Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς ο Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα.
Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χθες από νοσοκομείο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορονοϊό είναι ακόμη τέσσερις ιεράρχες.
Στον "Ευαγγελισμό" ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος
Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130, καθώς το πρωί της Τετάρτης διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς, όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτικό σταθμό, "εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε".
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού". Και εν συνεχεία, έστειλε μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: "Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. "Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν". Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς".


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr