
Σε συμφωνία για αναστολή των κινητοποιήσεών τους κατέληξαν το απόγευμα της Τετάρτης οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά από συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.
Μιλώντας στο Mega νωρίτερα, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε έκκληση προς τους διοικητικούς υπαλλήλους να σταματήσουν την απεργία τους:
«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά».
Εν τω μεταξύ, το πρωί είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κατάληψη, με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι απεργοί θα έκλειναν την είσοδο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να παρεμποδίσουν όσους θα επιχειρούσαν να μπουν στο χώρο του ιδρύματος.
Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα διερευνήσει αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr