Θα χτυπήσουν την μαφία στο Μενίδι μέσω ...πόθεν έσχες των Ρομά

«Πόθεν Έσχες» περιουσιακών στοιχείων μελών οικογενειών Ρομά με μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος, για συλλήψεις φορολογικού τύπου όπως…. Αλ Καπόνε, θέλουν οι Αρχές.

Θα χτυπήσουν την μαφία στο Μενίδι μέσω ...πόθεν έσχες των Ρομά

«Πόθεν Έσχες» περιουσιακών στοιχείων ύποπτων μελών οικογενειών Ρομά με μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος, για συλλήψεις φορολογικού τύπου όπως…. Αλ Καπόνε, θα επιχειρήσουν οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες το προσεχές χρονικό διάστημα προκειμένου να εντοπιστεί ο πλουτισμός που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και να περιοριστεί η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο Μενίδι.

Την ίδια ώρα η πολιτική και αστυνομική ηγεσία σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μενιδίου Γιάννη Κασσαβό, έδωσε λεπτομέρειες για την νέα επιχειρησιακή δομή που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή επί 24ώρου βάσεως, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση, Τροχαία, Ασφάλεια, τοπικό αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφαλείας και τις στοχευμένες δράσεις που θα εξελίσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα απασχολούνται καθημερινά είναι συνολικά 180, σε τρεις βάρδιες του 24ώρου.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., περιλαμβάνει την μόνιμη αστυνομική παρουσία στο Μενίδι, που θα ενεργεί μόνο στην περιοχή, ενώ θα εξελίσσονται έκτακτες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις διαφόρων υπηρεσιών. Οι εβδομαδιαίες δράσεις θα εμπεριέχουν ελέγχους τροχαίας, αστυνόμευσης και πάταξης της μικροεγκληματικότητας. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα, που ανήκουν σε Ρομά, είναι ανασφάλιστα, οι οδηγοί δεν έχουν άδειες οδήγησης με τους δρόμους να γεμίζουν με ανήλικα που οδηγούν οχήματα, ενώ μέσω οχημάτων έχει παρατηρηθεί η διακίνηση και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Δύο φορές το μήνα θα γίνονται στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες).

Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208 (το μήνα θα απασχολούνται περίπου 1.200 αστυνομικοί). Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν και 160 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και 15 περιπολικά που επίσης θα περιπολούν τη περιοχή. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι περισσότερες στοχευμένες συλλήψεις βάση του πληροφοριακού δικτύου που πρέπει να ενδυναμωθεί. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να μεταφερθεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής.

Η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου σχεδίου θα αξιολογείται κάθε 10 ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.

Το «στοίχημα» για τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι η εύρεση αστυνομικού προσωπικού που θα συμμετάσχει στις συγκεκριμένες δράσεις, όταν μάλιστα την τελευταία τριετία από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν φύγει 4.000 αστυνομικοί, χωρίς να υπάρχει εισροή νέων. Ένα άλλο ζητούμενο είναι η «μονιμότητα» εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς συνηθίζεται η… αλλαγή πλεύσης ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες τις επικαιρότητας!

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενδυνάμωση των ελέγχων σε τερματικούς σταθμούς του προαστιακού και λεωφορείων, καθώς παρατηρείται η μαζική έλευση τοξικομανών για την προμήθεια της δόσης τους. Σε αυτό το πλαίσιο θα ζητηθεί και συνεργασία με δομές του υπουργείου Υγείας για την εγκατάσταση και περίθαλψη των τοξικοεξαρτημένων. Αντίστοιχη συνεργασία θα ζητήσει η δημοτική αρχή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς παρατηρείται ότι άτομα σεσημασμένα για διακίνηση ναρκωτικών, συλλαμβάνονται δεκάδες φορές χωρίς να προφυλακίζονται. Ενδεικτικό είναι ότι στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου, δίνουν το παρόν, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί, περίπου 1.000 Ρομά της περιοχής, οι οποίοι έχουν συλληφθεί αρκετές φορές για διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

Ο δήμαρχος και μέλη του Δ.Σ. του δήμου, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον υπαρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντώνη Μπάκα. Μετά τη συνάντηση οι φορείς της περιοχής εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι και επιφυλακτικοί ενώ ο κ. Κασσαβός είπε:

«Μας αναλύθηκε μια δέσμη δράσεων και μεγιστοποίησης της αστυνόμευσης στην περιοχή, οι οποίες θα εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες. Εμείς θα κάνουμε μία ‘παύση’ των διαμαρτυριών για να δώσουμε μια ευκαιρία στο αρμόδιο υπουργείο και την αστυνομία, να δούμε αν μπορεί να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Θα ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα και απόδοση όσων προαναγγέλθηκαν και θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Βέβαια όσα ειπώθηκαν περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογράψει ο δήμος με την αστυνομία, χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθούν». Στην συγκέντρωση που ακολούθησε στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλ. Καράβου στο Μενίδι, υπήρξε ένας «διχασμός» των πολιτών, με κάποιους να διαφωνούν για την παύση των καθημερινών διαμαρτυριών τους. Την ώρα που ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων κατοίκων κινήθηκε προς το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Μάριο, μία ομάδα περίπου 250 διαφωνούντων κινήθηκε αντίθετα προκειμένου να προσεγγίσει τους οικισμούς των Ρομά στην Αυλίζα. Επιχειρώντας να φθάσουν στις οδούς Αθ. Μπόσδα και Μόρνου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κινήθηκαν στη Λ. Δημοκρατίας έφθασαν στην Αττική Οδό όπου για σχεδόν μία ώρα έκλεισαν το ρεύμα της προς το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι στελέχη της αστυνομίας προβαίνουν σε έρευνες ταυτοποίησης των ατόμων που συμμετείχαν στις ομάδες επιθέσεων και «αυτοδικίας» εναντίον σπιτιών Ρομά και των αστυνομικών δυνάμεων, που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Αξιωματικοί που ασχολούνται με τη δράση τους κάνουν λόγω για ένα συνονθύλευμα ακραίων τάσεων, που αποτελείται από χούλιγκαν, ορισμένοι εκ των οποίων εξετάζεται το κατά πόσο ανήκουν σε τοπικό σύνδεσμο οπαδών στο Μενίδι, από ομογενείς χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και άλλους «ακραίους». Οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους κάποιες «άσκαστες» εκρηκτικές μολότοφ που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν και αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και εικόνες από βίντεο που τραβήχτηκαν την ώρα της δράσης τους.

Την περασμένη Κυριακή νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έκαψαν με μολότοφ σπίτια Ρομά αμαυρώνοντας την ειρηνική πορεία των κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για την εγκληματικότητα και το θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Μία ημέρα μετά πυρήνας περίπου 200 ατόμων με μολότοφ επιχείρησε να προσεγγίσει οικισμό Ρομά στην Αγ. Σωτήρα πίσω από σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησε με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια. Η Αστυνομία προσπαθεί να λάβει μέτρα προκειμένου ακροδεξιοί κύκλοι να μην καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τον δικαιολογημένο θυμό και οργή των κατοίκων μετά το τραγικό περιστατικό. Κάποιοι κάτοικοι και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, δεν αποκλείουν να πρόκειται ακόμη και για κατευθυνόμενα άτομα που θέλουν να ανακόψουν τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, να τις εξασθενήσουν, καθώς «κάθε μέρα διαμαρτυρίας ζημιώνει τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που χάνουν χρήματα», λένε χαρακτηριστικά, ενώ εξετάζουν και την εκδοχή να πρόκειται για άτομα που θέλουν να «πάρουν μερίδιο της πιάτσας διακίνησης εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 04 Δεκ 2020 | 16:32

Δολοφονία ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Στη Νάξο ο 20χρονος δράστης [βίντεο]

Ο δράστης της δολοφονίας του ξενοδόχου στη Σαντορίνη έφτασε στη Νάξο και μεταφέρθηκε στην εισαγγελία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 04 Δεκ 2020 | 15:05

Κορονοϊός: "Φρούριο" ο Ναός της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω - Επί ποδός άντρες της ΕΛΑΣ [Εικόνες]

Αυστηρά αστυνομικά μέτρα για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ 04 Δεκ 2020 | 09:28

Μεταδίδεται ο κορονοϊός και μετά θάνατον; - Ενας ιατροδικαστής εξηγεί

Ο ιατροδικαστής εξήγησε και γιατί πρέπει να αποφεύγονται νεκροτομή και ταρίχευση σε περιστατικά που κατέληξαν από κορονοϊό.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 04 Δεκ 2020 | 07:45

Κωδικός Αγία Βαρβάρα και Γρηγορόπουλος: Το σχέδιο αποκλεισμού της ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθούν συνωστισμοί και εκδηλώσεις

Μέτρα, χάρτες και ζώνες αποκλεισμού για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την επέτειο Γρηγορόπουλου.

ΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 03 Δεκ 2020 | 16:00

Κορονοϊός: Θρήνος για τον Γιώργο Καρυπίδη, τον τρίτο νεκρό αστυνομικό - "Μάστερ" της αρχαίας πολεμικής τέχνης του Παγκρατίου

Ο κορονοϊός "έριξε" τον Γιώργο Καρυπίδη, κάτι που δεν είχαν καταφέρει αντίπαλοί του στις πολεμικές τέχνες.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 03 Δεκ 2020 | 14:38

Ο Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Ζισκάρ ντ' Εστέν: Ειλικρινής φίλος της Ελλάδος

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον θάνατο του Γάλλου πολιτικού.

ΚΑΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ 03 Δεκ 2020 | 14:28

Κορονοϊός - Συναγερμός στην Πιερία: Το 30% των αστυνομικών θετικό σε τυχαίο έλεγχο

Τυχαίος έλεγχος για κορονοϊό στην Πιερία σήμανε συναγερμό - Το 30% των αστυνομικών ήταν θετικό.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 03 Δεκ 2020 | 11:07

Σοκ στο Βόλο: Γνωστός παθολόγος πέθανε από κορονοϊό

Από κορονοϊό έφυγε μετά τη μάχη που έδωσε γνωστός παθολόγος στον Βόλο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟΙ 03 Δεκ 2020 | 10:34

Και τρίτος αστυνομικός νεκρός από κορονοϊό - 55χρονος στην Κατερίνη

Ένας ακόμα αστυνομικός στη χώρα, μέσα σε μόλις τρείς ημέρες, έχασε τη ζωή του χτυπημένος από τον κορονοϊό.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Δεκ 2020 | 10:05

Μητσοτάκης για θάνατο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν: "Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας"

"Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν" αναφέρει στο μήνυμά του ο Κ. Μητσοτάκης.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ 03 Δεκ 2020 | 09:09

Καταγγελία από Πρόεδρο ΠΟΑΣΥ: Αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία

Δύο αστυνομικοί έχουν χάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες τη ζωή τους, χτυπημένοι από τον κορονοϊό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ 02 Δεκ 2020 | 17:24

Κορονοϊός: Και δεύτερος αστυνομικός νεκρός, πατέρας ανήλικου παιδιού - Η συγκλονιστική "προφητική" ανάρτησή του

Δεύτερος αστυνομικός έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό - Συγκλονισμένη η Πέλλα

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 02 Δεκ 2020 | 12:17

Συνελήφθη ο "γδάρτης" ζώων των Χανίων: Είχε βασανίσει και σκοτώσει δύο σκύλους

Ο βασανιστής και "γδάρτης" σκυλιών στα Χανιά βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.