
Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος", ανέφερε πως - όπως προκύπτει από τη δικογραφία - το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.
Το χώμα μεταφέρθηκε σε 30 φορτηγά και κατέληξε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε "άχρηστο", ενώ μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.
Μάλιστα, ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά, πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία.
Ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Καθυστερεί η έρευνα, δεν υπάρχει μεταφραστής στο προξενείο στο Λονδίνο
Επίσης, ο κ. Μαρακάκης αποκάλυψε ότι υλικό από τα καταγραφικά (του τρένου) έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει "κολλήσει", επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.
Όπως πρόσθεσε, το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως "σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε", ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr