Τέσσερα μυστικά για να έχεις πιο προσιτή ασφάλιση

Πως να πετύχεις τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεσαι σε τιμή που μπορείς να υποστηρίξεις χωρίς άγχος

tessera-mustika-gia-na-exeis-pio-prositi-asfalisi
SHARE THIS
0
SHARES

Η οικονομική κρίση είναι ακόμη εδώ και κύριο μέλημα του κάθε συνετού νοικοκυριού, παραμένει η μείωση του κόστους προκειμένου να έχει τη δεινότητα να αντιμετωπίσει οπουδήποτε πρόκληση. Όπως τραγουδούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ισχύει ακόμη το «Οικονομία κάνε και σφίξε τα λουριά, τώρα που είσαι νέος να ‘χεις στα γηρατειά, οικονομία κάνε τι θες τα περιττά, τώρα που είσαι νέος σώρευε τον παρά».

Στο πλαίσιο της οικονομίας πολλές φορές σου περνάει από το μυαλό να κόψεις την ασφάλιση υγείας, ή την ασφάλιση κατοικίας είτε άλλες ασφαλιστικές καλύψεις που δεν είναι υποχρεωτικές.

Όμως η ασφάλιση δεν είναι κόστος αλλά κοινωνικό αγαθό και επένδυση. Πριν λοιπόν προχωρήσεις σε βιαστικές αποφάσεις καλό είναι να έχεις υπόψη σου ορισμένα μικρά μυστικά που δίνουν τη δυνατότητα και τα συμβόλαια να διατηρήσεις και να μειώσεις όσο είναι δυνατόν το κόστος τους.

 

Το πρώτο μυστικό είναι η επακριβής καταμέτρηση των προσωπικών αναγκών, της οικογένειας, του νοικοκυριού, σε συνδυασμό και με το εισόδημα. Για παράδειγμα με ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ δεν είναι συνετό να έχεις κάλυψη προσωπικού ατυχήματος ή μια ασφάλιση απλή ασφάλεια ζωής για 500.000 ευρώ. Μπορείς να προσαρμόσεις τα ασφαλιστικά όρια κάλυψης στις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες του εισοδήματος.

 

Το δεύτερο μυστικό είναι οι απαλλαγές.  Απαλλαγή είναι το χρηματικό ποσό που ορίζεται στο ασφαλιστήριο και με το οποίο συμμετέχει ο ασφαλισμένος σε κάθε ζημιά. Έτσι η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει πάνω από αυτό το χρηματικό ποσό. Για παράδειγμα σε μία ασφάλιση υγείας αν υπάρχει απαλλαγή για τα πρώτα 500 ευρώ ή τα πρώτα 1.000 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι σε μια νοσηλεία που σου στοίχισε συνολικά 10.000 ευρώ θα αποζημιωθεί με 9.500 ευρώ η με 9.000 ευρώ κατά αντιστοιχία με την απαλλαγή. Επίσης απαλλαγή υπάρχει και στην ασφάλιση κατοικίας και του αυτοκίνητου. Η απαλλαγή μειώνει σημαντικά το κόστος ασφάλισης.

 

Το τρίτο μυστικό είναι η αξιοποίηση των εκπτώσεων και προσφορών που προσφέρει η ασφαλιστική εταιρεία εάν την επιλέξεις πολλά και διαφορετικά ασφαλιστικά προϊόντα από το χαρτοφυλάκιο της. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της προσφοράς έκπτωσης στην ασφάλιση κατοικίας εάν έχεις και ασφάλιση αυτοκινήτου στην ίδια εταιρεία .

 

Τελευταίο  στη σειρά, όχι όμως σε σημασία, είναι ένα ακόμη μυστικό αυτό που αφορά στις προσφορές που διενεργεί μία ασφαλιστική εταιρεία με βάση διάφορα κριτήρια όπως επαγγελματικά, ηλικίας κ.λπ.

 

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική επειδή θεωρεί ότι η ασφάλιση δεν είναι μία απλή συναλλαγή αλλά  κυρίως ανθρώπινη σχέση και σεβασμός στις ανάγκες του ανθρώπου, έχει μία ολιστική προσέγγιση στα θέματα κόστους, καθιστώντας την ασφαλιστική κάλυψη οικονομικά ελκυστική.

Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα της επιλογής συμβολαίων με - αλλά και χωρίς - απαλλαγές, στα περισσότερα από τα συμβόλαια υγείας, κατοικίας και αυτοκινήτου που διαθέτει.  Επίσης προσφέρει μια ευρεία γκάμα εκπτώσεων στα ασφάλιστρα με στόχο να καταστήσει την ασφάλιση πιο προσιτή, όπως π.χ. παρέχει συνδυαστική έκπτωση 10% με κάθε ασφάλιση επιβατικού οχήματος, για την ασφάλιση της κατοικίας ή/και του σκάφους, σε όλους τους ασφαλισμένους.

Ακόμη παρέχει 15% έκπτωση για οχήματα νέας κυκλοφορίας (καινούργια) μάρκας RENAULT, DACIA, NISSAN, SSANYONG.

Ένα επιπλέον προνόμιο που προστίθεται στην μεγάλη γκάμα παροχών της ΜΙΝΕΤΤΑ είναι η δυνατότητα μαζί με την ασφάλιση του οχήματος ή της περιουσίας σας, να διενεργήσετε, μία φορά ανά ασφαλιστικό έτος, δωρεάν προληπτικό έλεγχο υγείας (checkup).

Παράλληλα η οι ασφαλισμένοι στη ΜΙΝΕΤΤΑ μπορούν να εξοφλούν τα ασφάλιστρά τους με χρεωστική / πιστωτική / προπληρωμένη κάρτα και μάλιστα (με χρήση πιστωτικής) έως & σε 12 άτοκες δόσεις στο pay.minetta.gr.

Επιπλέον προσφέρει δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους της και τα προστατευόμενα μέλη τους, με οποιοδήποτε ασφαλιστήριο και σε οποιοδήποτε κλάδο, την Κάρτα Προνομίων ΜΙΝΕΤΤΑ που παρέχει πρόσβαση σε ένα πλήθος προνομιακών παροχών για την υγεία, το αυτοκίνητο και τις αγορές.

Όλα τα παραπάνω προνόμια που προσφέρει η ΜΙΝΕΤΤΑ στον ασφαλισμένο της καθιστούν την ασφάλιση πιο προσιτή και οικονομική και τα μέτρα περιορισμού του κόστους αχρείαστα. Για αυτό λοιπόν πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση συμβουλεύσου τον ασφαλιστή σου και ενημερώσου για τις προσφορές και παροχές της ΜΙΝΕΤΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook