
Στο στόχαστρο των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη έχει μπει και το τι συνέβη στο σταθμαρχείο από τη στιγμή που έγινε η σύγκρουση, στις 23:20 το βράδυ, μέχρι και την ώρα που έφτασε η αστυνομία στις τρεις τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σταθμαρχείο ήταν ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων, στις 23:30. Εκείνος ειδοποίησε τον απογευματινό σταθμάρχη για τη σύγκρουση. Έφτασε στον σταθμό μεταξύ 12:10 - 12:20 και μπήκε μέσα στο σταθμαρχείο. Λίγη ώρα μετά, έφτασε και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.
Ήδη, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιος είχε βάλει μπλάνκο στην αλλαγή της βάρδιας στο βιβλίο παράδοσης - παραλαβής που έχουν οι σταθμάρχες μέσα στο γραφείο τους.

Η αστυνομία έφτασε στις τρεις και αποχώρησε μία ώρα αργότερα.
Ό,τι έγινε με το μπλάνκο έγινε μεταξύ 12 και 3 και η ανακριτική αρχή είναι εκείνη που θα το ερευνήσει.
Το βιβλίο παράδοσης - παραλαβής είναι πλέον στα χέρια της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης για τις βάρδιες λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων σβήστηκε με μπλάνκο στο τετράδιο βαρδιών η πραγματική ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών, που υποτίθεται ότι θα τον βοηθούσαν μέχρι τις 11 το βράδυ.
"Μετά τη σύγκρουση η αλλαγή βάρδιας διορθώθηκε με μπλάνκο. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του Π.Κ. είναι 22:20", φέρεται να είπε στις αρχές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr