Follow us

Θερίζει την Αστυνομία ο κορονοϊός: Πάνω από 770 κρούσματα - Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στη Θεσσαλονίκη που είναι εδώ και μέρες στο "κόκκινο" υπάρχουν πολλά κρούσματα και σε αστυνομικούς.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη είναι στο "κόκκινο" και σε κρούσματα που αφορούν αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος στην Καλαμαριά. Πάνω από 770 κρούσματα της COVID-19 έχουν διαγνωστεί στο αστυνομικό προσωπικό.

Τα 430, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, και οι υπόλοιποι 340 σε αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης, ωστόσο σε αντιστοιχία πληθυσμού, αναδεικνύεται η σοβαρότητα της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα. Το ενθαρρυντικό στην περίπτωση του αστυνομικού προσωπικού, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι το στοιχείο πως τα κρούσματα που επιστρέφουν είναι διπλάσια από τους αστυνομικούς που νοσούν.

Θερίζει την Αστυνομία ο κορονοϊός: Πάνω από 770 κρούσματα - Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στο μεταξύ η οριακή κατάσταση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα αναδεικνύεται και από τους αριθμούς των ενεργών κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, που βρίσκονται σε καραντίνα. Για παράδειγμα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, υπάρχουν 8.113 ενεργά κρούσματα και 17.226 στενές επαφές τους. Το ίδιο ανησυχητικά είναι τα σχετικά νούμερα στην περιφερειακή ενότητα της Λάρισας που καταγράφει 1.564 ενεργά κρούσματα και 4.110 στενές επαφές τους που έχουν προκύψει από το κέντρο ιχνηλάτησης. Στο μεταξύ στην Αττική τα ενεργά κρούσματα είναι 7.134 και οι στενές επαφές 17.835. Παρόμοια είναι τα αριθμητικά δείγματα στις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης, όπου στην πρώτη καταγράφονται 216 ενεργά κρούσματα και 540 στενές επαφές και στη δεύτερη 229 ενεργά και 573 επαφές.

Αυτά τα νούμερα αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τους λόγους για τους οποίους αυτές οι πόλεις είναι οι επιβαρυμένες επιδημιολογικά, με αποτέλεσμα την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία τους, και την πιθανότητα μεταφοράς ασθενών με ηπιότερα συμπτώματα σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νομών, ακόμη και με τρένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η προετοιμασία μετατροπής άλλων κτιριακών υποδομών, σε υγειονομικές δομές είναι αναγκαία. Η μετατροπή του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου στην Θεσσαλονίκη, απορρίφθηκε, και εξετάζεται η μετατροπή του καταφυγίου του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου σε χώρο νοσηλείας ασθενών με άλλα νοσήματα, προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στα επιβαρυμένα νοσοκομεία.

Άμεση διενέργεια τεστ covid-19 σε όλους τους αστυνομικούς

Αναφορικά με τους αστυνομικούς, που βρίσκονται εκτεθειμένοι λόγω εργασίας, απέναντι στο ιό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά την άμεση διενέργεια τεστ covid-19 σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

"Την ώρα λοιπόν που όλος ο κόσμος υποφέρει και ο ‘εχθρός’ είναι κοινός, παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσεται μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μια -κατά τη γνώμη μας- άνευ ουσίας αντιπαράθεση, η οποία ως συνήθως, είχε στη μέση τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι μήνες τώρα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με ελάχιστα μέσα, ώστε να είναι ο ‘τοίχος’ της κοινωνίας απέναντι στον φονικό ιό" επισημαίνεται στην ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές αναδεικνύουν τις εικόνες συνωστισμού ανάμεσα σε συναδέλφους τους, που ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και απαιτούν την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων τεστ για κορωνοϊό, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Τονίζεται πως καθημερινά το αστυνομικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με πολίτες, πραγματοποιεί μεταγωγές, συνωστίζεται σε υπηρεσιακά λεωφορεία και φρουρούν κρατητήρια.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΕΛΑΣ

Οι έλεγχοι στην αστυνομία

Στο μεταξύ την Τετάρτη Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες διενήργησαν συνολικά 57.986 ελέγχους και κατέγραψαν 1.357 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 134.900€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση. Οι περισσότεροι έλεγχοι, 50.607 έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, είναι σε ένα σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών για μη επίδειξη προγράμματος απολύμανσης. Σε δύο καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000€ έκαστο, διότι παραβίασαν τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας του κλάδου τους. Σε ένα κατάστημα Λιανικού Εμπορίου, στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000€ διότι λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ 28 Νοε 2023 | 15:59

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι λήστεψαν εκπαιδευτικό – Του άρπαξαν αλυσίδα και βέρα - Κατηγορούνται για κακούργημα

Ο 54χρονος εκπαιδευτικός πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από κατάστημα. Τότε του επιτέθηκαν με γροθιές, αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και βέρα.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΒΓΑΣ 28 Νοε 2023 | 12:12

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Τυνήσιου στον Δενδροπόταμο – Δράστης ένας 21χρονος

Η ΕΛΑΣ μπόρεσε να φτάσει στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας Τυνήσιου αλλά και της απόπειρας σε βάρος ομοεθνή του.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 27 Νοε 2023 | 20:47

ΕΛΑΣ: Εννέα συλλήψεις για απάτη - Παρίσταναν τους πλούσιους γιατρούς, πούλαγαν έρωτα και ζητούσαν χρήματα

Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ 27 Νοε 2023 | 19:38

Ανησυχία από την αύξηση αναπνευστικών λοιμώξεων σε παιδιά στην Κίνα - Τι λέει ο Π.Ο.Υ

Εικόνες που θυμίζουν την πανδημία του κορωνοϊού από την Κίνα - Ανησυχία για τον αναπνευστικό ιό που πλήττει παιδιά - Τι δήλωσαν οι κινεζικές αρχές στον Π.Ο.Υ.

"ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ" 27 Νοε 2023 | 12:03
ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΒΙΛΑ 26 Νοε 2023 | 23:36

Περίεργη ιστορία κατασκοπίας στην Ανάβυσσο - Συνελήφθη Ουκρανός ο οποίος δούλευε για τη ρωσική FSB

Σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο συνελήφθη Ουκρανός ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπία υπέρ της ρωσικής FSB.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 26 Νοε 2023 | 22:28

ΗΠΑ: Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές τραυματίστηκαν από πυρά κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ - Πιθανή η ρατσιστική επίθεση

Τρεις φοιτητές από την Παλαιστινη πυροβολήθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 26 Νοε 2023 | 21:38

Φρικτό έγκλημα στη Γαλλία: Είπε ότι σκότωσε τις τρεις μικρές κόρες του και παραδόθηκε στην αστυνομία

Ενα φρικτό έγκλημα συγκλονίζει τη Γαλλία. Πατέρας σκότωσε τις τρεις μικρές του κόρες.

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ 25 Νοε 2023 | 19:24
ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ 25 Νοε 2023 | 16:56

Θρίλερ στην Κυλλήνη: Νεκρός σε αυλή σπιτιού και με δεμένα χέρια εντοπίστηκε άνδρας

Προβληματίζονται οι αρχές στην Κυλλήνη με τον εντοπισμό νεκρού άνδρα ο οποίος είχε δεμένα τα χέρια.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ 25 Νοε 2023 | 11:22

Καλούνται για εξηγήσεις 20.000 φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα και πλούσια ζωή - Πώς τους βρήκε η εφορία

Οι 20.000 θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην εφορία. Καθώς είναι αδύνατο να διαβιώνεις για παράδειγμα με 100.000 ετησίως και να δηλώνεις εισοδήματα 10.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 25 Νοε 2023 | 09:48

Παράνομο μποτοξάδικο "Τα κλασάτα χείλη" - Με απαγορευμένα και επικίνδυνα προϊόντα

Η 30χρονη ιδιοκτήτριά του κατηγορείται για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και παράνομες ιατρικές επεμβάσεις.

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 24 Νοε 2023 | 21:14

Βραβείο απονεμήθηκε στην ΕΛΑΣ για την έξαρθρωση σπείρας που έκλεβε οχήματα

Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Operation White Tower", στο πλαίσιο της οποίας τον Μάιο του 2022 εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική.