Θα μετρά τελικά το απολυτηρίο για εισαγωγή στα ΑΕΙ;

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την «Κ» φαίνεται να μην προχωρά στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

tha-metra-telika-to-apolutirio-gia-eisagwgi-sta-aei
SHARE THIS
0
SHARES

Φαίνεται να αλλάζουν πάλι όσα γνωρίζαμε ως τώρα για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Παιδεία. Η ηγεσία του υπουργείου δεν δείχνει να προχωρά τελικά στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στα ΑΕΙ. 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» αναφέρει πως ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρόταση στην οποία καταλήγει το υπουργείο είναι οι υποψήφιοι να συνεχίσουν να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα εξέτασης σε ένα επιπλέον μάθημα. 

Τα μαθήματα θα είναι τα ίδια που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Πληροφορική. Τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο Λυκείου θα ισχύσει αλλά πρακτικά για τμήματα που το 2018 είχαν βάση εισαγωγής κάτω από 9.000 μόρια.  

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook