X

Τέμπη: Μαθητεία στα Παλαιοφάρσαλα θα έκανε ο σταθμάρχης τον Μάρτιο - Για να αποκτήσει εμπειρία...

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβγαζε τις βάρδιες είχε επίγνωση της απειρίας του 59χρονου σταθμάρχη και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τον είχε σε καθεστώς μαθητείας πριν και μετά το μοιραίο τετραήμερο.

Γράφει: TheToc team

Μπορεί να δούλευε κανονικά, και μόνος του, το κρίσιμο τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο ο μοιραίος σταθμάρχης είχε τεθεί εκτός βαρδιών για όλο τον Μάρτιο, από το σταθμαρχείο της Λάρισας.

Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχαιρε εμπιστοσύνης και εκτίμησης από τους συναδέλφους του και τους ανωτέρους του, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα των βαρδιών, δεν θα δούλευε τον επόμενο μήνα στη Λάρισα, αλλά σε μικρότερα σταθμαρχεία.

Μάλιστα, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβγαζε τις βάρδιες είχε επίγνωση της απειρίας του και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τον είχε σε καθεστώς μαθητείας πριν και μετά το μοιραίο τετραήμερο.

Αυτό ενδεχομένως δείχνει πως οι συνάδελφοί του δεν τον εμπιστεύονταν και τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος έκανε βάρδια λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, προφανώς για να πάρουν κάποιοι ρεπό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο 59χρονος είχε τοποθετηθεί μόνο σε πέντε νυχτερινές βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας τον Φεβρουάριο. Αυτές τις πέντε σερί που τερματίστηκαν στο βράδυ της τραγωδίας.

Διαβάστε Επίσης

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Mega, τον Φεβρουάριο δεν είχε δουλέψει καθόλου στη Λάρισα παρά μόνο τις ημέρες του τριημέρου. Τις προηγούμενες είχε εργαστεί στην Καλαμπάκα και στους Νέους Πόρους ως μαθητεία.

Το πρόγραμμα του σταθμάρχη για τον Μάρτιο θα ήταν το εξής:

1 Μαρτίου: Ρεπό

2-3 Μαρτίου: Μαθητεία στα Παλαιοφάρσαλα

4-8 Μαρτίου: Ρεπό

9 -16 Μαρτίου: 14:00-23:00 στα Παλαιοφάρσαλα

17-19 Μαρτίου: Ρεπό

20-24 Μαρτίου: 22:00-07:00 στα Παλαιοφάρσαλα

25 Μαρτίου: Ρεπό

26-31 Μαρτίου: 06:00-15:00 στα Παλαιοφάρσαλα

"Η υπερωρία είναι εικονική"

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, όμως, βρίσκονται και οι άλλοι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια με τον 59χρονο. Το βασικότερο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν είναι γιατί δεν έμειναν στο πόστο τους μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον διάλογο που είχε με τον αρχαιότερο υπεύθυνο της βάρδιας.

"Όταν έδιωξα εγώ το 62 από Παλαιοφάρσαλα για Λάρισα την αναγγελία αναχώρησης την έδωσα στον Σ. και παίρνω τηλεφωνο τον Π. "Καλά ρε μ@@@", του λέω, "δεν καθόσουν λίγο ακόμη;". "Πόσο να καθίσω να τον φυλάξω", μου λέει , "ένα τρένο του άφησα, τον προαστιακό"".

Διαβάστε Επίσης

"Έφυγε 20 λεπτά νωρίτερα. Αυτή η ώρα δεν είναι να δουλεύουν δύο άτομα μαζί, σαν εικονική μας τη δίνει η υπηρεσία για υπερωρία. Ο Π. πέρασε 30 τρένα όλο το απόγευμα, ένα τρένο του άφησε να περάσει, και αυτός τα έκανε μαντάρα; Ακριβώς έτσι όπως σ' τα λέω, έτσι ακριβώς τα είπα στην ανακρίτρια" είπε στο Star ο κ. Ζήνδρος.

Ο ρόλος του ενισχυτικού σταθμάρχη

Ο νεότερος της βάρδιας με τα αρχικά Χ.Π. είναι 30 ετών και είναι ένας από τους 14 σταθμάρχες που εργάζονται στον ΟΣΕ με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Star, στο συγκεκριμένο πόστο δούλευε τις τελευταίες 35 ημέρες. Η βάρδια του ήταν από τις δύο το μεσημέρι έως τις δέκα το βράδυ.

Στο πρόγραμμα, όμως, που έβγαζε ο επιθεωρητής, φαίνεται πως σχολούσε στις έντεκα. Το εργασιακό καθεστώς του, ωστόσο, δεν δικαιολογεί υπερωρία.