Θερίζει την Αστυνομία ο κορονοϊός: Πάνω από 770 κρούσματα - Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στη Θεσσαλονίκη που είναι εδώ και μέρες στο "κόκκινο" υπάρχουν πολλά κρούσματα και σε αστυνομικούς.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη είναι στο "κόκκινο" και σε κρούσματα που αφορούν αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος στην Καλαμαριά. Πάνω από 770 κρούσματα της COVID-19 έχουν διαγνωστεί στο αστυνομικό προσωπικό.

Τα 430, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, και οι υπόλοιποι 340 σε αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης, ωστόσο σε αντιστοιχία πληθυσμού, αναδεικνύεται η σοβαρότητα της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα. Το ενθαρρυντικό στην περίπτωση του αστυνομικού προσωπικού, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι το στοιχείο πως τα κρούσματα που επιστρέφουν είναι διπλάσια από τους αστυνομικούς που νοσούν.

Θερίζει την Αστυνομία ο κορονοϊός: Πάνω από 770 κρούσματα - Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στο μεταξύ η οριακή κατάσταση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα αναδεικνύεται και από τους αριθμούς των ενεργών κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, που βρίσκονται σε καραντίνα. Για παράδειγμα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, υπάρχουν 8.113 ενεργά κρούσματα και 17.226 στενές επαφές τους. Το ίδιο ανησυχητικά είναι τα σχετικά νούμερα στην περιφερειακή ενότητα της Λάρισας που καταγράφει 1.564 ενεργά κρούσματα και 4.110 στενές επαφές τους που έχουν προκύψει από το κέντρο ιχνηλάτησης. Στο μεταξύ στην Αττική τα ενεργά κρούσματα είναι 7.134 και οι στενές επαφές 17.835. Παρόμοια είναι τα αριθμητικά δείγματα στις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης, όπου στην πρώτη καταγράφονται 216 ενεργά κρούσματα και 540 στενές επαφές και στη δεύτερη 229 ενεργά και 573 επαφές.

Αυτά τα νούμερα αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τους λόγους για τους οποίους αυτές οι πόλεις είναι οι επιβαρυμένες επιδημιολογικά, με αποτέλεσμα την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία τους, και την πιθανότητα μεταφοράς ασθενών με ηπιότερα συμπτώματα σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νομών, ακόμη και με τρένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η προετοιμασία μετατροπής άλλων κτιριακών υποδομών, σε υγειονομικές δομές είναι αναγκαία. Η μετατροπή του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου στην Θεσσαλονίκη, απορρίφθηκε, και εξετάζεται η μετατροπή του καταφυγίου του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου σε χώρο νοσηλείας ασθενών με άλλα νοσήματα, προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στα επιβαρυμένα νοσοκομεία.

Άμεση διενέργεια τεστ covid-19 σε όλους τους αστυνομικούς

Αναφορικά με τους αστυνομικούς, που βρίσκονται εκτεθειμένοι λόγω εργασίας, απέναντι στο ιό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά την άμεση διενέργεια τεστ covid-19 σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

"Την ώρα λοιπόν που όλος ο κόσμος υποφέρει και ο ‘εχθρός’ είναι κοινός, παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσεται μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μια -κατά τη γνώμη μας- άνευ ουσίας αντιπαράθεση, η οποία ως συνήθως, είχε στη μέση τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι μήνες τώρα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με ελάχιστα μέσα, ώστε να είναι ο ‘τοίχος’ της κοινωνίας απέναντι στον φονικό ιό" επισημαίνεται στην ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές αναδεικνύουν τις εικόνες συνωστισμού ανάμεσα σε συναδέλφους τους, που ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και απαιτούν την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων τεστ για κορωνοϊό, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Τονίζεται πως καθημερινά το αστυνομικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με πολίτες, πραγματοποιεί μεταγωγές, συνωστίζεται σε υπηρεσιακά λεωφορεία και φρουρούν κρατητήρια.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΕΛΑΣ

Οι έλεγχοι στην αστυνομία

Στο μεταξύ την Τετάρτη Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες διενήργησαν συνολικά 57.986 ελέγχους και κατέγραψαν 1.357 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 134.900€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση. Οι περισσότεροι έλεγχοι, 50.607 έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, είναι σε ένα σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών για μη επίδειξη προγράμματος απολύμανσης. Σε δύο καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000€ έκαστο, διότι παραβίασαν τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας του κλάδου τους. Σε ένα κατάστημα Λιανικού Εμπορίου, στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000€ διότι λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΧΑΣΕ 30 ΚΙΛΑ 26 Οκτ 2021 | 21:18

Κορονοϊός: "Έφτασα στο μηδέν" - Η συγκλονιστική ιστορία 35χρονου που έμεινε 3,5 μήνες στο νοσοκομείο

Ο 35χρονος που νόσησε με κορονοϊό, έμεινε συνολικά 65 μέρες στην εντατική, εκ των οποίων τις 20 ήταν σε καταστολή.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 26 Οκτ 2021 | 20:47

Σχολική Κάρτα: Έρχεται από την 1η Νοεμβρίου στα δημόσια σχολεία - Πώς θα εκδίδεται

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα μπορούν από τη Δευτέρα 1/11 να εκδίδουν τη Σχολική Κάρτα για COVID-19

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 26 Οκτ 2021 | 18:17

Λύματα: "Ξέφυγε" το ιικό φορτίο στην Κρήτη - +247% στον Άγιο Νικόλαο - Ανησυχία και για την Πάτρα (+139%)

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα λύματα κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο

ΑΠΟ ΤΟ MEGA 26 Οκτ 2021 | 18:07

Πέραμα: Ηχητικό ντοκουμέντο - Οι διάλογοι των ΔΙΑΣ με το Κέντρο της ΕΛΑΣ - "Η εντολή είναι σαφής, διακόπτουμε τώρα" [Βίντεο]

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών ΔΙΑΣ με το Κέντρο της ΕΛΑΣ την ώρα της καταδίωξης στο Πέραμα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 26 Οκτ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: Η συλλοίμωξη από κορονοϊό και γρίπη αυξάνει κατά 20% τη θνητότητα - Από 5 Νοεμβρίου η δεύτερη δόση της J&J

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε πως η κυκλοφορία του ιού της γρίπης και του κορονοϊού αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Οκτ 2021 | 17:53

Κορονοϊός: Εφτασαν τα 841 τα νέα κρούσματα στην Αττική - 591 στη Θεσσαλονίκη - Στο "κόκκινο" η Λάρισα με 349

Σαρώνει ο κορονοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς - Εξαρση σε επτά περιοχές.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 26 Οκτ 2021 | 17:41

Κορονοϊός: "Έκρηξη" με 4.165 νέα κρούσματα σήμερα - 25 θάνατοι και 380 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι και 380 διασωληνωμένοι - Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 327 (86.05%) είναι ανεμβολίαστοι

ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 26 Οκτ 2021 | 16:50

28η Οκτωβρίου: Ματαιώνονται οι παρελάσεις και στη Θεσσαλία - Συνολικά οι περιοχές που ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού

Ούτε στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοΐού

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 26 Οκτ 2021 | 14:13

Τρόμος κορονοϊού στην Ευρώπη: Αυξήθηκαν 60% τα κρούσματα από τον Σεπτέμβριο - Αύξηση 16% των νεκρών μέσα σε μια εβδομάδα

Σε άνοδο η πανδημία στην Ευρώπη. Αύξηση κρουσμάτων κατά 60% σε σχέση με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αύξηση νεκρών κατά 16% σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ 26 Οκτ 2021 | 13:18

Γιάννης Αϊβάζης: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο ηθοποιός - Έπεσε το οξυγόνο του παρόλο που είναι πλήρως εμβολιασμένος

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης νοσηλεύται με κορονοϊό στο νοσοκομείο, ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Οκτ 2021 | 11:02

Αποκαλυπτική έκθεση: Ο κόσμος δεν πήρε μαθήματα από την πανδημία του κορονοϊού - Μόνο το 1,4% των φτωχών χωρών εμβολιασμένο

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίαςτου κορονοϊού, ο κόσμος δεν έχει αντιδράσει επαρκώς και δεν έχει μάθει από τα λάθη του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Οκτ 2021 | 10:34

28η Οκτωβρίου: Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις λόγω του επιδημιολογικού φορτίου

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στην απόφαση να μην γίνουν μαθητικές παρελάσεις σε κάποιες περιοχές.

ΜΕ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 26 Οκτ 2021 | 10:21

Θετικός στον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλοι κληρικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό και συνόδευαν τον Μητροπολίτη Ξάνθης στις πρόσφατες επαφές του.