Τέσσερα μυστικά για να έχεις πιο προσιτή ασφάλιση

Πως να πετύχεις τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεσαι σε τιμή που μπορείς να υποστηρίξεις χωρίς άγχος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η οικονομική κρίση είναι ακόμη εδώ και κύριο μέλημα του κάθε συνετού νοικοκυριού, παραμένει η μείωση του κόστους προκειμένου να έχει τη δεινότητα να αντιμετωπίσει οπουδήποτε πρόκληση. Όπως τραγουδούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ισχύει ακόμη το «Οικονομία κάνε και σφίξε τα λουριά, τώρα που είσαι νέος να ‘χεις στα γηρατειά, οικονομία κάνε τι θες τα περιττά, τώρα που είσαι νέος σώρευε τον παρά».

Στο πλαίσιο της οικονομίας πολλές φορές σου περνάει από το μυαλό να κόψεις την ασφάλιση υγείας, ή την ασφάλιση κατοικίας είτε άλλες ασφαλιστικές καλύψεις που δεν είναι υποχρεωτικές.

Όμως η ασφάλιση δεν είναι κόστος αλλά κοινωνικό αγαθό και επένδυση. Πριν λοιπόν προχωρήσεις σε βιαστικές αποφάσεις καλό είναι να έχεις υπόψη σου ορισμένα μικρά μυστικά που δίνουν τη δυνατότητα και τα συμβόλαια να διατηρήσεις και να μειώσεις όσο είναι δυνατόν το κόστος τους.

Το πρώτο μυστικό είναι η επακριβής καταμέτρηση των προσωπικών αναγκών, της οικογένειας, του νοικοκυριού, σε συνδυασμό και με το εισόδημα. Για παράδειγμα με ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ δεν είναι συνετό να έχεις κάλυψη προσωπικού ατυχήματος ή μια ασφάλιση απλή ασφάλεια ζωής για 500.000 ευρώ. Μπορείς να προσαρμόσεις τα ασφαλιστικά όρια κάλυψης στις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες του εισοδήματος.

Το δεύτερο μυστικό είναι οι απαλλαγές. Απαλλαγή είναι το χρηματικό ποσό που ορίζεται στο ασφαλιστήριο και με το οποίο συμμετέχει ο ασφαλισμένος σε κάθε ζημιά. Έτσι η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει πάνω από αυτό το χρηματικό ποσό. Για παράδειγμα σε μία ασφάλιση υγείας αν υπάρχει απαλλαγή για τα πρώτα 500 ευρώ ή τα πρώτα 1.000 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι σε μια νοσηλεία που σου στοίχισε συνολικά 10.000 ευρώ θα αποζημιωθεί με 9.500 ευρώ η με 9.000 ευρώ κατά αντιστοιχία με την απαλλαγή. Επίσης απαλλαγή υπάρχει και στην ασφάλιση κατοικίας και του αυτοκίνητου. Η απαλλαγή μειώνει σημαντικά το κόστος ασφάλισης.

Το τρίτο μυστικό είναι η αξιοποίηση των εκπτώσεων και προσφορών που προσφέρει η ασφαλιστική εταιρεία εάν την επιλέξεις πολλά και διαφορετικά ασφαλιστικά προϊόντα από το χαρτοφυλάκιο της. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της προσφοράς έκπτωσης στην ασφάλιση κατοικίας εάν έχεις και ασφάλιση αυτοκινήτου στην ίδια εταιρεία .

Τελευταίο στη σειρά, όχι όμως σε σημασία, είναι ένα ακόμη μυστικό αυτό που αφορά στις προσφορές που διενεργεί μία ασφαλιστική εταιρεία με βάση διάφορα κριτήρια όπως επαγγελματικά, ηλικίας κ.λπ.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική επειδή θεωρεί ότι η ασφάλιση δεν είναι μία απλή συναλλαγή αλλά κυρίως ανθρώπινη σχέση και σεβασμός στις ανάγκες του ανθρώπου, έχει μία ολιστική προσέγγιση στα θέματα κόστους, καθιστώντας την ασφαλιστική κάλυψη οικονομικά ελκυστική.

Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα της επιλογής συμβολαίων με - αλλά και χωρίς - απαλλαγές, στα περισσότερα από τα συμβόλαια υγείας, κατοικίας και αυτοκινήτου που διαθέτει. Επίσης προσφέρει μια ευρεία γκάμα εκπτώσεων στα ασφάλιστρα με στόχο να καταστήσει την ασφάλιση πιο προσιτή, όπως π.χ. παρέχει συνδυαστική έκπτωση 10% με κάθε ασφάλιση επιβατικού οχήματος, για την ασφάλιση της κατοικίας ή/και του σκάφους, σε όλους τους ασφαλισμένους.

Ακόμη παρέχει 15% έκπτωση για οχήματα νέας κυκλοφορίας (καινούργια) μάρκας RENAULT, DACIA, NISSAN, SSANYONG.

Ένα επιπλέον προνόμιο που προστίθεται στην μεγάλη γκάμα παροχών της ΜΙΝΕΤΤΑ είναι η δυνατότητα μαζί με την ασφάλιση του οχήματος ή της περιουσίας σας, να διενεργήσετε, μία φορά ανά ασφαλιστικό έτος, δωρεάν προληπτικό έλεγχο υγείας (checkup).

Παράλληλα η οι ασφαλισμένοι στη ΜΙΝΕΤΤΑ μπορούν να εξοφλούν τα ασφάλιστρά τους με χρεωστική / πιστωτική / προπληρωμένη κάρτα και μάλιστα (με χρήση πιστωτικής) έως & σε 12 άτοκες δόσεις στο pay.minetta.gr.

Επιπλέον προσφέρει δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους της και τα προστατευόμενα μέλη τους, με οποιοδήποτε ασφαλιστήριο και σε οποιοδήποτε κλάδο, την Κάρτα Προνομίων ΜΙΝΕΤΤΑ που παρέχει πρόσβαση σε ένα πλήθος προνομιακών παροχών για την υγεία, το αυτοκίνητο και τις αγορές.

Όλα τα παραπάνω προνόμια που προσφέρει η ΜΙΝΕΤΤΑ στον ασφαλισμένο της καθιστούν την ασφάλιση πιο προσιτή και οικονομική και τα μέτρα περιορισμού του κόστους αχρείαστα. Για αυτό λοιπόν πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση συμβουλεύσου τον ασφαλιστή σου και ενημερώσου για τις προσφορές και παροχές της ΜΙΝΕΤΤΑ.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΙΤΙΑ 10 Απρ 2020 | 20:22

Kόρινθος: 65χρονος ασθενής έπεσε στο κενό από τον 2ο όροφο του Νοσοκομείου

65χρονος ασθενής το απόγευμα της Παρασκευής έπεσε στο κενό από τον 2ο όροφο του Νοσοκομείου Κορίνθου.

10 Απρ 2020 | 20:01

Σε λειτουργία το Μητρώο Ασθενών με κορονοϊό: Τι αφορά

Το Μητρώο θα βοηθήσει στη νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν και θα προσβληθούν από τον κορονοϊό

10 Απρ 2020 | 19:50

Κορονοϊός: Ακόμη ένας 47χρονος άνδρας νεκρός - Στα 91 τα θύματα του ιού

Νωρίτερα, 56 νέα κρούσματα, 2011 συνολικά ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 Απρ 2020 | 18:52

Συγκίνησε ο Τσιόδρας για τους Ρομά - "Τους συγχωρούμε που ήταν κοντά μας γιατί ήταν από αγάπη"

Ο λοιμωξιολόγος μίλησε για την επίσκεψή του στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 Απρ 2020 | 18:51

Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές για τις επόμενες 14 ημέρες η Θεσσαλία

Ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που ελήφθησαν τονίζοντας επίσης ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 10 Απρ 2020 | 18:35

Eλεγχοι για μετακινήσεις: 725 παραβάσεις σε μισή μέρα σε όλη τη χώρα

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

YASAM AYAVEFE 10 Απρ 2020 | 18:08

Τούρκος φιλέλληνας επιχειρηματίας έκανε δωρεά στο ΕΣΥ- "Θέλω να βοηθήσω τη νέα μου πατρίδα"

Ο ίδιος επιχειρηματίας προχώρησε και στη χορηγία 20.000 μασκών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 10 Απρ 2020 | 17:58

Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων - Ποιες ώρες

Τα ωράρια των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων τη Μεγάλη Εβδομάδα

10 Απρ 2020 | 17:49

Ενημέρωση για κορονοϊό: 56 νέα κρούσματα, 2011 συνολικά - Στους 90 οι θάνατοι, 77 οι διασωληνωμένοι

"Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που τους συνάντησα για την υπεύθυνη στάση τους. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας" είπε ο κ. Τσιόδρας.

ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 10 Απρ 2020 | 17:26

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Αν υπάρχει διασπορά, καραντίνα σε όλη την πόλη

Ο Ντίνος Γιαννακόπουλος εξήγησε πως "μέσα στις επόμενες μια δυο ημέρες θα φανεί εάν υπάρχει διασπορά πέραν της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, στον υπόλοιπο ιστό της πόλης".

10 Απρ 2020 | 17:12

Συγκλονιστικός Τσιόδρας στον οικισμό των Ρομά: "Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό" - Δείτε το βίντεο

Θερμή υποδοχή στον Σωτήρη Τσιόδρας επιφύλασσαν οι Ρομα του οικισμού στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας τον οποίο επισκέφτηκε ο λοιμωξιολόγος μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά.

10 Απρ 2020 | 16:33

Μεταναστευτικό - Μόρια: Διαδήλωση για τη σύλληψη του δολοφόνου του 16χρονου Αφγανού

Χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και την αστυνομία απούσα