Τέλος η τράπεζα θεμάτων από τις φετινές προαγωγικές

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες τα θέματα των προαγωγικών για Α' και Β' τάξεις Γενικού Λυκείου και Α', Β', Γ' τάξεις Εσπερινού Λυκείου, σύμφωνα με εγκύκλιο Κουράκη

telos-i-trapeza-thematwn-apo-tis-fetines-proagwgikes
SHARE THIS
0
SHARES

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, αναφέρει εγκύκλιος που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός παιδείες Τάσος Κουράκης προς όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, παύει επομένως να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μάιου - Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Ακόμη, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook