Follow us

Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια-Μόνο συσκευασμένο από 1η Ιανουαρίου

Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης, από την 1η Ιανουαρίου 2018. Τι προβλέπεται για τους παραβάτες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια-Μόνο συσκευασμένο από 1η Ιανουαρίου

Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης, από την 1η Ιανουαρίου 2018. Τι προβλέπεται για τους παραβάτες.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετική ενημέρωση από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλάδος είναι έτοιμος και δεν θα ζητηθεί παράταση για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.

Η ρύθμιση αυτή είχε προταθεί στο υπουργείο Οικονομίας από τους φορείς της αγοράς, καθώς έκριναν απαραίτητη τη χρήση στους χώρους μαζικής εστίασης μη επαναχρησιμοποιούμενων, μικρών συσκευασιών ελαιόλαδου, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η ποιότητα του εθνικού μας προϊόντος, όσο και η προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ), «από την 1-1-2018 το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης που θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία».

Η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται και προσφέρονται από τις μικρές επιχειρήσεις και σημειώνει ότι, ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και όχι ως επιβεβλημένη από τον νόμο υποχρέωση, πρέπει να αντιλαμβάνονται οι επαγγελματίες τη διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, το μέγεθος της νέας αγοράς που ανοίγεται με τις ρυθμίσεις για τα σφραγιστά μπουκάλια αφορά σε 10.000 τόνους ελαιόλαδου -ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής- προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον χώρο της μαζικής εστίασης.

Σημειώνεται ότι ήδη κάποιες επιχειρήσεις εστίασης έχουν προχωρήσει στη χρήση μη επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών ελαιόλαδου, αλλά η χρέωση ή μη στον καταναλωτή έχει να κάνει με τη βούληση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Πάντως, όπου υπάρχει χρέωση αυτή διαμορφώνεται γύρω στο 1 ευρώ η φιάλη των 100 ml.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, «πρόκειται για σημαντικότατη ρύθμιση που αφορά σε ένα κορυφαίο ελληνικό προϊόν, αλλά και σε μία ολόκληρη "αλυσίδα αξίας" για τη χώρα, που δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο κλάδο εστίασης, διασφαλίζοντας τόσο τη ποιότητα του ελαιόλαδου, όσο και τη προστασία των καταναλωτών. Πέρα από αυτά, όμως, οι συσκευασίες ελαιόλαδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού "brandname" για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία, που θα χτίσει μία ενιαία και αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:14

Λάδι με... το σταγονόμετρο: Οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν το 2025 ως τη χειρότερη χρονιά [βίντεο]

Το ελαιόλαδο, από σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας για τους λίγους καθώς τα προβλήματα με την παραγωγή του αυξάνονται

Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ 03 Νοε 2025 | 07:33

Ελαιόλαδο: Στοπ επιτέλους στις ακραίες τιμές, "ανάσα" για αγορά και καταναλωτές

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μια φυσιολογική παραγωγή που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα πιο προσιτά για τον καταναλωτή και βιώσιμα για τον παραγωγό.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 29 Οκτ 2025 | 23:55

Συνελήφθησαν... λαδέμπορες στο Καματερό - Κατασχέθηκαν 600 λίτρα

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 27 Οκτ 2025 | 18:30

Ελαιοκομικό Μητρώο: Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ σε όσους δεν δηλώσουν ελιές και λάδι

Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων με 21 και πάνω ελαιόδεντρα έχουν διορία μέχρι τον Μάρτιο του 2021 να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους στο Ελαιοκομικό Μητρώο

26 Οκτ 2025 | 09:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 08:20

Καφε-οικονομία η Ελλάδα με στροφή σε κλάδους χαμηλής παραγωγικότητας όπως η εστίαση και ο τουρισμός

Τι αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν 4 Έλληνες καθηγητές για λογαριασμό του London School of Economics

24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΑΛΜΑ 43,3% ΣΕ ΑΡΝΙ - ΚΑΤΣΙΚΙ 13 Οκτ 2025 | 14:57
12 Οκτ 2025 | 09:00

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Λίγες μερες έμειναν για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 08 Οκτ 2025 | 10:30

Οι περιοχές που κάνουν πρωταθλητισμό στη φοροδιαφυγή - Εστιατόριο στην Κρήτη έκρυψε... 18.500 αποδείξεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επέβαλαν πρόστιμα και λουκέτα 48 και πλέον ωρών, σε 300 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης και της μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων παραλιών.

07 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

30 Σεπ 2025 | 06:00

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 23:40
24 Σεπ 2025 | 06:00

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

16 Σεπ 2025 | 09:00

Εκεί θα τρώμε φέτος: Όλα τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

04 Σεπ 2025 | 08:00

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

STREET FOOD 03 Σεπ 2025 | 09:27

Tacο Bell: Comeback στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια απουσίας - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Που ανοίγει το νέο κατάστημα των Taco Bell στην Ελλάδα. Ποια η στρατηγική για να κερδίζει τη Gen Z.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ 16 Αυγ 2025 | 10:02

Mystreet: Στον αέρα το app καταγγελιών για τα "αυθαίρετα" τραπεζάκια στους δημόσιους χώρους

Ενισχύει την εποπτεία και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην επιτήρηση της χρήσης των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων

07 Αυγ 2025 | 09:00

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών συναντάς μια άλλη γεύση της Τήνου

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών, εκεί όπου άλλοτε αντηχούσαν παιδικές φωνές, σήμερα το Serviam συνεχίζει την παράδοση, σερβίροντας γεύσεις που κουβαλούν μνήμες αιώνων.

ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 30 Ιουλ 2025 | 11:44

Δασμοί Τραμπ: Ανησυχία για το οριζόντιο 15% και στην Ελλάδα - Μείωση εσόδων 745 εκατ. ευρώ στα αγροδιατροφικά προϊόντα

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να συρρικνωθούν τα έσοδα από τις εξαγωγές αγροδιατροφικών τροφίμων προς τις ΗΠΑ που ανέρχονται στα 745 εκατ. € το 2024.

09 Ιουλ 2025 | 12:26

Η αρχιτέκτονας που σχεδίασε τα εστιατόρια "Pharaoh" και "Ιώδιο" μιλά στο TheTOC

Συναντήσαμε την αρχιτέκτονα Χρυσοκώνα Μαύρου, του βραβευμένου στα φετινά Grail awards για τον σχεδιασμό του εστιατορίου Pharaoh και του πετυχημένου εστιατορίου "Ιώδιο".

03 Ιουλ 2025 | 09:00

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Όλα όσα χρειάζεσαι σε έναν οδηγό

Εστιατόρια, μπαρ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και shopping, όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

14 Ιουν 2025 | 09:00

Διακοπές 2025: Τα εστιατόρια και οι σεφ του καλοκαιριού

Ένα γευστικό ταξίδι στις γωνιές της Ελλάδας, εκεί όπου το φαγητό γίνεται εμπειρία που θες να ζήσεις ξανά.

30 Μαϊ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Σουβλάκι: Τα σουβλατζίδικα της Αθήνας και όχι μόνο που τιμούν το εθνικό μας street food

Σουβλάκι, καλαμάκι, πιτόγυρο, τυλιχτό: όπως κι αν το λες, είτε το προτιμάς παραδοσιακό ή πιο γκουρμέ, σε παραδοσιακή πίτα ή σε ιδιαίτερες εκδοχές της, εδώ θα ανακαλύψεις τα σουβλάκια της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 27 Μαϊ 2025 | 08:34

"Καμπανάκι" σε τουρισμό και εστίαση: Αναζητούν πάνω από 80.000 εργαζόμενους

Η έλλειψη προσωπικού παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης στη χώρα μας.

26 Μαϊ 2025 | 09:00

Η νέα πιάτσα της πόλης: Εκεί βγαίνουν όλοι τώρα

Ο μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας και στο πλάι της Μιχαλακοπούλου έχει νέες αφίξεις και κάτι να πει.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Μαϊ 2025 | 15:08

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Αύξηση 637% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

Αυτή τη στιγμή η ψηφιακή κάρτα εργασίας καλύπτει κλάδους όπου απασχολούνται περίπου 1.500.000 εργαζόμενοι

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 11 Μαϊ 2025 | 09:23

Εστίαση: Επέλαση νέων αλυσίδων street food στην Ελλάδα - Πώς η Gen Z καθορίζει τις τάσεις

Υπάρχει μια νέα γενιά με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη και όρεξη για φαγητό έξω: η Γενιά Z.

01 Μαϊ 2025 | 09:00

Ποιο Ελληνικό; Η Γλυφάδα! Με ποιο τρόπο γίνεται η πιο καυτή εστιατορική πιάτσα της πόλης

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

28 Απρ 2025 | 09:00

Έτσι έμαθε να τρώει η Αθήνα: Τα σημαντικά εστιατόρια της δεκαετίας του 1980 στην πρωτεύουσα

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.

26 Απρ 2025 | 09:00

Ιστορικές, φρέσκες και γαστρονομικές: Οι καλύτερες ταβέρνες της Αθήνας

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ 24 Απρ 2025 | 09:17

Αργύρης Χατζηγιαννάκος: Από τις γειτονιές του Αιγάλεω, επιχειρηματίας στη Μύκονο

Το όραμα για το εστιατόριο ήταν ξεκάθαρο: να τιμήσει την ελληνική κουζίνα και τη φιλοξενία, χωρίς υπερβολές αλλά με ποιότητα και σεβασμό.

23 Απρ 2025 | 09:00

"Πού τρως, Δάφνη Καραβοκύρη;": Τα αγαπημένα της εστιατόρια στην Αθήνα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΕΛΑΙΑ 15 Απρ 2025 | 16:31

Θεσσαλονίκη: Νόθευαν ηλιέλαιο και το πουλούσαν ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο - Κατασχέθηκαν 15 τόνοι

Οικογενειακή υπόθεση η νοθεία - Αρχηγός της σπείρας, 55χρονος που "δούλευε" μαζί με τη σύζυγο και τον γιο τους.

08 Απρ 2025 | 04:49

Ο γιος του καραβομάγειρα που έμαθε τους Έλληνες να τρώνε καλό ψάρι: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο

Τα στοιχεία αλλά και οι λόγοι που καθιστούν το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, ναυαρχίδα της ντόπιας γευστικής κουλτούρας που άπτεται της θάλασσας.

03 Απρ 2025 | 09:00

Από ρολά αστακού και καλαμάκι συκώτι μέχρι νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και κορυφαίο burger: Τα νέα street food της Αθήνας

Φρέσκα σποτ που υποστηρίζουν με νόστιμο τρόπο την χεράτη προσέγγιση στο φαγητό.

ΗΠΑ 01 Απρ 2025 | 19:32

Τέλος εποχής: Υπό πτώχευση τα θρυλικά εστιατόρια Hooters – Απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν από το "λουκέτο"

Το εστιατόριο που είναι γνωστό για τις σερβιτόρες με τα… λιγοστά ρούχα, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό.

ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ 29 Μαρ 2025 | 18:53

Κραυγή αγωνίας από την Φωτεινή Παντζιά: "Η εστίαση δέχεται πάντα την πρώτη σφαλιάρα, εύκολη στόχευση, καμία προστασία"

H επιχειρηματίας σε μακροσκελές κείμενο με τίτλο "Δεν είμαστε εχθρός", περιγράφει όσα έχει ζήσει τα 13 χρόνια που διευθύνει το εστιατόριό της.

25 Μαρ 2025 | 09:00

Για μπακαλιάρο και όχι μόνο: Εστιατόρια για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο και πολλές άλλες προτάσεις για να τιμήσεις με ευ τρώγειν τρόπο την ημέρα.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 21 Μαρ 2025 | 17:28

Η Μινέρβα εξαγοράζει το Άλτις, την Ελάνθη και άλλα δύο brands ελαιολάδου - Κατ' αρχήν συμφωνία

Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών τελεί υπό την αίρεση της έκδοσης σχετικής εγκριτικής απόφασης από τις Αρχές Ανταγωνισμού.

20 Μαρ 2025 | 09:00

Πού πάμε για φαγητό στον Κεραμεικό

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

15 Μαρ 2025 | 09:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Όσα συνέβησαν στη λαμπερή απονομή

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 32η απονομή του σε μια βραδιά γεμάτη λάμψη, που έφερε στο προσκήνιο τη διαχρονική σχέση υψηλής γαστρονομίας και υψηλής μόδας και κορυφώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία, με την υπογραφή του μαγειρικού διδύμου του "Gucci Osteria da Massimo Botura".

14 Μαρ 2025 | 09:00

Πού βγαίνουμε για ποτό και φαγητό μετά το γραφείο;

Το 9-5 θέλει καλοπέραση: κλείνουμε λάπτοπ και κανονίζουμε after office ποτό και φαγητό για να κάνουμε την καθημερινότητα μετά το γραφείο ακόμα πιο απολαυστική.

13 Μαρ 2025 | 08:00

Kallas Inc: Με νέες επενδύσεις σε μεταποίηση και πρώτες ύλες ενισχύει την παρουσία και τη δυναμική της

Η Kallas Inc συμμετείχε δυναμικά στην Food Expo 2025, παρουσιάζοντας τις νέες επενδύσεις, τα νέα προϊόντα και τα νέα concept που αναπτύσσει

11 Μαρ 2025 | 09:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025 από το "αθηνόραμα": Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο "Asteria Domus" της Γλυφάδας, σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πλαισιώθηκε θεατρικά με το θέμα "Υψηλή γαστρονομία και υψηλή μόδα – Εκλεκτικές συγγένειες" και ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία.

10 Μαρ 2025 | 09:00

Νέα εστιατόρια και μπαρ καταφθάνουν σύντομα και θα γίνουν hotspots

Ένα σπουδαίο μπαρ στα Ιλίσια, μια γαστροταβέρνα στο Μικρολίμανο, ένα κρητικο-βάσκικο καφενείο στην Κυψέλη, ένας φούρνος που θα γίνεται μπαρ και άλλα σημεία που έρχονται.

09 Μαρ 2025 | 09:00

Γνωρίστε τους κορυφαίους σεφ που θα μαγειρέψουν στους Χρυσούς Σκουφους 2025

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην κουζίνα της "Gucci Osteria da Massimo Bottura" στη Φλωρεντία, η Karime Lopez και ο Takahiko Kondo μοιράζονται μαζί μας χαρακτηριστικά ενσταντανέ της συναρπαστικής τους πορείας λίγο προτού βρεθούν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν και μαγειρέψουν το diner de gala της φετινής απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 10/3 στο "Domus" της Γλυφάδας.

04 Μαρ 2025 | 09:00

Τα πρώτα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2025

Οι έως τώρα πιο αξιόλογες αφίξεις του 2025, σε μια σκηνή που δε σταματά στιγμή να μεγαλώνει.

25 Φεβ 2025 | 09:00

Ιταλικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Με μερακλήδικους μεζέδες, πληθωρικές σούπες ή υποδειγματικές μακαρονάδες, άγνωστα ιταλικά κλασικά ή ξεχασμένες παραδόσεις σε εμπνευσμένες αναδιατυπώσεις, τα ιταλικά της Αθήνας παρουσιάζουν φέτος ένα πρόσωπο της γειτονικής κουζίνας που υπενθυμίζει πως, όσο κι αν αγαπάμε την ιταλική γεύση, ίσως δεν την γνωρίζουμε όσο καλά νομίζουμε.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 24 Φεβ 2025 | 17:51

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε εφαρμογή σε τουρισμό και εστίαση από το Σάββατο 1 Μαρτίου

Η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τουρισμό και εστίαση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2024

21 Φεβ 2025 | 11:58

Σε ποια νέα εστιατόρια τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις αλλά και να ψηφίσεις το επόμενο αγαπημένο σου κρεατοφαγικό στέκι στην πόλη.

16 Φεβ 2025 | 08:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Εσύ ψήφισες το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο;

Το 'α' και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων σου δίνει την ευκαιρία να ψηφίσεις το δικό σου καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας.

ΤΑΣΗ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 14 Φεβ 2025 | 08:52

Υποχωρούν οι τιμές στο ελαιόλαδο- Πότε θα δούμε τη διαφορά στο ράφι

H τιμή στο ράφι αναμένεται να κατέλθει των 8 ευρώ το κιλό στο ράφι και να προσεγγίσει τα 6,5 έως 7 για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

12 Φεβ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Άγιος Βαλεντίνος: Πού θα βγείτε, πού θα φάτε και που θα γιορτάσετε φέτος τον έρωτα;

Αν ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με το άλλο σας μισό, η Αθήνα προσφέρει αμέτρητες ρομαντικές επιλογές που συνδυάζουν εξαιρετική γαστρονομία και μοναδική ατμόσφαιρα.

10 Φεβ 2025 | 09:00

Θα σπάσει το Atelier Papaioannou την "κατάρα" της στοάς Σπύρου Μήλιου;

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μαέστρος της μίνιμαλ ψαροφαγίας, εγκαινίασε πρόσφατα το νέο εστιατορικό concept του ομίλου με το "Atelier Papaioannou". Διαβάστε την κριτική μας!

05 Φεβ 2025 | 09:00

Στο Κουκάκι ένας βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ κόβει γύρο

Η νέα ταβέρνα στο Κουκάκι μόλις έκανε πρεμιέρα και μιλά τη γλώσσα της γευστικής οικειότητας με προσοχή στη λεπτομέρεια, δίχως περιττές φανφάρες.

03 Φεβ 2025 | 09:00

Το dining out στην Αθήνα είναι πλέον ένα χορογραφημένο (υπερ)θέαμα

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν στην πλάτη μας, κεριά και σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς καθόμασταν και περιμέναμε να σερβιριστούμε έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 26 Ιαν 2025 | 14:37

Πόσο και πώς μειωθούν οι εισφορές στις υπερωρίες σε τουρισμό και εστίαση - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Τα σχέδια που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για να κάνει ελκυστική την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας σε τουρισμό και εστίαση.

20 Ιαν 2025 | 18:06

Tasty Awards: Ψήφισε τα αγαπημένα σου νέα εστιατόρια και μπαρ στην Αθήνα

Τα μοναδικά βραβεία γεύσης Tasty Awards που ψηφίζονται αποκλειστικά από το κοινό επιστρέφουν για 9η χρονιά, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο: Αυτό Best New Restaurants.

16 Ιαν 2025 | 09:00

Ποια είναι τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας και γιατί;

Σε περίπτωση που ψάχνετε πού να επενδύσετε τον πρωτοχρονιάτικο μπουνάμα σας, περνάμε τα ακριβότερα εστιατόρια της Αθήνας από γαστρονομική ακτινογραφία, για να σας είστε σίγουρες/οι ότι η επένδυσή σας θα πιάσει τόπο.

11 Ιαν 2025 | 09:00

Viral πριν αυτό γίνει κουλ: Μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας που έκαναν αμέσως σουξέ

Πολύ πριν το "Μανάρι", το "Βουλκανιζατέρ" και το "Pharaoh", υπήρξαν το "Mamacas", το "Drunk Sinatra", το "Rock & Balls". Μέρη δηλαδή που έκαναν χαμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της ύπαρξής τους.

10 Ιαν 2025 | 09:00

Symposio at Ark: Δέκα βραβευμένα εστιατόρια της χώρας για ισάριθμες βραδιές στην πρωτεύουσα

Δέκα μεγάλα ραντεβού με την ελληνική γεύση του τώρα στο Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 08 Ιαν 2025 | 19:59

Ελαιόλαδο: Διαψεύδεται ότι θα υπάρξουν αυστηρά πρόστιμα στην πώληση λαδιού με τενεκέδες [βίντεο]

Τέλος στη διαδικασία της τροφοδοσίας των καταναλωτών με το λάδι της χρονιάς - Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, καθώς για τη μεταφορά 17κιλου τενεκέ χωρίς δελτίο αποστολής θα φτάνουν και τις 5.000 ευρώ

08 Ιαν 2025 | 10:59

"ΘΕΛΗΜΑ ΚΑΡΠΟΥ": Είναι η υπογραφή της νέας καμπάνιας για το ελαιόλαδο Χρυσελιά

Στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει την αξία του ελαιολάδου, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο της φύσης στην παραγωγή του.

04 Ιαν 2025 | 09:00

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2024

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 72 αφίξεις που άνοιξαν και ξεχώρισαν τους τελευταίους 12 μήνες.

02 Ιαν 2025 | 09:00

Στο Ramon Brunch Project δεν πας μόνο για το εξαιρετικό του brunch

Τώρα που ο al fresco χώρος του ζεσταίνεται με τις σόμπες και φωτίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην festive διακόσμηση το "Ramon Brunch Project " μπαίνει στην χριστουγεννιάτικη του εκδοχή.

01 Ιαν 2025 | 09:00

"Atelier Papaioannou": Δοκιμάσαμε το νέο ψαροφαγικό σποτ του κέντρου

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου πιάνει αθηναϊκό κέντρο και παρουσιάζει μιαν άλλη πτυχή της ψαροφαγικής του κοσμοθεωρίας.

27 Δεκ 2024 | 09:00

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

22 Δεκ 2024 | 09:00

Η γαστρονομία του χειμώνα: must εστιατόρια και ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα

Πριν ξεκινήσετε τις χειμερινές σας διακοπές, δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του χειμώνα που δεν πρέπει να χάσετε.

18 Δεκ 2024 | 09:00

Σε ένα κρυμμένο διαμαντάκι στου Ψυρρή θα πιούμε τα βερμούτ του χειμώνα

Ένα μαγαζί-κρυμμένο διαμαντάκι ποντάρει στην ευ πίνειν φιλοσοφία του βερμούτ και την πλαισιώνει με διαβολεμένα νόστιμα tapas.

12 Δεκ 2024 | 09:00

Μύρισε θάλασσα στη Στοά Σπυρομήλιου με ένα νέο σημαντικό εστιατόριο

Το σημαντικό brand της ψαροφαγικής κουζίνας παρουσιάζει ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΠΟ ΕΡΓΑΝΗ 11 Δεκ 2024 | 18:46

Αυτές είναι οι δουλειές με τους καλύτερους μισθούς στην Ελλάδα - Πού είχαμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Αυτοί είναι οι κλάδοι "πρωταθλητές" στις αυξήσεις μισθών και στη ζήτηση εργαζομένων.

11 Δεκ 2024 | 09:00

Κι άλλα νέα εστιατόρια στην πόλη, ακριβώς στην ώρα για τα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και μας κάνουν δώρο ολοκαίνουργια εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ανοίγουν οσονούπω, στήνοντας στην εκπνοή του χρόνου ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι γεύσης που απλώνεται απολαυστικά και προς πολλές κατευθύνσεις από το κέντρο της πόλης και τις παρυφές του μέχρι τα βόρεια προάστια και το παραλιακό μέτωπο.

05 Δεκ 2024 | 09:00

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024: όλα όσα έγιναν τη βραδιά της απονομής των γαστρονομικών βραβείων

Σε μια λαμπερή βραδιά στο "Four Seasons" της Λεμεσού, την Τετάρτη 27/11, ο θεσμός Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", βράβευσε για ακόμη μία χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, που ατενίζει το γαστρονομικό του μέλλον με αισιοδοξία.

03 Δεκ 2024 | 09:00

Τα έθνικ εστιατόρια της πόλης: Πού θα πάτε για burritos και fajitas, για sushi και baos;

Μπορεί να έχει μείνει μόνο ένας μήνας έως το τέλος του 2024, αλλά προλαβαίνετε να πάτε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Περού, την Πολυνησία και το Μεξικό, με οδηγό τα εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν πεντανόστιμα multi culti πιάτα, spicy κοκτέιλ και απρόσμενα επιδόρπια.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 01 Δεκ 2025 | 18:45

Μητέρα προσποιούνταν τη 10χρονη κόρη της για να παγιδέψει παιδόφιλο - "Στείλε μου μια φωτογραφία σου…"

Όταν πήγε να τον καταγγείλει στο ΑΤ, ο αστυνομικός την απέτρεψε - "Ξέρεις πόσοι ανώμαλοι κυκλοφορούν; Κάν' τον μπλοκ"

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 01 Δεκ 2025 | 18:28

Χειροπέδες σε υπεύθυνο μπαρ στο Περιστέρι: Σέρβιρε αλκοόλ σε 15χρονα παιδιά

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν για την αποτροπή χορήγησης αλκοόλ σε ανηλίκους, τονίζει η αστυνομία

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2025 | 18:20

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος, καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου ενώ έκοβε ξύλα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

ΣΤΟ MEGA 01 Δεκ 2025 | 18:19

Λουτράκι: Επιμένει η 55χρονη δασκάλα ότι ο 6χρονος τη θώπευσε και τώρα απειλεί με μηνύσεις

"Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με την κόρη μας" λένε οι γονείς της 55χρονης δασκάλας - "Έχασε τη δουλειά της για μία απερισκεψία"

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 01 Δεκ 2025 | 18:18

Τρακτέρ, σκηνές, ψησταριές και σόμπες - Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα

Αμετακίνητοι οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα

ΜΑΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 01 Δεκ 2025 | 18:17

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό: Μαγευτικές εικόνες από drone [βίντεο]

Το κανάλι Up Stories στο Youtube με τη βοήθεια drone κατέγραψε από ψηλά τα πρώτα χιόνια στον επιβλητικό Παρνασσό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2025 | 18:09

Πάργα: Αγνοείται 62χρονος ψαράς - Έπεσε στη θάλασσα όταν πήγε να σηκώσει τα δίχτυα της βάρκας [βίντεο]

Ο γαμπρός του, που βρισκόταν μαζί του στη βάρκα, εκτιμά πως ο 62χρονος πιθανόν να υπέστη καρδιακό επεισόδιο

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ 01 Δεκ 2025 | 18:09

Εφιάλτης: Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση λειψυδρίας των τελευταίων 30 ετών η Αθήνα

O Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 01 Δεκ 2025 | 17:59

Λούτσα: Η τραγωδία για τον εγγονό της ιδιοκτήτριας της σοκολατοποιίας "Leonidas" και η αγωνία για την κοπέλα του

Η κηδεία του 24χρονου θα γίνει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα και η ταφή στο χωριό Παπαδάτες

ΔΣΑ 01 Δεκ 2025 | 17:35

Εκλογές Δικηγόρων: Κοσμοσυρροή και "πηγαδάκια" στην Ακαδημίας - Στις επτά κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες του ΔΣΑ 5.104 δικηγόροι.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ 01 Δεκ 2025 | 17:28

Ρόδος: Στη φυλακή ο 55χρονος που βίαζε την κόρη του και γέννησε το παιδί του - "Ο πατέρας μου είναι επικίνδυνος"

Ο 55χρονος κατηγορείται για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και αιμομιξία

ΕΛΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:32

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 2 έως 5 Δεκεμβρίου στη λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω εργασιών

Θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της λεωφόρου Ποσειδώνος

ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 01 Δεκ 2025 | 16:32

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς στραγγιστού γιαουρτιού - Περιέχει πρόσθετο που δεν επιτρέπεται

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:31

Υπ. Παιδείας: Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις για το ελληνικό "Erasmus" - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φοιτητών και τα δικαιολογητικά θα διαβιβαστούν ηλεκτρονικά

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2025 | 16:31

Μεσσήνη: 65χρονος έβαλε φωτιά σε δύο περιπολικά έξω από ΑΤ - Γνωστός στις Αρχές

Ο 65χρονος πήγε στο ΑΤ και εξέφρασε παράπονα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ενώ φαίνεται πως έχει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2025 | 16:28

Χανιά: Ένοπλη ληστεία στον Αποκόρωνα - Πήραν και το αυτοκίνητο του θύματος

Άγνωστοι πλησίασαν έναν 55χρονο, ο οποίος βρισκόταν σε στάβλο ιδιοκτησίας του, και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να του κλέψουν χρηματικό ποσό