Τέσσερα Ιδρύματα συμπράττουν για τη στήριξη 19 ΜΚΟ

Ανακοινώθηκαν οι 19 οργανώσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2017/2018.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τέσσερα Ιδρύματα συμπράττουν για τη στήριξη 19 ΜΚΟ

Ανακοινώθηκαν οι 19 οργανώσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2017/2018. Το πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχοι του είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας με μέγιστο όμως κοινωνικό αντίκτυπο σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για την περαιτέρω εξέλιξη και αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Από σύνολο 148 αιτήσεων, επελέγησαν 19 οργανώσεις, κατά προτεραιότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με ποσό έως €5.000 εκάστη, προκειμένου να υλοποιήσουν μία καινοτόμο ιδέα που θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες και θα εμπίπτει σε μία από τις εξής θεματικές ενότητες:

«Κοινωνική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία», «Υποστήριξη Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας» και «Ενίσχυση Οργανισμών Παιδικής Προστασίας». Παράλληλα, οι επιλεγείσες οργανώσεις θα συμμετέχουν δωρεάν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo, μίας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση.

Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος των επιλεγμένων προς χρηματοδότηση οργανώσεων ανά θεματική ενότητα, όπως αυτές έχουν ορισθεί από τους αντίστοιχους χρηματοδότες του Προγράμματος:

Α. «Κοινωνική Eνσωμάτωση Aτόμων με Aναπηρία» (Χρηματοδότης: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)

Ethelon (www.ethelon.org): υποστήριξη διοργάνωσης της 2ης Ημέρας Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία.
Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) (www.arthritis.org.gr): πρόγραμμα επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα.
Λόγου Παίγνιον (www.logoupaignion.gr): διερεύνηση της σημασίας της μουσικής παρέμβασης σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.
Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» (www.perpato.gr): χαρτογράφηση αναγκών των Ατόμων με Αναπηρία στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Σύλλογος ΝΟΣΗΛΕΙΑ (www.nosilia.org.gr): ‘Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά’: πρόγραμμα παροχής ιατρο-νοσηλευτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε Άτομα με Αναπηρία στο σπίτι της ‘Ανοιχτής Αγκαλιάς.’
Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ (ΣΦΑ)-Δράση για το Κάτι Άλλο (drasigiatokatiallo.gr): οργάνωση εργαστηρίου παραγωγής βιβλίων ανάπτυξης δεξιοτήτων για ΑμεΑ.
The Tipping Point (www.thetippingpoint.org.gr): πρόγραμμα ενεργοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρία μέσα από τη σύνδεσή τους με ΑμεΑ πρότυπα (role-models).
Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας (www.tapaidiatisanoixis.gr): ‘Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις’: πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Ατόμων με Αναπηρία.

Β. «Υποστήριξη Aτόμων της Tρίτης Hλικίας» (Χρηματοδότης: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)

«Επιστήμη για Σένα» ΑΜΚΕ - SciFY (www.scify.org): ανάπτυξη εφαρμογής για φορητές συσκευές με σκοπό την εκπαίδευση περιθαλπομένων ασθενών με άνοια και επαγγελματιών υγείας.
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων – Γηροκομείο Νάουσας (www.girokomeionaoussas.gr): υλοποίηση διαδραστικού εργαστηρίου από σπουδαστές του Τμήματος Βοηθών Εργοθεραπείας του Ι.Ε.Κ. Βέροιας.
Πλέγμα (www.plegma.org): δημιουργία διαγενεακού προγράμματος προφορικής ιστορίας μεταξύ ΚΑΠΗ και νηπιαγωγείου Σκοπέλου.
Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (www.eeamargarita.gr): δημιουργία υπηρεσίας συμβουλευτικής και υποστήριξης για ηλικιωμένους γονείς παιδιών με νοητική αναπηρία καθώς και για ηλικιωμένα άτομα με νοητική αναπηρία.
Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα (www.osteocare.gr): παροχή δωρεάν εξετάσεων διπλής φωτονιακής απορρόφησης (DEXA) σε 600 ανασφάλιστους ηλικιωμένους ασθενείς με οστεοπόρωση.
Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (www.halandrichess.gr): δημιουργία διαγενεακού προγράμματος μέσω παιχνιδιών σκακιού για παιδιά και ηλικιωμένους.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ—Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία (www.antigone.gr): πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων ψυχικής ανθεκτικότητας για ανέργους στο φάσμα της τρίτης ηλικίας.
ΕΜΦΑΣΙΣ ΑΜΚΕ (www.emfasisfoundation.org): δημιουργία προγράμματος με στόχο την κάλυψη αναγκών ατόμων τρίτης ηλικίας που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου (άστεγοι, άνεργοι και άποροι).

Γ. «Ενίσχυση Oργανώσεων Παιδικής Προστασίας» (Χρηματοδότης: Hellenic Hope)

Σύλλογος Φίλων Εθελοντών Ε.Π.Α.Θ/Σ.Φ.Ε Ε.Π.Α.Θ (www.sfe-epath.com): πρόληψη της κοινωνικής θυματοποίησης και προστασία των παιδιών που διαβιούν στο δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω δράσεων εργασίας στο πεδίο (streetwork).
Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα (www.kataskinosi.gr): μετακινούμενη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης (animation) για παιδιά κι εφήβους που φιλοξενούνται σε μόνιμες κρατικές δομές και για ασυνόδευτους ανηλίκους.
Σύλλογος Εθελοντική Διακονία Ασθενών (www.diaconia.gr): δημιουργική απασχόληση παιδιών που νοσηλεύονται ή έχουν εγκαταλειφθεί στα νοσοκομεία παίδων Αθήνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ 09 Αυγ 2020 | 21:57

Τέλος οι λιτανείες: Απαγορεύθηκαν με ΚΥΑ σε όλα τα θρησκευτκά δόγματα

Όπως αναφέρετα οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 09 Αυγ 2020 | 20:27
Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥΣ 09 Αυγ 2020 | 20:15

Κορονοϊός: Αρνητική πρωτιά κρουσμάτων στη Χαλκιδική, 38 στην Αθήνα - Δείτε πώς κατανέμονται γεωγραφικά

Ποιες είναι οι "κόκκινες" περιοχές, πως κατανέμονται τα νέα κρούσματα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 09 Αυγ 2020 | 19:34

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στον Αμπελώνα - Κλειστή εστίαση από τις 23:00 και μάσκες παντού

Mέτρα α λα Πόρο για τον Αμπελώνα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 09 Αυγ 2020 | 18:39

Κορονοϊός: Εκτίναξη με ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα - 203 νέα σήμερα, 22 διασωληνωμένοι

Τι αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Κυριακή

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 09 Αυγ 2020 | 18:11

Συναγερμός στην Αίγινα: Θετικό κρούσμα κορονοϊού σε ξενοδοχείο

Εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού σε ξενοδοχείο στην Αίγινα

ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 09 Αυγ 2020 | 18:09

Δήμαρχος Πόρου: Αν δεν τηρήσετε τα μέτρα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις- Μιλάμε για την επιβίωση των γονιών μας

"Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ ανησυχητικά δεδομένα" γράφει ο Δήμαρχος Πόρου.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HERACLES 09 Αυγ 2020 | 17:46

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 700 κρούσματα την ημέρα αν δεν τηρούνται τα μέτρα

Έως και 700 κρούσματα την ημέρα αν δεν τηρούνται τα μέτρα προβλέπει νέα μελέτη

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ 09 Αυγ 2020 | 17:21

Τραγωδία στην Εύβοια: Αυξάνεται στους 6 ο αριθμός των θυμάτων - Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα

Εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα με τον αριθμό των θυμάτων από την τραγωδία στην Εύβοια να ανέρχεται σε έξι

ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ 09 Αυγ 2020 | 15:50

Κορυδαλλός: Νεκρός βρέθηκε 29χρονος κρατούμενος

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ 09 Αυγ 2020 | 15:42

Εύβοια: Μετά τις πλημμύρες, φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Ζαράκων

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό Ζαράκων.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 09 Αυγ 2020 | 15:35

Νίκος Χαρδαλιάς: Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το 112

Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, είπε ο υφυπουργός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09 Αυγ 2020 | 15:25

Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 "είδε" την καταστροφική καταιγίδα στην Εύβοια

Τοπικές βροχές και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου