Μια νέα αποκάλυψη έκανε το πρωί της Τρίτης ο Γρηγόρης Γκουντάρας, στην εκπομπή "Πρωινός Καφές με τη Ζήνα" σε σχέση με τη ΜΚΟ που φέρεται να εκμεταλλευόταν τα χρήματα που συγκεντρώνονταν για άρρωστα παιδιά, προκειμένου τα μέλη της να κάνουν υπερπολυτελείς αγορές και ταξίδια.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η συγκεκριμένη οργάνωση συνήθιζε να προσεγγίζει διάσημα πρόσωπα, πείθοντάς τους να κάνουν δωρεές και κοινοποιήσεις στο instagram, ώστε να αυξήσει την αξιοπιστία της.
Ανάμεσά τους και τον Γρηγόρη Γκουντάρα, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε on air πως η ΜΚΟ του έστειλε μήνυμα τέσσερις μέρες πριν αποκαλυφθεί η απάτη.
"Τέσσερις ημέρες πριν συλληφθούν μου έστειλαν μήνυμα για ένα παιδάκι που χρειαζόταν τη βοήθειά μας. Στις 26 Οκτωβρίου μου έστειλαν αυτό το μήνυμα και μου είπαν, 'Καλημέρα, συγγνώμη αν ενοχλούμε, ένα στόρι αν θα μπορούσατε, να βοηθήσετε αυτό το παιδάκι που δίνει τον αγώνα του'.
Αυτό το μήνυμα ήταν τέσσερις ημέρες πριν συλληφθούν, που δείχνει ότι τίποτα δεν περίμεναν ότι θα συμβεί. Ήταν πάντα ευγενέστατοι. Το χειρότερο, για να καταλάβετε που φτάνει το μέγεθος αυτής της απάτης.
Το έκανα εγώ repost, συλλαμβάνονται, και μπαίνω στη σελίδα τους που είναι ακόμα ενεργή, να δω αν υπάρχει αυτό το παιδάκι, και το έχουν κατεβάσει… Αναρωτιέμαι, αυτό το παιδάκι υπάρχει;", ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.
Οι πρώτες απολογίες για την ΜΚΟ "Παιδική Χαρά"
Η αποκάλυψη του Γρηγόρη Γκουντάρα έρχεται την ίδια ώρα που οι πρώτοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.
Συγκεκριμένα, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα η σύντροφος του ιδρυτή της οργάνωσης, ο αδερφός της, αλλά και δύο ακόμη μέλη, τα ονόματα των οποίων συνδέεται με τη ΜΚΟ.
Όσο για τον επικεφαλής, Κωνσταντίνο Φιρινίδη, αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.