X

Τέλος στο πολύωρο θρίλερ: Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου - Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που "λαμπάδιασε"

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και στα δύο ρεύματα, τόσο προς Αθήνα όσο και ως προς Κόρινθο, ενώ το βυτιοφόρο που "λαμπάδιασε" μετακινήθηκε.

Γράφει: TheToc team

Μετά από σχεδόν εφτά ώρες, απίστευτης ταλαιπωρίας και απόγνωσης των οδηγών, αλλά και μεγάλης επικινδυνότητας καθώς ελλόχευε πάντα η πιθανότητα να γίνει έκρηξη αν κάτι πήγαινε στραβά, το "θρίλερ" στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου έλαβε τέλος. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και στα δύο ρεύματα, τόσο προς Αθήνα όσο και ως προς Κόρινθο, ενώ το βυτιοφόρο που "λαμπάδιασε" μεταφέροντας πάνω από 7 τόνους υγραέριο μετακινήθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς στο όχημα το οποίο μετέφερε τόνους υγραερίου, συνελήφθη και ανακρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων ο οδηγός του βυτιοφόρου.

Μετά την πυρόσβεση της φωτιάς, ξεκίνησε η μεγάλη και επικίνδυνη επιχείρηση που είχε να κάνει με την μετάγγιση του φορτίου σε άλλο βαρύ όχημα. Τη μετάγγιση του υγραερίου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο φυσικά εποπτεύοντας για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο ήταν άκρως επικίνδυνο και όπως έλεγαν το παραμικρό λάθος θα προκαλούσε έκρηξη και οστικό κύμα ακόμα και σε ακτίνα 500 μέτρων.

Διαβάστε Επίσης

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας και του φόβου της έκρηξης.

Λίγο μετά τις 20:30, άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και περίπου μια ώρα αργότερα δόθηκε στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα από το 45ο έως το 47ο χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο. Εκεί που βρισκόταν το βυτιοφόρο. Στη συνέχεια άνοιξε όλο το ρεύμα καθώς το βυτιοφόρο μετακινήθηκε.

Για αρκετή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ωστόσο, πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει.

Λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου είχε δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.

Σε απόγνωση οι οδηγοί

Αντρες της Τροχαίας και Πυροσβέστες μοίρασαν νερά στους οδηγούς που βρέθηκαν ακινητοποιημένοι για πολλές ώρες.

Οι οδηγοί, μέσα στην απόγνωση τους, ανέβαζαν στα social media φωτογραφίες από την ουρά χιλιομέτρων που είχε σχηματιστεί.

Το χρονικό του ατυχήματος

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μεσημέρι της Πέμπτης το βυτιοφόρο, που κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, τυλίχτηκε στις φλόγες στο ύψος της Κακιάς Σκάλας και συγκεκριμένα στο 45ο χλμ.

Ευτυχής, ο ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του, καθώς πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα που μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, με 27 πυροσβέστες και εννέα οχήματα να μεταβαίνουν στο σημείο και να θέτουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο οδηγός του βυτιοφόρου είδε ξαφνικά από τον καθέφτη καπνούς, τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διασαφηνιστεί, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο της διαρροής.

Προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού

Από την φωτιά προκλήθηκαν προβλήματα και στα δρομολόγια του Προαστιακού, με την Hellenic Train να ενημερώνει το επιβατικό κοινό.

Η τελευτάια ενημέρωησ θέλει τους συρμούς της γραμμής του Κιάτου, να εκτελούνται μέχρι νεοτέρας, στο τμήμα Πειραιάς - Μέγαρα - Πειραιάς.