Ο τραγικός θάνατος της 63χρονης γυναίκας στην Κω, πάνω στην καρότσα του φορτηγού που την μετέφερε, καθώς στο νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο και αυτό είχε κληθεί σε άλλο συμβάν, ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα και την υγειονομική έλλειψη που αντιμετωπίζουν τα νησιά.
Κι όλα αυτά, αρχές Ιουνίου, με την τουριστική περίοδο να έχει ανοίξει και τα ελληνικά νησιά να αναμένεται και φέτος να "βουλιάξουν" από τον κόσμο.
Κι όμως, νησιά ιδιαίτερα δημοφιλή, φαίνεται πως υστερούν στις παροχές υγείας, αφού υπάρχει ένδεια τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα και υποδομές.
Σύμφωνα με το Mega, ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάρδια υπάρχει σε:
- Μύκονο
- Πάρο
- Σάμο
- Σύρο
- Σαντορίνη
- Τήνο
- Νάξος
- Κάλυμνο
- Κως
- Λέρο
Από ενάμιση ασθενοφόρο έχουν Χίος και Ικαρία, που σημαίνει ότι το ένα ασθενοφόρο καλύπτει όλη την 24ωρη βάρδια και το δεύτερο δεν καλύπτει όλη τη μέρα αλλά κάποιες ώρες.
Ασθενοφόρο με 8ωρη βάρδια υπάρχει σε Ίο, Κάρπαθο και Κύθηρα, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών έχουν ασθενοφόρο για κάποιες ώρες της ημέρας και όχι επί 24ωρου βάσεως.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr