδου
Βαλεντίνη Αμαραντίδου

Πώς βλέπουν όμως και οι ίδιοι οι μέντορες μια τέτοια πρωτοβουλία; Για την εμπειρία της μίλησε η Βαλεντίνη Αμαραντίδου, Συνιδρύτρια του Artion και μία από τις ομιλήτριες στην τελευταία Σχολή που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη: «Η Σχολή Επιχειρηματικότητας και το project που ζήσαμε θεωρώ πως είναι μια φανταστική ιδέα και μπορεί πραγματικά να δώσει το έναυσμα και να αποτελέσει την εκκίνηση μικρών ή μεγαλύτερων επιχειρήσεων από νέους ανθρώπους. Αποτελεί τόπο έμπνευσης και ιδεών για νέους ανθρώπους που μπορεί να είχαν την επιχειρηματικότητα σαν σενάριο πολύ μακριά από τον εαυτό τους». \

Νάσος Κοσκινάς
Νάσος Κοσκινάς

Αλλά και ο Νάσος Κοσκινάς, ενεργό μέλος της start up επιχειρηματικής κοινότητας της Πάτρας και μέλος της κριτικής επιτροπής στη Σχολή που πραγματοποιήθηκε εκεί πριν από ένα περίπου μήνα, μίλησε για την ευθύνη που φέρει κάθε ομιλητής και μέντορας: «Ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό να ακούς νέες ιδέες αλλά και ιδιαίτερα δύσκολο να πρέπει να τις βαθμολογήσεις σαν κριτής. Οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες αποτελούν ό,τι πολυτιμότερο αυτή την στιγμή και πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούν ώστε αυτοί οι νέοι να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μπορέσουν να πετύχουν από εδώ τους στόχους τους

Και μετά τη Σχολή τι; Αυτή είναι ίσως η πιο εύλογη απορία, και η καλύτερη απάντηση έρχεται από συμμετέχοντες που μετά τη συμμετοχή τους, ακολούθησαν το όνειρό τους και το έκαναν πραγματικότητα!

Ηρακλής Πέκκας
Ηρακλής Πέκκας

Ο Ηρακλής Πέκκας, 24 ετών, πρώην συμμετέχων της Σχολής Επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης το 2016, αποτελεί παράδειγμα ενός νέου επιχειρηματία ο οποίος κατάφερε να εξελίξει τη δική του επιχείρηση: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μέσα σε 5 μέρες καταφέραμε, άγνωστοι μεταξύ μας, να σχηματίσουμε μια ομάδα, να φτιάξουμε ένα προϊόν και να το παρουσιάσουμε. Ήταν κάτι καταπληκτικό που δεν περίμενα να το καταφέρουμε. Η εμπειρία μου στη Σχολή Επιχειρηματικότητας μου προσέφερε γνώση και δεξιότητες οι οποίες ήταν χρήσιμες και στη δική μου εταιρία αλλά και σε οποιαδήποτε επαγγελματική πορεία αποφασίσω να ακολουθήσω στο μέλλον».

H Σχολή Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της Coca-Cola και στηρίζεται από την Coca-Cola στην Ελλάδα. Η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε για τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στους νέους: « Η Σχολή Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola και της Coca-Cola Τρία Έψιλον που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες για το μέλλον που ονειρεύονται. Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, το Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola

Σχολή Επιχειρηματικότητας: Διαφορετική Σχολή για επιχειρηματίες του αύριο - εικόνα 5

H Σχολή Επιχειρηματικότητας αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα της Coca-Cola, αποδεικνύουν πως όταν η κατάλληλη ευκαιρία συναντήσει το ταλέντο, τότε αναπτύσσονται οι κατάλληλες συνθήκες για να έρθουν οι νέοι λίγο πιο κοντά στο μέλλον που ονειρεύονται!

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Σχολή Επιχειρηματικότητας και τις δράσεις της μπορείτε να βρείτε στο www.entrepreneurshipschool.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΦΛΟΙΝΤ 27 Ιουν 2020 | 10:17

Η Coca Cola πιέζει τις εταιρείες social media: Τέλος οι διαφημίσεις για ένα μήνα αν δεν πάρουν μέτρα κατά του ρατσισμού

Η Coca-Cola διακόπτει και αυτή τη διαφήμισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 17 Ιουν 2020 | 19:25

Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη του Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μια εξαιρετικά ισχυρή ανάκαμψη το 2021

Τον Πρωθυπουργό προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο ιδρυτής του Bloomberg (και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης) Michael Bloomberg.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “FUTURE LOADING” 15 Ιουν 2020 | 11:07

Μια κοινωνική πρωτοβουλία της Coca-Cola για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων Ho.Re.Ca

Το πρόγραμμα προσφέρει υποστήριξη και εργαλεία που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τις μικρές επιχειρήσεις.

11 Ιουλ 2020 | 21:52

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά στους Ραπταίους - Σε επαγρύπνηση η πυροσβεστική

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οριοθετήθηκε η φωτιά και πλέον η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 11 Ιουλ 2020 | 21:25

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Με την Τούνη και την κάθε Τούνη, από εδώ μέχρι την άκρη του κόσμου

Στήριξη για την περιπέτεια που περνάει μετά το ροζ βίντεο που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 11 Ιουλ 2020 | 20:55
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 11 Ιουλ 2020 | 20:23

Προμαχώνας: Με αρνητικό τεστ κορονοϊού και βεβαίωση της διάγνωσης στα αγγλικά θα μπαίνουν οι τουρίστες

Τι προβλέπει η ΚΥΑ, είσοδος από το συνοριακό σημείο υπό προϋποθέσεις από τις 15 Ιουλίου

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ 11 Ιουλ 2020 | 20:15

Καταδίωξη στην Καβάλα: Νεκρός σε χαράδρα διακινητής μεταναστών - Προσπάθησε να ξεφύγει

Μαζί με συνεργό του προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ 11 Ιουλ 2020 | 19:52

Αυτή είναι η "amazing" επιχείρηση που επισκέφθηκε η Μαρέβα στην Κέρκυρα [Εικόνες]

Εδειξε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της για τα ελληνικά προϊόντα που είναι φιλικά στο περιβάλλον

11 Ιουλ 2020 | 19:06

Λαμία: Μάχη με τις φλόγες μέσα στην πόλη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4:30΄ το απόγευμα, δίπλα από το στρατόπεδο "Τσαλτάκη".

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΝΕΑ 11 Ιουλ 2020 | 18:52

Νότια Εύβοια: Σε ύφεση η φωτιά στους Ραπταίους Καρύστου - Εκκενώθηκαν σπίτια [εικόνα]

Επιχείρησαν άμεσα στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 11 Ιουλ 2020 | 18:18

Κορονοϊός: 41 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην χώρα- Τα 26 εισαγόμενα

Τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 9 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 3 στην Θεσσαλονίκη.