Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα

Τον μπαλαντέρ της εγχώριας τρομοκρατίας θεωρούν οτι έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Οι σχέσεις του με τους Πυρήνες και την Πόλα Ρούπα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα

Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο, που συνελήφθη το πρωί με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και σε άλλους στόχους στην Ευρώπη, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.

Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα - εικόνα 2

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα - εικόνα 3

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι' αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.

Ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ο 29χρονος φέρεται να είναι ο άνδρας που έστειλε τον φάκελο - βόμβα που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ενώ εξετάζεται και η σχέση του με την αποστολή των τρομοφακέλων που εστάλησαν σε Σόιμπλε και ΔΝΤ την ευθύνη των οποίων είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μετέφερε από το εν λόγω διαμέρισμα πιθανότατα προς άλλο κρησφύγετο όπλα, σφαίρες και εκρηκτικά.

Τη στιγμή της σύλληψής του είχε πάνω του δύο πιστόλια ενώ μέα στο διαμέρισμα βρέθηκαν αρκετά ημιτελή τρομοδέματα.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες επισκεπτόταν τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά στη συνέχεια οι επισκέψεις σταμάτησαν και προφανώς εκεί έγινε το πέρασμά του στην παρανομία.

Το 2011 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Έρευνες από την Αντιτρομοκρατική γίνονται στο πατρικό του σπίτι, στο διαμέρισμα που είχε μισθώσει και στο σπίτι ενός φίλου του που επισκεπτόταν συχνά.

Η ΕΛΑΣ τον θεωρεί ως τον μπαλαντέρ της εγχώριας τρομοκρατίας

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τον θεωρουν ως μπαλαντερ της εγχωριας τρομοκρατίας καθώς υπάρχουν ενδείξεις και υπόνοιες ότι πέραν των δραστηριοτητων των πυρηνων της φωτιάς είχε επαφές ενδεχομενως και συνεργασία με την Πόλα Ρουπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι "τρομοφάκελοι" σε Σόιμπλε , ΔΝΤ και Νταισελμπλουμ

Υπενθυμίζεται πως η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αναλάβει μόνο την αποστολή τρομοφακέλου στον Σόιμπλε και στο ΔΝΤ όπου ειχε τραυματιστεί μια υπάλληλος. Ακολούθως είχαν εντοπιστεί ακόμη 8 φάκελοι στο κεντρο διαλογης στο Κρυονέρι.

Συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Β. Σόιμπλε και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές.

Λίγες μέρες μετά, (20 Μαρτίου) συνολικά οχτώ φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά – πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν από τη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Το χρονικό της επίθεσης στον Παπαδήμο στις 25 Μαίου

Η δολοφονική επίθεση έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα ο Λουκάς Παπαδήμος, όταν εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που επέβαιναν επίσης στο όχημα.

Την στιγμή της έκρηξης, το όχημα βρισκόταν σταματημένο στο φανάρι της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην διασταύρωσή της με την οδό Μάρνη, ενώ από πίσω βρισκόταν ένα συνοδευτικό όχημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος περιλαμβανόταν στην αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου την οποία παρέλαβε από την Ακαδημία Αθηνών. Την στιγμή της έκρηξης κ. Παπαδήμος ήταν καθισμένος στη θέση του συνοδηγού του οχήματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Ευαγγελισμού

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποκλειστική φωτογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών από την μεταφορά του κ. Παπαδήμου στο ασθενοφόρο πριν την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.
Αποκλειστική φωτογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών από την μεταφορά του κ. Παπαδήμου στο ασθενοφόρο πριν την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.
H αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου, πριν παραλειφθεί από τον πρ. πρωθυπουργό είχε σταλεί από την Ακαδημία Αθηνών στην Βουλή των Ελλήνων για έλεγχο ασφαλείας και στην συνέχεια επιστράφηκε στην Ακαδημία, απ' 'όπου ο κ. Παπαδήμος την παρέλαβε.
Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να ανοίγει τους φακέλους όταν το όχημα ήταν εν κινήσει. Στο ίδιο όχημα επέβαιναν 2 υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στο όχημα της συνοδείας επέβαιναν δύο αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις πρόσφατες αλλαγές, η φρουρά του κ. Παπαδήμου, μειώθηκε από 12 άνδρες σε 8.
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.

Σε κλοιό το όχημα, στο σημείο η αντιτρομοκρατική

Αμέσως μετά την έκρηξη, η περιοχή στην συμβολή της Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Επιτόπου έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της σήμανσης έφτασαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το μπαράζ με τους φακέλους και η λίστα της Πόλας Ρούπα

Τον περασμένο Ιανουάριο λίγες μέρες μετά την σύλληψη της Πόλας Ρουπα σε σπίτι στην Ηλιούπολη, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν σημειώσεις της που αφορούσαν τον κ. Παπαδήμο και άλλους πολιτικούς.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα - εικόνα 7

Τα "τρομοδέματα" και η σχέση του 29χρονου με τους Πυρήνες & την Πόλα Ρούπα - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΟΡΦΑΝΑ» DNA ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ 26 Σεπ 2020 | 08:14

Γιάφκα στο Κουκάκι: Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες - Πώς ξεκίνησε η σχέση του Παλαιοκώστα με τους τρομοκράτες

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως στη γιάφκα του Κουκακίου ουσιαστικά υπήρχε μία "έτοιμη" βόμβα.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 07:46

Γιάφκα στο Κουκάκι: Πώς η Αστυνομία "ιχνηλάτησε" τα τρία κρούσματα τρομοκρατίας - Η λίστα με τα χτυπήματα της Ο.Λ.Α.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης-συμμετοχής των συλληφθέντων της γιάφκας τα 7 τελευταία χρόνια.

ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 24 Σεπ 2020 | 22:23

Γιάφκα στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον έναν εκ των τριών συλληφθέντων

Στους δύο συγκατηγορουμένους του 42χρονου, έναν άντρα και μία γυναίκα, ασκήθηκε δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων για τη γιάφκα στο Κουκάκι

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 19 ΕΤΩΝ 11 Σεπ 2020 | 12:07

11η Σεπτεμβρίου 2001: Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας για την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Από τις πιο δυνατές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας και οι θρυλικές θεωρίες που τις ακολούθησαν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 30 Σεπ 2020 | 18:40

Κορονοϊός: Στο "κόκκινο" και σήμερα με 354 νέα κρούσματα - 3 νεκροί σε 24 ώρες, 78 οι διασωληνωμένοι

Σε υψηλά επίπεδα για ακόμη μία μέρα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200 ΟΧΗΜΑΤΑ 30 Σεπ 2020 | 18:35

Τα ΚΤΕΛ βγαίνουν αύριο στους δρόμους για να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες – Τα νέα δρομολόγια και οι χρόνοι αναμονής

Οι αστικές συγκοινωνίες συνεργάζονται με τα ΚΤΕΛ Αττικής προκειμένου να ενισχυθούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ εν μέσω πανδημίας

ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ 30 Σεπ 2020 | 18:33

Στη δημοσιότητα ολόκληρο το υπόμνημα της οικογένειας Γρηγορόπουλου στον Άρειο Πάγο

Το υπόμνημα δόθηκε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει στους συνηγόρους της οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξη να αγορεύσουν στην δίκη Κορκονέα

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 30 Σεπ 2020 | 18:15

Vodafone: Προβλήματα στο δίκτυο τηλεφωνίας και δεδομένων ίντερνετ

Δυσκολίες στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, αλλά και στην πρόσβαση στο ίντερνετ για τους συνδρομητές της Vodafone

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 30 Σεπ 2020 | 18:08

Υπέρ της χρήσης μάσκας παντού η Ματίνα Παγώνη: "Πρέπει να γίνει τώρα, θα σώζει ζωές" [Βίντεο]

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, υπεραμύνθηκε της γενικευμένης χρήσης της μάσκας στην Αττική

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 30 Σεπ 2020 | 17:42

Αθήνα: Δύο συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 36 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν δύο άτομα από άντρες της ΕΛΑΣ για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα

30 Σεπ 2020 | 17:41

Μια συγκλονιστική ερμηνεία της Ρούλας Πατεράκη για την ενίσχυση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Συγκινητικό σποτ για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ

Η ΔΙΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 30 Σεπ 2020 | 16:29

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η μαφία των φυλακών και ο εκβιασμός στον Φλώρο - Τι κατέθεσε η οικογένειά του

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, η "μαφία των φυλακών" θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου - Συμβόλαιο θανάτου "βλέπει" η οικογένεια του θύματος

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 30 Σεπ 2020 | 16:29

Το συντονιστικό των μαθητών απαντά στην Κεραμέως για τις καταλήψεις: No Pasarán

Μετρούν "γκολ" και δίνουν ραντεβού στους δρόμους οι μαθητές απαντώντας στην απόφαση Κεραμέως