Follow us

Tasty Awards 22: Τα (πιο) fine dining εστιατόρια της πόλης

Ο όρος fine dining αναφέρεται στην εμπειρία δείπνου σε ένα εστιατόριο που χαρακτηρίζεται κυρίως από περισσότερη επισημότητα σε σχέση με ένα "απλό" εστιατόριο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Φαγητό

Τί σημαίνει τελικά "fine dining”; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine”; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

"Ο όρος fine dining αναφέρεται στην εμπειρία δείπνου σε ένα εστιατόριο που χαρακτηρίζεται κυρίως από περισσότερη επισημότητα σε σχέση με ένα καθημερινό εστιατόριο, ενώ το φαγητό είναι συνήθως υψηλότερης ποιότητας”. Αυτός είναι ένας από τους όρους που αφορούν το fine dining και μπορεί πολύ εύκολα να αναζητήσει κανείς online. Και είναι πολύ κοντά στην αλήθεια.

Πραγματικά η εμπειρία του δείπνου σε ένα fine dining εστιατόριο έχει να κάνει με τη σημασία στη λεπτομέρεια. Φυσικά το καλό φαγητό πρέπει να είναι η βάση, η πολύ ενημερωμένη wine list να θεωρείται δεδομένη και από κει πέρα αρχίζουν και έχουν σημασία διάφορα: το τσάκισμα στο τραπεζομάντιλο, τα αψεγάδιαστα μαχαιροπίρουνα, το φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο του σερβιτόρου, τα λουλούδια στο βάζο, ο κατάλληλος φωτισμός, το ιδανικό soundtrack.

Όλα αυτά μετράνε σε μια fine dining εμπειρία. Όλα αυτά και βεβαίως πρώτα και πάνω από όλα η δημιουργικότητα του chef. Εδώ οι μαγειρικές απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές. Οι πρώτες ύλες δεν νοείται να μην είναι οι καλύτερες και ο chef πρέπει να έχει τη δυνατότητα με τις ιδέες και τη δημιουργικότητα του να τις αναδείξει και να δημιουργήσει γεύσεις μοναδικές. Είναι ο σκηνοθέτης μιας πολύ καλά μελετημένης παράστασης, ο οικοδεσπότης ενός εξαιρετικού δείπνου που οι καλεσμένοι θα κρατήσουν στη μνήμη τους για καιρό.

Αυτά όλα συμβαίνουν στα εστιατόρια της Αθήνας που συμμετέχουν στην κατηγορία Fine Dining των Tasty Awards 2022, η γευστική πρωτοπορία της πόλης έχει συγκεκριμένες διευθύνσεις. Ήδη αγαπημένα του κοινού, τα fine dining εστιατόρια μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τώρα στο: https://www.tasty-guide.gr/voting/fine-dining

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΤΗΣ 03 Δεκ 2023 | 17:46

Η συγκλονιστική ιστορία της Ραφαέλας: Το ατύχημα που την καθήλωσε σε αμαξίδιο και η νέα της ζωή [βίντεο]

Πλέον η Ραφαέλα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και σπουδάζει Βιολογία στο ΕΚΠΑ, ενώ μελλοντικά θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στη Νευβιολογία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 03 Δεκ 2023 | 17:14

"Όχι 16... ούτε 116 δε θα ήταν αρκετά": Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Η μητέρα της 21χρονης Έμμας ευχαρίστησε τους πολίτες και τους δημοσιογράφους για την στήριξη που παρείχαν στην οικογένεια της

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 03 Δεκ 2023 | 17:01

Μπλακ άουτ στην Εύβοια: Χωρίς ρεύμα βρίσκονται κάτοικοι 22 χωριών

Εδώ και δύο περίπου ώρες δεν έχουν ρεύμα 22 χωριά στο δήμο Μαντουδίου, λίμνης Αγίας Άννας με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 03 Δεκ 2023 | 16:42

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 61χρονο

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα σήμανσης και κατέληξε σε χαντάκι.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 03 Δεκ 2023 | 16:31

Ναύπακτος: Προκλητικοί οι ανήλικοι που έφτιαξαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους - "Θέλαμε να γελάσουμε"

Στο κινητό του ενός ανήλικου εντοπίστηκαν 18 ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες 6 συμμαθητριών τους, ενώ ο άλλος 13χρονος είχε προλάβει να τις σβήσει προτού συλληφθεί.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Δεκ 2023 | 15:59

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας – Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της

Η γραμματεία της Σχολής, τηλεφώνησε στον πατέρα της άτυχης Ελπίδας Χούπα, ώστε να παραλάβει το πτυχίο της. Ωστόσο, ο ίδιος δεν αντέχει να παρευρεθεί...

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 03 Δεκ 2023 | 15:47

Μενίδι: Σενάριο αυτοκτονίας για τον 44χρονο που κάηκε στο ΙΧ - Τον είχε καταγγείλει για κακοποίηση η σύζυγός του

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης θανάτου ενός 44χρονου άντρα, που απανθρακώθηκε έπειτα από φωτιά σε σταθμευμένο ΙΧ στο Μενίδι. Τον είχε καταγγείλει για κακοποίηση η σύζυγός του.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Δεκ 2023 | 15:06

Μενίδι: Η στιγμή που το ΙΧ τυλίγεται στις φλόγες - Πάτερας δύο παιδιών ο απανθρακωμένος άνδρας [βίντεο]

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ σχετικά με την απανθρακωμένη σορό του 44χρονου άνδρα που βρέθηκε το Σάββατο σε όχημα στο Μενίδι.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ 03 Δεκ 2023 | 13:12

Απάτη με θύμα 76χρονη στη Βούλα: Την εξαπάτησαν για δήθεν τροχαίο της κόρης της και πήραν 130.000 ευρώ

Η γυναίκα,για να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της, όπως της είπαν οι απατεώνες, άφησε 100.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων ενώ τους παρέδωσε στο χέρι ακόμη 30.000 ευρώ.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 03 Δεκ 2023 | 13:07

Σοκ στον Νέο Κόσμο: 35χρονη Κινέζα έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο - Αναζητείται ο σύντροφός της, την κρατούσε δέσμια

Η 35χρονη γυναίκα κατήγγειλε πως ο ομοεθνής σύντροφός της, της είχε δέσει χέρια και πόδια και την κατακρατούσε παρανόμως στο σπίτι του επί μία ημέρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 03 Δεκ 2023 | 12:54

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται κακοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες - Ποιές περιοχές θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα

Σε νέα επικαιροποίηση του Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού προχώρησε η ΕΜΥ σχετικά με την κακοκαιρία εξπρές που θα κρατήσει έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 03 Δεκ 2023 | 12:24

Μυστήριο με τον απανθρακωμένο άνδρα στο Μενίδι - Με δυσκολία αναγνωρίστηκε το φύλο της σορού [βίντεο]

Μυστήριο με τον θάνατο του 44χρονου άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο στο Μενίδι. Αυτοκτονία μετά από ενδοοικογενειακό επεισόδιο, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

ΑΡΚΑΔΙΑ 03 Δεκ 2023 | 11:14

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Τρίπολη

Σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Τρίπολη, κοντά στην περιοχή της Μεγαλόπολης.