
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε το γραφείο ενδοοικογενειακής στο Α.Τ. Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αξιωματικό για τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών και για την έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο. Στη συνέχεια, ο Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα στο Λευκό Πύργο τόσο για συμβολικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους. Ο συμβολικός λόγος, είναι ότι εκεί εδρεύει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο τους 4 μήνες που λειτουργεί έχει αντιμετωπίσει ήδη 180 υποθέσεις.
Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο" και ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε: "Και συμβολικά τίμησα τους 4 αστυνομικούς μας οι οποίοι πριν από 1 μήνα έσωσαν την τελευταία στιγμή πραγματικά μία γυναίκα η οποία είχε υποστεί την δολοφονική επίθεση από τον σύντροφό της. Είναι η γνωστή ιστορία στο πανελλήνιο και ασφαλώς στην Θεσσαλονίκη. Αυτά τα 4 παλικάρια που έδρασαν με επαγγελματισμό συμβολίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας".
Στους τέσσερις αστυνομικούς αναφέρθηκε και σε ανάρτησή του ο Υπουργός στα social media. Χαρακτηριστικά έγραψε: "Κατά την επίσκεψη μου στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, συνάντησα και τους αστυνομικούς που έσωσαν την 38χρονη γυναίκα από τον σύντροφο της για να τους συγχαρώ από κοντά όπως είχα υποσχεθεί τον Δεκέμβρη.
Οι 4 αστυνομικοί έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όταν η Αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της, την κάνει με επαγγελματισμό, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα, ανθρωπιά. Η ελληνική Αστυνομία δίνει προτεραιότητα στην ενδοοικογενειακή βία που δυστυχώς γνώρισε έξαρση κατά την περίοδο της καραντίνας, εντείνοντας την εκπαίδευση των Αστυνομικών για καλύτερη ανταπόκριση κι επεκτείνοντας την υπηρεσία".
"Με δύο κουζινομάχαιρα στα χέρια άρχισε να με απειλεί" - Ο εφιάλτης της 38χρονης στα χέρια του συντρόφου της
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 38χρονης γυναίκας που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της στα μέσα Δεκεμβρίου όταν ο πατέρας του παιδιού της προσπάθησε να τη βιάσει αλλά και να τη μαχαιρώσει με κουζινομάχαιρο μέσα στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη.
"Με τον 39χρονο που είναι ο πατέρας του γιου μου, είχαμε αποφασίσει απλά να συγκατοικούμε, μαζί και με τη μητέρα μου, για το καλό του παιδιού, χωρίς να έχουμε καμία άλλη σχέση μεταξύ μας, πόσο δε ερωτική. Το πρωί του Σαββάτου, χωρίς καμία απολύτως αφορμή, μου επιτέθηκε με σκοπό να με βιάσει. Αντιστάθηκα με κλωτσιές… τον έσπρωξα. Τότε πήρε ένα κουζινομάχαιρο και μου προκάλεσε το πρώτο τραύμα στο λαιμό" δήλωσε η γυναίκα για τον εφιάλτη που έζησε στο Mega και την εκπομπή "Live News".
Επί μισή ώρα ο 39χρονος Γεωργιανός απειλούσε να τη σκοτώσει και εκείνη, για να προφυλάξει καταρχάς τον γιο της, που έγινε μάρτυρας της φρικτής εικόνας, αλλά και τον εαυτό της, προσπαθούσε να τον καλμάρει, μιλώντας του ήρεμα, με ασύλληπτη ψυχραιμία.
Ευτυχώς, κατάφερε να του ξεφύγει και να κρυφτεί στο μπάνιο. "Με μεγάλη προσπάθεια μπήκα στο μπάνιο όπου βρήκα το κινητό μου και κάλεσα την αστυνομία. Εκείνος όμως, κατάφερε και άνοιξε την πόρτα, με τράβηξε βίαια έξω και με δύο κουζινομάχαιρα στα χέρια, άρχισε να με απειλεί για τη ζωή μου. Κι όλα αυτά, μπροστά στα μάτια του 10χρονου παιδιού μας" συνέχισε το θύμα.
Όσα λεπτά μεσολάβησαν ώσπου οι αστυνομικοί να φτάσουν στο διαμέρισμα και να αφοπλίσουν τελικά τον 39χρονο, η νεαρή μητέρα, προσπαθούσε με συζήτηση, χωρίς εξάρσεις, να τον κρατά ήρεμο για να μην τους επιτεθεί.
Τα αρνήθηκε όλα
O 39χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Αρνήθηκε ότι επιχείρησε να βιάσει και ύστερα να σκοτώσει με μαχαίρι τη μητέρα του παιδιού του και ανέφερε ότι επρόκειτο για έναν… συνηθισμένο καβγά.
"Μαλώσαμε για κάτι ασήμαντο. Ο καβγάς έγινε έντονος και προσπάθησα να της σκίσω τα ρούχα. Δεν ήθελα να τη βιάσω. Κάποια στιγμή ξέφυγα, πήρα το μαχαίρι και της επιτέθηκα. Δεν είχα σκοπό να την σκοτώσω" υποστήριξε.
Οι ισχυρισμοί του ωστόσο, δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr