Follow us

Τέσσερις πνιγμοί στη θάλασσα μέσα σε ένα 24ωρο: Πάνω από 70 χρονών τα θύματα

Σήμερα, Παρασκευή σημειώθηκαν τέσσερις πνιγμοί ηλικιωμένων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πνιγμός

Η θάλασσα δίνει ζωή, κάνει καλό στην υγεία μας αλλά δεν είναι μόνο πηγή ευχαρίστησης. Κρύβει κινδύνους που συχνά υποτιμάμε και μπορεί να αποβούν μοιραίοι.

Σήμερα, Παρασκευή σημειώθηκαν τέσσερις πνιγμοί ηλικιωμένων στις θάλασσες της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας.

Ειδικότερα, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε το πρωί της Παρασκευής (21/7) από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Περαίας Θεσσαλονίκης, μία 73χρονη. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια ώρα, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αγίου Γεωργίου Λιχάδας στην Εύβοια, μία 67χρονη. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Παράλληλα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε τις πρωινές ώρες από την θαλάσσια περιοχή "ΦΟΥΡΚΑΣ" του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ένας 74χρονος. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας "ΚΑΜΑΡΙΟΥ" ν. Θήρας, ένας 81χρονος. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά δίπλα στο κύμα: Τι έφτιαξαν πάλι στη Βουλιαγμένη;

Ice skating δίπλα στη θάλασσα, γιορτινές γεύσεις, pop-up stores ελληνικών brands, δημιουργικά workshops και live μουσική συναντούν τους κορυφαίους οίκους μόδας που υπογράφουν την πολυτέλεια των ημερών.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ 18 Σεπ 2025 | 15:10

Ανησυχία στα Καμένα Βούρλα για λύματα στη θάλασσα: Πάνω από 2 εκατ. κολοβακτηρίδια ανά 100 ml νερό

Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία σε όποιον κάνει μπάνιο στην περιοχή, αναφέρει o καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ 06 Σεπ 2025 | 09:33

Τραγωδία στην Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ που τον κατασπάραξε καρχαρίας σε παραλία του Σίδνεϊ

Σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από μεγάλο καρχαρία σε θάλασσα του Σίδνεϊ υπέκυψε στα τραύματά του. "Ηταν καταστροφικά".

ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 25 Αυγ 2025 | 11:56

Ζάκυνθος: 14χρονη έχασε τις αισθήσεις ενώ κολυμπούσε και κινδύνεψε να πνιγεί - Συνελήφθησαν οι γονείς

Η ανήλικη έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε, ωστόσο της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Αυγ 2025 | 10:16

Ηλεία: Αστυνομικός και ιδιοκτήτης καντίνας απέτρεψαν πνιγμό 67χρονου σε παραλία - Πώς τον έσωσαν

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 11 π.μ., όταν ο 67χρονος παραθεριστής εντοπίστηκε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ 21 Αυγ 2025 | 22:18

Μπλε δράκος: "Ο πιο όμορφος δολοφόνος της θάλασσας" που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο

Ο θαλάσσιος "μπλε δράκος", γνωστός και ως Glaucus atlanticus, έχει σκορπίσει τρόμο στις θάλασσες της Ισπανίας - Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει σε όποιον τον αγγίξει

ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΜΠΛΑΝΚΑ 21 Αυγ 2025 | 13:54
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ 17 Αυγ 2025 | 22:08

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 61χρονος στη θαλάσσια περιοχή Νέων Βρασνών

Ο άνδρας ανασύρθηκε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ 11 Αυγ 2025 | 18:33

Κόρινθος: 60χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα - Μετά από πτώση με το αυτοκίνητό του [εικόνες-βίντεο]

Ο 60χρονος είπε πέσει στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του το απόγευμα της Κυριακής.

«ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΚΑΒ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» 08 Αυγ 2025 | 17:37

Θεσσαλονίκη: Από την παραλία στο νοσοκομείο 26χρονη - Ομπρέλα θαλάσσης σφηνώθηκε στο πόδι της

Η 26χρονη τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

ΣΤΟ ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ 08 Αυγ 2025 | 14:31

Τραγωδία με δύο νεκρούς από πνιγμό στη Μήλο: Ο αέρας παρέσυρε γυναίκα, ο σύντροφός της έπεσε στη θάλασσα να τη σώσει

Πρώτα η γυναίκα παρασύρθηκε από τον αέρα και στη συνέχεια ο σύντροφός της έπεσε στη θάλασσα να τη σώσει, με αποτέλεσμα και οι δύο να χάσουν τη ζωή τους.

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 07 Αυγ 2025 | 15:52

Απαγόρευση κολύμβησης στην Αττική: Πού δεν μπορούμε να "βουτήξουμε", σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 13 επικίνδυνα σημεία για την δημόσια υγεία.

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 04 Αυγ 2025 | 19:35

Κοκκίνισαν τα νερά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας – Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες

Το υπουργείο Υδάτων του Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα νερά είναι ασφαλή παρά το έντονο κόκκινο χρώμα τους.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ 03 Αυγ 2025 | 10:48

Συναγερμός στο Λιμενικό: Ανδρας έπεσε στη θάλασσα από πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Βενετία

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό για τον εντοπισμό 36χρονου αλλοδαπού άνδρα που φέρεται να έπεσε στη θάλασσα από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο