Τα έργα ανακαίνισης παιδιατρικών νοσοκομείων από τον ΟΠΑΠ φέρνουν χαμόγελα

Συνεχίζεται δυναμικά η αναβάθμιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που βελτιώνει τη ζωή των παιδιών αλλά και του προσωπικού

SHARE THIS
0
SHARES

Το κοινωνικό έργο του ΟΠΑΠ, στηρίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και 60 χρόνια, είναι σημαντικό αλλά και γνωστό. Υπάρχουν όμως μερικά έργα που προσφέρουν πιο μεγάλο και πιο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα από άλλα. Οπως η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 και έως σήμερα έχει φτάσει στο 50% της ολοκλήρωσης.

 

Συνολικά, έχουν παραδοθεί 22 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών, όπου προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.

Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» τα νέα έργα περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των νοσηλευτικών μονάδων του τετάρτου ορόφου (συνολικής έκτασης 1.610 τ.μ.).

Στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», ανακαινίζεται η νοσηλευτική μονάδα (πτέρυγα Α’, έκτασης 600 τ.μ.) και η μονάδα τεχνητού νεφρού (πτέρυγα Δ΄, έκτασης 100 τ.μ.).

Στις εργασίες περιλαμβάνονται η εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού και όλες οι απαραίτητες διακοσμητικές παρεμβάσεις.

 

 

Νέα δράση-έκπληξη

Τώρα, που τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ, προχώρησαν και σε μία ακόμα δράση που έφερε νέα χαμόγελα στα παιδιά που βρίσκονται στις ανακαινισμένες πτέρυγες. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ επισκέφθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» και διένειμαν σχολικά είδη και δώρα μαζί με τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook