Follow us

Τέμπη: Εκθεση "βόμβα" πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας - Δεν έπρεπε να μεταφερθούν συντρίμμια, δεν είχε ταυτοποιηθεί καμία σορός

Στο φως έκθεση πραγματογνώμονα διορισμένου από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, που αποκαλύπτει σειρά λαθών στη μεταφορά των συντριμμιών από την τραγωδία στα Τέμπη - Χημικοί θα ψάξουν για νέα στοιχεία στα υλικά που μεταφέρθηκαν

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το βουνό από τα μπάζα αποτελούν ένα κομμάτι από το θλιβερό παζλ της τραγωδίας των Τεμπών.

Κλιμάκιο χημικών θα προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν μπάζα, αλλά και σημαντικά στοιχεία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στο φως της δημοσιότητας έκθεση που αποκαλύπτει σειρά λαθών στη μεταφορά των συντριμμιών και αναφέρει ότι είναι πιθανό να χάθηκαν σημαντικά στοιχεία.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να φέρουν στην κυριολεξία τα πάνω κάτω, προκειμένου να εξακριβώσουν αν υπάρχουν νέα στοιχεία.

Στο οικόπεδο του ιδιώτη 25 φορτηγά μετέφεραν κορμούς και χώμα την επόμενη ημέρα της σύγκρουσης των δύο τρένων. Την Παρασκευή, 13 μήνες μετά, χημικοί θα φτάσουν στο σημείο για να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους.

"Όλα έγιναν με καθυστέρηση. Και οι πρώτες δειγματοληψίες έγιναν 29 ημέρες μετά το συμβάν και η μεταφορά των υλικών σε ιδιώτη και ο έλεγχος έναν χρόνο μετά τα λέει όλα. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να βρούμε κάτι μετά από τόσο καιρό", σχολίασε ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των οικογενειών.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά τα στοιχεία που δημιουργούν ερωτήματα. Η έκθεση του διορισμένου πραγματογνώμονα από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που κλήθηκε να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των θυμάτων είναι αποκαλυπτική.

Με τη βοήθεια τριών εκπαιδευμένων σκύλων, έκανε την έρευνά του στο Κουλούρι, εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια, διαπιστώνοντας, όμως, λάθη και παραλείψεις. Στην έκθεσή του αναφέρει ότι δεν έπρεπε να γίνει μεταφορά των συντριμμιών και των αδρανών υλικών από το σημείο μηδέν, εφόσον δεν είχε ταυτοποιηθεί στην αρχή βιολογικά έστω και ένας άνθρωπος.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμα, επισημαίνει ότι το κυλικείο έπρεπε να μεταφερθεί καλυμμένο και να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση, ειδικά σε έναν χώρο που είναι εκτεθειμένος σε περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται, ήταν να χαθούν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι συγγενείς των θυμάτων επισκέπτηκαν για ακόμα μια φορά την εισαγγελία στη Λάρισα για να καταθέσουν νέα στοιχεία.

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του συνδέσμου οικογενειών θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού, μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο και έκανε ξανά λόγο για συγκάλυψη και διαφθορά, ενώ στάθηκε και στα λάθη της πολιτείας, όπως και τις έγγραφες προειδοποιήσεις του ΟΣΕ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΡΩΜΑΝΟΥ 07 Μαϊ 2024 | 20:21

Πυρά ΝΔ κατά Κασσελάκη μετά τη δήλωση για τους "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά" [βίντεο]

Για αθλιότητα έκανε λόγο η ΝΔ, η οποία τόνισε αιχμηρά ότι ο Πολακισμός είναι η νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 02 Μαϊ 2024 | 14:13

Εξοργισμένη η Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ένα ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη [βίντεο]

Την οργή της εξέφρασε η Μαρία Καρυστιανού για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τα Τέμπη

ΘΛΙΒΕΡΟ ΘΕΑΜΑ 02 Μαϊ 2024 | 11:11

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βάνδαλοι κατέστρεψαν δέντρα που φύτεψαν μαθητές για τα θύματα των Τεμπών

Οι δράστες έσπασαν 12 από τα δέντρα που είχαν φυτέψει μαθητές δημοτικού σχολείου και αστυνομικοί, στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ 30 Απρ 2024 | 13:48

Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων καταθέτουν μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων- Και εναντίον του Μητσοτάκη

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, αναμένεται να καταθέσουν μήνυση προσωπικά και ονομαστικά και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΟΙΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙ 29 Απρ 2024 | 15:07

Ακύρωσε ο Χάρης Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού;- Το δημοσίευμα της Εστίας και η απάντηση

Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι η ακύρωση της εκδήλωσης έγινε μετά από πίεση της κυβέρνησης, γεγονός που διαψεύδει ο Δήμαρχος Αθηναίων

"ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ" 28 Απρ 2024 | 13:04

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο η μήνυση Ασλανίδη για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα - "Το κράτος ήθελε να κάνει τη συγκάλυψη του αιώνα"

"Τα στοιχεία του εγκλήματος τα πετάξανε από εδώ και από εκεί, όχι μόνο σε ένα οικόπεδο", σημειώνει ο κ. Ασλανίδης προσθέτοντας πως "έχουμε γίνει ‘CSI Τέμπη’"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 26 Απρ 2024 | 17:57

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει προανακριτική για "το μπάζωμα των Τεμπών"

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το "μπάζωμα" στα Τέμπη οι Τριαντόπουλος, Παπαδόπουλος, Πλεύρης και Ράπτη.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 26 Απρ 2024 | 13:07

"Έντεκα και εικοσιένα": Εκθεση φωτογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών - Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τα εγκαίνια [εικόνες]

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 25 Απρ 2024 | 21:18

Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος - Εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα

Διατάχθηκε επίσης η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα μη πολιτικά πρόσωπα για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψη εγκληματία

ΣΥΡΙΖΑ 25 Απρ 2024 | 21:08

"Πυρά" Κασσελάκη σε Φλέσσα για τη δήλωση "τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί": "Η ντροπή φτάνει στα άκρα"

"Μία ολόκληρη κοινωνία βαφτίζεται συνένοχη στο έγκλημα των Τεμπών επειδή μία κυβέρνηση άφησε καμένη την τηλεδιοίκηση, μπάζωσε, μόνταρε, συγκάλυψε".

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Απρ 2024 | 20:58

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: "Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο"

"Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο", "δεν φταίω πουθενά", γράφει ο Νίκος Πλακιάς.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Απρ 2024 | 16:04

Έλενα Ακρίτα σε Βίκυ Φλέσσα: "Εμείς κυρία μου, δεν σκοτώσαμε κανένα στα Τέμπη. Εσείς;"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα social media μετά τη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα - Το αιχμηρό σχόλιο της Ακρίτα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 20 ΗΜΕΡΩΝ 25 Απρ 2024 | 12:49

Τέμπη: Εντολή να διερευνηθούν οι λόγοι του "μπαζώματος" έδωσε η αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας

Συγκεκριμένα, ερευνάται ποιος ή ποιοι αλλά και γιατί έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών από το σημείο του δυστυχήματος, πριν επιληφθούν οι δικαστικές αρχές.