X

Θάνατος Μαζωνάκη: "Δολοφόνοι, σκοτώσατε τον Γιώργο μας" φώναξαν στους γιατρούς έξω από την Ευελπίδων [βίντεο]

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, συγκεντρωμένοι πολίτες αντέδρασαν στην άφιξη των γιατρών, με μία γυναίκα να φωνάζει "δολοφόνοι, σκοτώσατε τον Γιώργο μας"

Γράφει: TheToc team

Ένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί και φώναξε κατά των δύο κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, συγκεντρωμένοι πολίτες αντέδρασαν στην άφιξη των γιατρών, με μία γυναίκα να φωνάζει "δολοφόνοι, σκοτώσατε τον Γιώργο μας".

Η ίδια γυναίκα αναφέρθηκε και σε περιστατικό στο Λουτράκι, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε βοηθήσει οικονομικά ένα κατάστημα προκειμένου να εξοφλήσει οφειλή προς τη ΔΕΗ.

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο τραπέζι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση βρίσκονται στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο αναβάθμισης του κατηγορητηρίου.

Ο 32ος τακτικός ανακριτής, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, έχει πλέον στα χέρια του τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και τα οποία αξιολογούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

Στην Ευελπίδων έφτασε ο συνήγορος των δύο γιατρών, Νίκος Αγαπηνός, κρατώντας δύο φακέλους με τα υπομνήματα των εντολέων του. Ερωτηθείς εάν οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κανονικά, απάντησε καταφατικά, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε ενημέρωση για ενδεχόμενη αναβάθμιση της κατηγορίας.

Διαβάστε Επίσης

Οι δύο γιατροί αναμένεται να απολογηθούν με τη χρήση γραπτών υπομνημάτων και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Το κρίσιμο πλέον ερώτημα είναι εάν, αξιολογώντας τα νέα στοιχεία της έκθεσης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., ο ανακριτής θα κρίνει ότι προκύπτουν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η κατηγορία θα ήταν κακούργημα που επισύρει ακόμη και ισόβια κάθειρξη και θα άνοιγε, παράλληλα, το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων μετά τις απολογίες τους.

Εναλλακτικά, η κατηγορία σε βάρος τους μπορεί να παραμείνει ως έχει, δηλαδή αυτή της θανατηφόρας έκθεσης.