Follow us

Οι περίεργοι πελάτες του Μάξιμου Σαράφη: Το καμένο ξενοδοχείο και ο επιχειρηματίας του τουρισμού με την πολιτική δράση

Προβληματισμός στις Αρχές για τα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με δάνεια μαϊμού από το Ντουμπάι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ

Ο θύτης που έγινε... θύμα, η πελάτης του κυκλώματος που... πυρπόλησε το ξενοδοχείο της και αδυνατούσε να λάβει δάνειο και ο μεσάζων που... διόρθωνε τα λάθη του "Μάξιμου Σαράφη".

Ο "σκοτεινός" ρόλος των προσώπων που φέρονται να έχουν "πρωταγωνιστήσει" στη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαπατούσε για τουλάχιστον 1,5 χρόνο επιχειρηματίες, προκαλεί προβληματισμό στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα, οι αρχές, έχουν εντοπίσει άτομα με βεβαρυμένο παρελθόν, ενώ οι εξαπατημένοι επιχειρηματίες, φέρεται να συνεργάζονται με τα μέλη του κυκλώματος βρίσκοντας τους νέους "πελάτες" με την υπόσχεση ποσοστού από την αμοιβή για τη δήθεν διευκόλυνση χορήγησης δανείου. Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον τρεις άνδρες που έπεσαν στα δίχτυα του "Μάξιμου Σαράφη", επέλεξαν να μην καταθέσουν ποτέ στην Αστυνομία.

Δάνειο από τα Εμιράτα για το... καμένο ξενοδοχείο

Μια αδυναμία χορήγησης δανείου στην Ελλάδα λόγω... εμπρησμού, οδήγησε την οικογένεια ιδιοκτητών γνωστού ξενοδοχείου επί της Λεωφόρου Συγγρού, στα "δίχτυα" του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis.

Η μητέρα των ιδιοκτητών και αφανής εταίρος τους, είχε καταδικαστεί ως συνυπεύθυνη για τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο ξενοδοχείο τον Δεκέμβριο του 2019, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί τρεις πελάτες. Οι δύο φυσικοί αυτουργοί από το Πακιστάν, ακολουθώντας, εντολές μετέφεραν, μπιτόνια με βενζίνη κρυμμένα κάτω από σεντόνια.

Ζήτησαν από τις καθαρίστριες να τους ανοίξουν, ξενοίκιαστα δωμάτια στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, περιέλουσαν τα κρεβάτια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Μάλιστα οι διαχειριστές του ξενοδοχείου είχαν δώσει εντολή στον υπεύθυνο για τα ηλεκτρονικά συστήματα να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας. Πίσω από τον εμπρησμό κρυβόταν η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ζούσε μόνιμα στη Γερμανία και τους διαχειριστές, που του όφειλαν μισθώματα συνολικού ποσού 890.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης είχε κινήσει δικαστικές διαδικασίες για την έξωση των μισθωτών και την απόδοση σε αυτόν του ακινήτου που θα ολοκληρωνόταν την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Μάλιστα η φωτιά ξέσπασε ακριβώς τη στιγμή που οι δικαστικοί επιμελητές έφτασαν στο ισόγειο του ξενοδοχείου.

Διαβάστε Επίσης

Για αυτή την υπόθεση, οι ιδιοκτήτες, αδυνατούσαν σήμερα να λάβουν δάνειο από ελληνικές τράπεζες και στράφηκαν στον "Μάξιμο Σαράφη" για βοήθεια. Έδωσαν συνολικά 168.150 ευρώ για την δρομολόγηση της δήθεν δανειοδότησης, με τη μεσολάβηση της ανύπαρκτης εταιρείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς όμως ποτέ να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενδιάμεσος που έφερε σε επαφή την οικογένεια των ξενοδόχων με τον "εγκέφαλο" του κυκλώματος, ήταν το πρώτο θύμα του Μάξιμου, ένας 60χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού. Ο άνδρας που έχει ενεργό ρόλο στα κοινά, είχε κατηγορηθεί για απάτη "κουρέματος" δανείων στη Λέσβο 2020 και ήταν το πρόσωπο από το οποίο ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας είχε τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από πληροφορίες για εμπλοκή του σε εγκληματικές δραστηριότητες. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από συνομιλίες του, ενδείξεις συμμετοχής σε απάτες, νομιμοποιήσεις αλλοδαπών, δωροδοκίες υπαλλήλων, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα, όμως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν παράνομη δράση.

"Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Α....... Μ......... ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;", αναρωτήθηκε σε δήλωση του από τα Κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α. ο "Μάξιμος Σαράφης", αφήνοντας αιχμές για τον 60χρονο επιχειρηματία.

Πλήρωσε 5 φορές για το δάνειο -"μαϊμού"

Ο 60χρονος βρέθηκε μαζί με συνεργάτες και φίλους του, να πληρώνει... 5 φορές τον "Μάξιμο" και τα άλλα μέλη του κυκλώματος, χωρίς όμως ποτέ να λάβουν το δάνειο. Οι εξαπατημένοι επιχειρηματίες, είδαν συνολικά 122.350 ευρώ να κάνουν "φτερά". Έπειτα από συναντήσεις που είχαν τον Μάρτιο του 2021 με τους απατεώνες, έδωσαν αρχικά 14.000 ευρώ για έξοδα φακέλου 2 δανείων, στη συνέχεια πλήρωσαν 18.500 συν έξοδα τα μεταφοράς για την ασφάλεια του δανείου, ενώ τον Ιούλιο του 2021 έγινε καταβολή 49.789 ευρώ για την απόδοση φόρου. Προκειμένου να εξεταστεί κατά προτεραιότητα ο φάκελος του 60χρονου, δύο φίλοι του, πλήρωσαν με διαφορετικά εμβάσματα συνολικά 25.000 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας χρειάστηκε να δανειστεί από γνωστό του για να καταβάλει 15.000 ευρώ πρόσθετο φόρο έκδοσης πιστοποιητικού νομιμότητας χρηματοδότησης από ελεγκτικό μηχανισμό.

Διαβάστε Επίσης

Ο "Μάξιμος" όμως δεν έμεινε εκεί και συνέχισε να ζητά επιπλέον ποσά με κάθε λογής αιτιολογία. Το Νοέμβριο του 2022 ενημέρωσε τον 60χρονο ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί λογαριασμός σε τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την καταβολή 55.200 ευρώ. Το θύμα, αδυνατώντας να βρει το ποσό, προσκάλεσε έναν συνεργάτη του, ο οποίος μάλιστα έλαβε δύο τιμολόγια από την ανύπαρκτη εταιρεία των απατεώνων, αρνήθηκε όμως να πληρώσει. Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα τιμολόγια και τα πιστοποιητικά, ήταν πλαστά.

Μεσάζων ή συνεργός;

"Έλεγξε παραγρ 1.2 κ 1.4 θέλουν διόρθωση". "Άλλαξε ημερομηνίες". Πρόκειται για οδηγίες που δίνει ένας 60χρονος άνδρας από το Ηράκλειο στον "Μάξιμο Σαράφη", σχετικά με την κατάρτηση μιας άγνωστης σύμβασης. Τα μηνύματα εστάλησαν το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου του 2022. Ο 60χρονος άνδρας, είχε φέρει σε επαφή τον προστατευόμενο μάρτυρα με ένα από τα θύματα του, επιχειρηματία από την Κρήτη.

Μάλιστα ο εξαπατημένος άνδρας φέρεται να έχει καταγγείλει στην Ασφάλεια Ηρακλείου εκτός από τον Σαράφη και τον 60χρονο φίλο του. "Εμάς, μας τον συνέστησε ένας ντόπιος από εδώ Κρητικός, με τον οποίο γνωριζόμαστε 40 χρόνια. Αυτός ο ντόπιος ο φίλος 40 χρόνια, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και λέγαμε διάφορα επαγγελματικά. Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’. Μου ‘έφαγε’ 150.000 ευρώ, χωρίς την ψυχική οδύνη που δε λογαριάζεται, αλλά ο Κρητικός μου πήρε και άλλα 30.000 νωρίτερα, ξεγελώντας με", δήλωσε μιλώντας στο Mega το θύμα του κυκλώματος.

Οι αρχές που μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβώσει τη σχέση των δύο ανδρών, εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 60χρονος ύποπτος από την Κρήτη να είχε συνεργασία με τον Μάξιμο, καθοδηγώντας τον στην εξαπάτηση των επιχειρηματιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Μαρ 2023 | 07:46

Ν. Σμύρνη: Μαστροποί της 14χρονης ο Ελλάδιος της Κιβωτού, ο "Ρουσλάν" και ο "Ταχίρ" - Την ψάρεψαν μέσω διαδικτύου

"Κλειδωμένη", λιγομίλητη, και μη συνεργάσιμη" η 14χρονη που έπεσε στα δίχτυα μαστροπών στη Νέα Σμύρνη.

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 23 Μαρ 2023 | 07:31

Ηλιούπολη: Και βίαζε και εκβίαζε τις ανήλικες ο 44χρονος προπονητής - Τις πήγαινε σπίτι όταν έλειπε η γυναίκα του

Συνολικά πέντε, ενήλικα σήμερα, κορίτσια, φέρεται να είχαν πέσει στα "δίχτυα" του 44χρονου, μεταξύ του 2009 και του 2020.

ΣΤΗ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 22 Μαρ 2023 | 11:31

Επεισόδιο στο Εφετείο Αθηνών: 30 χούλιγκαν επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο άτομα - Ένας τραυματίας, 4 προσαγωγές

Μία ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε βάρος δύο ανδρών έξω από το Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας στον μηρό, από μαχαίρι.

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Μαρ 2023 | 07:46

Εμφύλιος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η κόντρα Θεοδωρικάκου - Οικονόμου και το ξήλωμα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

"Κακό κλίμα" και εσωτερικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ 22 Μαρ 2023 | 07:29

Νέα Σμύρνη: Πώς η αδερφή της 14χρονης ξεσκέπασε τους μαστροπούς - Φρίκη με επτά βίντεο βιασμού

Ακόμη έναν παιδοβιαστή αναζητούν οι Αρχές για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη. Την οδηγούσαν για ροζ ραντεβού, σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου και σε σπίτια στην Ελευσίνα.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 21 Μαρ 2023 | 17:41

"Πάμε για δουλειά": Τα ανατριχιαστικά μηνύματα του Ταχίρ που εξέδιδε την 14χρονη - Επέστρεψε στο ίδρυμα η ανήλικη

Δίωξη για κακούργημα στους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για μαστροπεία σε βάρος της 14χρονης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ 21 Μαρ 2023 | 15:30

Στιγμές τρόμου στην Κηφισιά: 27χρονος προσπάθησε να βιάσει δύο γυναίκες μέσα σε μια ώρα - Πώς κατάφεραν να σωθούν

Ο 27χρονος συνελήφθη στην Κηφισιά, αφού αποπειράθηκε να βιάσει δυο γυναίκες μέσα σε διάστημα μιας ώρας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ 21 Μαρ 2023 | 14:51

Σοκ στην Αθήνα: Έπαιρναν 14χρονη από Ίδρυμα, την εξέδιδαν και τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα

Ένα κορίτσι 14 ετών είχε ερωτικές επαφές με ενηλίκους έναντι αμοιβής στην Αθήνα. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

ΠΟΙΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 21 Μαρ 2023 | 07:22

Διόνυσος - Διάρρηξη με... αδυναμία στην τέχνη: Πήραν 30 πίνακες - Τα γάντια που πρόδωσαν τους δράστες

Αθόρυβοι και "αόρατοι" οι διαρρήκτες στον Διόνυσο. Η ΕΛ.ΑΣ. έρευνα το ενδεχόμενο να υπήρχε "Δούρειος Ίππος" στο επαγγελματικό ή φιλικό περιβάλλον του επιχειρηματία.

ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ 20 Μαρ 2023 | 10:58

Εμπόλεμη ζώνη με μολότοφ και χημικά έξω από το ΟΑΚΑ μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Δύο συλλήψεις

Ομάδες ατόμων εκτόξευσαν περισσότερες από 50 μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες.

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 20 Μαρ 2023 | 08:25

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Τι οδήγησε στην ξαφνική "καρατόμηση" του αρχηγού Κωνσταντίνου Σκούμα - Το παρασκήνιο

Ένα μόλις μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του και ένα χρόνο πριν την προβλεπόμενη λήξη της, ο Κωνσταντίνος Σκούμας, "καρατομήθηκε" από το τιμόνι του σώματος, με ομόφωνη απόφαση ΚΥΣΕΑ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 20 Μαρ 2023 | 07:18

Μαρία Τσάλλα: Πίεζε για την εγγραφή της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου - Πού εστιάζουν οι έρευνες για τη Ρωσίδα κατάσκοπο

Τη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών έχει προκαλέσει η δράση της κατασκόπου από την Ρωσία, που κυκλοφορούσε στη χώρα μας με το όνομα "Μαρία Τσάλλα". Στο μικροσκόπιο το Αλιβέρι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 19 Μαρ 2023 | 08:49

"Μαρία Τσάλλα": "Χειρίστρια" Ελλήνων η κατάσκοπος - Πώς δρούσε για να μεταφέρει πληροφορίες στη Ρωσία

Τον ρόλο της "χειρίστριας" στρατολογημένων αξιωματούχων της Ελλάδας είχε η "Μαρία Τσάλλα" - Πώς την ανακάλυψε η ΕΥΠ - Η απάτη με το νεκρό μωρό και το μαγαζί στην οδό Τζαφέρη στο Γκάζι