Τα συμβόλαια θανάτου, ο Ακης, ο Σμπώκος και οι Πυρήνες

Ο Τσοχατζόπουλος φαίνεται ως εντολέας προς τα ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Τα συμβόλαια θανάτου του βαρυποινίτη, ο γνωστός δικηγόρος και οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Τα συμβόλαια θανάτου, ο Ακης, ο Σμπώκος και οι Πυρήνες

Ο Άκης Τζοχατζόπουλος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, στις τρεις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου. Φαίνεται ως εντολέας των επιθέσεων προς τα ηγετικά μέλη της Greek Mafia, και είναι ανάμεσα στους συνολικά 37 κατηγορούμενους της μεγάλης υπόθεσης.

Η απόπειρα κατά της δικαστικού Παρασκευή Καλαϊτζή

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι ο 45χρονος βαρυποινίτης κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου είχε συνάψει «συμβόλαιο θανάτου» για την δικαστή κ. Παρασκευή Καλαϊτζή, πρόεδρο του δικαστηρίου της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή. Γυναίκα... insider στα πλοκάμια της μαφίας, που είχε αναλάβει προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη δολοφονία της δικαστικού και αστυνομικών συνοδών της, ειδοποίησε τις αρχές και συνελήφθη ο «εκτελεστής» για... άλλη υπόθεση.

Οι βόμβες του απότακτου αστυνομικού

Επίσης, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, πως η βόμβα που στις 7 Ιουνίου 2013 ανατίναξε το αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού κ. Μαρίας Στέφη, έχει κατασκευαστεί και τοποθετηθεί από τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό που εξόπλισε και υπέθαλψε τον Χριστόδουλο Ξηρό. Τη βομβιστική επίθεση είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI-IRF ως 1η πράξη του Σχεδίου Φοίνικας.

Εμπλοκή γνωστού δικηγόρου

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και γνωστός δικηγόρος, που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε δωροληψία. Συγκεκριμένα ότι ήταν αποδέκτης χρημάτων και εντολών, μέσω των συγγενών των τριών βαρώνων της Ελληνικής Μαφίας. Κατηγορείται επίσης, ο καταζητούμενος «Ληστής του Διστόμου», γνωστός ως «καρφάκιας». Στην ίδια δικογραφία, συμπεριλαμβάνονται ένας αρχιφύλακας-«φρουρός» του βαρυποινίτη όταν ήταν έγκλειστος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και σωφρονιστικοί υπάλληλοι για μεταφορά μηνυμάτων και εντολών.

Πως «επενδύθηκαν» τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Από την ανάλυση στοιχείων με εισροές-εκροές χρημάτων ανάμεσα σε μέλη της ελληνικής μαφίας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν ότι τα περίπου 30.000.000 ευρώ των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου, «ξεπλύθηκαν» και χρησιμοποιούνταν για τη διάπραξη σωρείας εγκληματικών πράξεων, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις «χορηγιών» σε τρομοκρατικές οργανώσεις για εξασφάλιση κρησφύγετων, οπλισμού και εκρηκτικών. Στο μεταξύ τα 350.000 ευρώ που έχουν βρεθεί στο σπίτι άλλου συγκατηγορούμενου βαρυποινίτη, εξετάζεται αν προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου.

Πέντε βόμβες και μία απόπειρα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μέλη της οργάνωσης, ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 22 Νοεμβρίου 2012 με στόχο την κατοικία της δικαστικού κ. Παρασκευής Καλαϊτζή στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι. Η δικαστικός ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που διερεύνησε την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.

Ταυτοποιείται η τοποθέτηση βόμβας, στις 20 Ιουλίου 2013, όταν είχαν συλληφθεί δύο άτομα, μετά από έκρηξη μεγάλης ποσότητας από μασούρια δυναμίτιδας, στο σπίτι της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Υψηλάντου στον Αγ. Κωνσταντίνο Λάρισας. Η Εισαγγελέας ήταν σε άδεια. Η δικαστική λειτουργός χειριζόταν την υπόθεση της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη και αυτή της απόδρασης των 11 Αλβανών κρατουμένων από τις ίδιες φυλακές, με τις γνωστές θανατηφόρες συνέπειες.

Ταυτοποιούνται οι τρεις βομβιστικές επιθέσεις με στόχο οικίες που σχετίζονταν με τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου. Μικρής ισχύος βόμβα είχε εκραγεί έξω από το σπίτι του, στις 16 Απριλίου 2014 στην Κηφισιά, ενώ δύο άλλες ισχυρές βόμβες, στις 15 Μαίου και 16 Ιουλίου 2014, τοποθετήθηκαν έξω από το σπίτι της αδερφής του στη Ν. Ερυθραία, προκαλώντας πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.

Μετά την τελευταία έκρηξη, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψαν πως ο Γιάννης Σμπώκος, εκβιαζόταν από τον 45χρονο βαρυποινίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών προσεγγίστηκε από τον βαρυποινίτη και άλλους έγκλειστους ενεργώντας , σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι απαίτησαν... 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να του παρέχουν προστασία από τις... κακοτοπιές των φυλακών.

Ανάμεσα στις πιστοποιημένες ενέργειες είναι και η απόπειρα ανατίναξης της πολυκατοικίας της συγγενούς του βαρυποινίτη, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στη Μεταμόρφωση.

Το «γράμμα» του βαρυποινίτη

Το ξετύλιγμα της ποινικής δράσης του κυκλώματος με τα τρομοκρατικά χαρακτηριστικά ξεκίνησε από το «συμβόλαιο θανάτου», που φαίνεται να είχε υπογράψει ο 45χρονος βαρυποινίτης, για την πρόεδρο του δικαστηρίου της υπόθεσής του. Η συνομήλικη συγγενής του, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναλάβει ρόλο παρακολούθησης της δικαστικής λειτουργού και του σπιτιού της. Πιθανότατα όταν αντελήφθη τις πραγματικές προθέσεις του κυκλώματος απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Την ίδια γυναίκα ο βαρυποινίτης της θεωρούσε υπεύθυνη για την απώλεια «ξεπλυμένων» χρημάτων της απαγωγής Παναγόπουλου.

Όταν έγινε αντιληπτή από μέλη της Ελληνικής Μαφίας, η προσέγγισή της από τις αστυνομικές αρχές, υπογράφηκε και για την ίδια «συμβόλαιο θανάτου». Αποκορύφωμα η αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού της τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, κατ’ εντολή του βαρυποινίτη ξαδερφού της και εκτελεστικό όργανο τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό που «όπλισε» και υπέθαλψε τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται να παρείχε σημαντικές πληροφορίες στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ακόμη και «επιστολές» του βαρυποινίτη με οδηγίες για ενέργειες των ελεύθερων μελών της συμμορίας, που αφορούσαν βομβιστικές επιθέσεις, προστασία καταστημάτων και προπαρασκευαστικές ενέργειες απόδρασής του. Η μάρτυρας άμεσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης, είχε δώσει στη συγγενή του τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, «ξεπλυμένα» χρήματα της απαγωγής του εφοπλιστή, και την θεωρεί υπεύθυνη για την απώλεια μεγάλου μέρους τους. Στην ίδια γυναίκα έχει αποδώσει την απώλεια 250.000 ευρώ από την «υπερτιμολόγηση» του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει τον Φεβρουάριο του 2013, όπως και τις καταθέσεις της προς αστυνομικούς, που ερευνούσαν τη δράση του.

Οι συλλήψεις

Για τη σοβαρή υπόθεση έχουν συλληφθεί 17 άτομα και κατηγορούνται 37, τα 10 από αυτά είναι ήδη έγκλειστα στις φυλακές. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι επίσης, η σύντροφος του 45χρονου βαρυποινίτη, στην οποία είχε αποδώσει το προσωνύμιο «τζιτζίκα», η δικηγόρος, που έχει εκπροσωπήσει τον βαρυποινίτη, και η μητέρας της. Έχουν συλληφθεί επίσης ο πατέρας και ο γιος του δεύτερου βαρυποινίτη κατηγορούμενου επίσης για την απαγωγή Παναγόπουλου, στο σπίτι του οποίου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και 350.000 ευρώ.

Έχουν συλληφθεί δύο αδέρφια, ένας από τους οποίους, 55 χρόνων, που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία το 1994. Είχε σκοτώσει έναν άνδρα ο οποίος είχε χτυπήσει τον αδερφό του. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους της ανατίναξης καφετέριας του αντίπαλου αρχηγού της Ελευσίνας, μαζί με την «τζιτζίκα» και τον πατέρα του βαρυποινίτη. Κατηγορούμενοι θα βρεθούν ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, όπως και ένας νεαρός από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο «απαγωγείς» του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε η αποτυχημένη εναέρια απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς τους ποινικούς κατηγορουμένους είχαν σχέση με τη φυγή, την υπόθαλψη και τον εξοπλισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Δήλωση Κικίλια

Με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε εκβιάσεις και εκρήξεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ» 27 Φεβ 2021 | 14:00

Κικίλιας: Συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική υγειονομική νίκη

"Η εθνική μας αντοχή δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται", αναφέρει σε άρθρο του για τον ένα χρόνο πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 25 Φεβ 2021 | 13:31

Στην Πάτρα ο Κικίλιας: Εγκαινίασε την νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο [Εικόνες]

Εγκαινιάστηκε η νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τον Βασίλη Κικίλιας

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 24 Φεβ 2021 | 19:05

"Εσπασε" η φωνή του Βασίλη Κικίλια για το βρέφος 24 ημερών που βρίσκεται διασωληνωμένο

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για μια μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη ευχόμενος όλα να πάνε καλά

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 Φεβ 2021 | 18:02

Κορονοϊός - "Καμπανάκι" Κικίλια: Η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει πλέον το 90%

"Το Πάσχα ίσως να μπορούμε να το περάσουμε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας", ανέφερε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ 24 Φεβ 2021 | 15:22

Κικίλιας για lockdown: Υπομονή λίγες εβδομάδες - Tο καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα

"Υπομονή λίγες εβδομάδες" ζήτησε ο Β. Κικίλιας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών - Τι είπε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 21 Φεβ 2021 | 14:22

Κορονοϊός - Κικίλιας: "Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς - Πιέζονται οι ΜΕΘ της Αττικής"

"Μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική" - Επίσκεψη Κικίλια στο εμβολιαστικό κέντρο του Ιπποκράτειου Αθηνών

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ 20 Φεβ 2021 | 14:21

Κορονοϊός: Σύσκεψη Κικίλια για τις ΜΕΘ της Αττικής – Κρίσιμες οι επόμενες 2 εβδομάδες

Οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των νοσοκομείων της Αττικής.

ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΔΕ 18 Φεβ 2021 | 15:57

"Θεατρική παράσταση" η παράλυση του γιατρού στην Κέρκυρα μετά το εμβόλιο του κορονοϊού

Θεατρική παράσταση χαρακτήρισε την παράλυση του γιατρού στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό του, ο πρόεδρος ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 17 Φεβ 2021 | 18:01

Κορονοϊός: Με SMS θα ενημερωθούν οι πολίτες για τα νέα ραντεβού των εμβολιασμών

Πότε θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς που δεν έγιναν λόγω κακοκαιρίας- Οι ανακοινώσεις Κικίλια-Θεμιστοκλέους

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ 17 Φεβ 2021 | 13:13

Μπαλατσινού - Κικίλιας: Βόλτα στον Εθνικό Κήπο με τον γιο τους στην αγκαλιά

Ο μικρός Παναγιώτης - Αντώνης Κικίλιας έκανε βόλτα στην αγκαλιά της μαμάς του Τζένης Μπαλατσινού.

ΣΤΟ INSTAGRAM 13 Φεβ 2021 | 12:47

Τζένη Μπαλατσινού: Ανήρτησε την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου γιου της

Την πρώτη φωτογραφία του μωρού της μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Τζένη Μπαλατσινού.

ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 11 Φεβ 2021 | 14:18

Η ατάκα Κικίλια με νόημα από το εμβολιαστικό κέντρο: Προηγούνται οι ασθενείς και μετά ο υπουργός [βίντεο]

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τα ανησυχητικά επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 11 Φεβ 2021 | 12:29

Δημοσκόπηση για την Αττική: Τα ποσοστά των κομμάτων, η έκπληξη Πιερρακάκη και ο Χρυσοχοΐδης που...σαρώνει

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για την Αττική η Νέα Δημοκρατία κερδίζει κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ