X

"Θα πεθάνετε!": Εργοδότης επιτέθηκε σε πρώην εργαζόμενους που ζήτησαν τα λεφτά που τους χρωστάει

Ο εργοδότης όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει τα δεδουλευμένα σε τρεις πρώην εργαζόμενους, αλλά δεν δίστασε να τους απειλήσει και να τους επιτεθεί

Γράφει: TheToc team

Απίστευτες καταστάσεις έλαβαν χώρα σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, με εργοδότη να απειλεί πρώην εργαζόμενους που ζητούσαν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Φώναζε, "θα δείτε τι θα πάθετε!Θα πεθάνετε!", ενώ δεν δίστασε να αρπάξει από τον λαιμό εκπρόσωπο Συνδικάτου, η οποία μετέβη στην επιχείρηση σε ένδειξη συμπαράστασης.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο ThessToday.gr, το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου, σε κατάστημα εστίασης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τρεις πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης -δύο κοπέλες και ένας νεαρός- παρουσία μελών από το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) ζήτησαν από τον εργοδότη τους να καταβάλλει το χρηματικό ποσό που τους χρωστάει, στο σύνολο σχεδόν 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας εκ των εργοδοτών απάντησε με πρωτοφανή επιθετικότητα και έφτασε μάλιστα στο σημείο να πιάσει από τον λαιμό και να σύρει στη γωνία ένα μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΕΠΕ, το οποίο νωρίτερα μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει. Ωστόσο ο εργοδότης δεν σταμάτησε ούτε εκεί, καθώς ο εργοδότης απείλησε φραστικά τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης εκτοξεύοντας φράσεις όπως: "Θα δείτε τι θα πάθετε, θα πεθάνετε, θα πεθάνεις εσύ".

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας τόνισε στο ThessToday.gr ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως, έκανε λόγο για καθημερινό φαινόμενο. "Είναι διπλή βία που δεχόμαστε στον Επισιτισμό: Από τη μία βλέπουμε εντατικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας, τον φόβο της απόλυσης και τα χαμηλά μεροκάματα και από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις συνάδελφοί μας να τρώνε ακόμη και ξύλο από εργοδότες για οποιοδήποτε λόγο, είτε επειδή θα κατέβουν στην απεργία, είτε επειδή θα ζητήσουν τα αυτονόητα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Να σημειωθεί, ότι ο ιστότοπος ThessToday.gr αναφέρει ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με την εργοδοσία του καταστήματος, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Με αφορμή το καταγγελθέν περιστατικό, την Παρασκευή 7 Απριλίου έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο κατάστημα, στις 7 το απόγευμα.