Follow us

Θεσσαλονίκη - Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης στην τσουλήθρα - Ελεύθερος ο υπεύθυνος συντήρησης

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης στη Θεσσαλονίκη. "Δεν υπήρχε καταγγελία για την τσουλήθρα" λέει ο αντιδήμαρχος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο ακρωτηριασμός της 8χρονης που συνέβη την ώρα που έπαιζε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο προϊστάμενος συντήρησης του δήμου Θεσσαλονίκης -ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως το απόγευμα της Δευτέρας στο Α.Τ. Τούμπας, ως υπεύθυνος για το σοβαρό ατύχημα- αφέθηκε ελεύθερος.

Η 8χρονη αμέσως μετά τον τραυματισμό της μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για τη συγκόλληση του κομμένου τμήματος του δαχτύλου της. Ο πατέρας της 8χρονης λέει πως μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί. Ως προς την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, το χειρουργείο συγκόλλησης πήγε καλά και τώρα οι γιατροί περιμένουν να περάσουν τα πρώτα 24ωρα που είναι κρίσιμα.

Η παιδική χαρά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης παραμένει αποκλεισμένη από το απόγευμα της Κυριακής, 1 Μαϊου. Έπειτα από το σοκαριστικό ατύχημα έχουν τοποθετηθεί λουκέτα σε όλες τις εισόδους της παιδικής χαράς, ενώ και στην τσουλήθρα έχει μπει κόκκινη κορδέλα και χαρτιά που γράφουν: "Προσοχή Κίνδυνος".

Θεσσαλονίκη - Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης στην τσουλήθρα - Ελεύθερος ο υπεύθυνος συντήρησης

Εισαγγελική έρευνα

Ο Εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες ακρωτηριάστηκε το παιδί στην τσουλήθρα.

"Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική εξέταση για να γίνει έρευνα, αυτοψία, πραγματογνωμοσύνη, για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Από την άλλη πλευρά κι εμείς ως δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχουμε διατάξει έρευνα ώστε να δούμε τι έχει γίνει όσον αφορά τη συντήρηση της συγκεκριμένης τσουλήθρας", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. Σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παρακολουθούν την πορεία της υγείας του παιδιού που εχθές υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο ώστε να συγκολληθεί το δάχτυλο της.

Διαβάστε Επίσης

Ο αντιδήμαρχος είπε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε πιστοποιήσεις. "Η πληροφόρηση που έχω είναι πως ο τελευταίος έλεγχος έγινε την Πέμπτη. Πήγαν την Παρασκευή οι υπηρεσίες όπου καθαιρέθηκε ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι κι έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις σε άλλες δύο παιδικές χαρές. Από εκεί πέρα μένει να αποδειχτεί από την έρευνά μας εάν πρόκειται για κάτι ορατό και αντιληπτό ή αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων".

Μητέρα 8χρονης: "Από τον Απρίλιο υπήρχε καταγγελία για την τσουλήθρα"

Λίγες μόνο ημέρες πριν το ατύχημα που είχε η 8χρονη κόρη της στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, όπου έκοψε το δάχτυλό της, είχε γίνει στον δήμο άλλη μια καταγγελία για την ίδια παιδική χαρά, υποστηρίζει η μητέρα, Έρρικα Λαζαρίδου.

Σύμφωνα με την κ. Λαζαρίδου, το περιστατικό εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια της, ενώ κατήγγειλε ότι η τσουλήθρα ήταν εδώ και πολύ καιρό χαλασμένη και έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά.

"Είχε γίνει μια καταγγελία στις 19 Απριλίου κι είχε ενημερωθεί ο δήμος ότι υπάρχει πρόβλημα στη συγκεκριμένη τσουλήθρα", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε δηλώσεις της στη ΕΡΤ, η μητέρα ανέφερε: "Από τη στιγμή που υπήρξε την προηγούμενη ημέρα ένας βανδαλισμός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των Αρχών, για ποιο λόγο δεν έκλεισε η παιδική χαρά" και υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.

"Η συγκεκριμένη τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες σε αυτή την κατάσταση" υποστήριξε η μητέρα της 8χρονης, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των υπευθύνων που έβαλε σε περιπέτεια το 8χρονο κορίτσι και την οικογένειά της.

"Από τη στιγμή που λέγεται ότι έγινε βανδαλισμός γιατί δεν έκλεισε η παιδική χαρά; Μιλάμε για μια παιδική χαρά που πάει ένα παιδάκι να παίξει. Όχι να κόψει το χέρι και το κεφάλι του και να μιλάμε για τα χειρότερα. Η παιδική χαρά και η παραλία ήταν γεμάτη", ανέφερε στην ΕΡΤ η κ. Λαζαρίδου.

Αντιδήμαρχος: Δεν υπήρχε καταγγελία για την τσουλήθρα

Ο 62χρονος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντήρησης του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος. Είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και στο πλαίσιο της μήνυσης που κατέθεσαν οι γονείς της 8χρονης, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.

Παιδική χαρά - Ατύχημα

Απαντώντας στις καταγγελίες της μητέρας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι για τη συγκεκριμένη τσουλήθρα δεν είχε γίνει καταγγελία. "Η καταγγελία αφορούσε την τσουλήθρα που καθαιρέθηκε. Όλα θα φανούν από την πραγματογνωμοσύνη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παιδικές χαρές τους δήμου που καθημερινά δέχεται εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους και είναι ένα από τα πάρκα που θα ανακαινιστούν ολικώς. Έχουμε σύσκεψη σήμερα με τον δήμαρχο ώστε να "τρέξουμε" πιο γρήγορα αυτές τις διαδικασίες", τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Πάντως ο αντιδήμαρχος είπε ότι πέρα από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που κάνουν τη δική τους έρευνα, ο δήμος κάλεσε την κατασκευάστρια εταιρία ώστε να δώσουν τη δική τους εκδοχή ως προς το γιατί συνέβη αυτό. "Περιμένουμε και τον πιστοποιητή του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να μας δώσει τη δική τους έμπειρη ματιά. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες", κατέληξε.

Είχαν το δάχτυλο του παιδιού σε ένα πιατάκι με παγάκια

Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά κατά του δήμου. Η Kική Πακιρτζίδου, δικηγόρος της μητέρας ανέφερε ότι ήδη το αστυνομικό τμήμα της Τούμπας διενεργεί αυτεπάγγελτα προανάκριση. "Είναι ένα θέμα το οποίο είναι ευαίσθητο. Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι γιατί δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κοριτσάκι", δήλωσε η κ. Πακιρζίδου περιγράφοντας τη διαδικασία εύρεσης και μεταφοράς του κομμένου δαχτύλου στο νοσοκομείο. "Είχαν το δάχτυλο του παιδιού σε ένα πιατάκι με τέσσερα παγάκια για να το διατηρήσουν ζωντανό ώστε να μπορέσει να γίνει η συγκόλληση", πρόσθεσε ενώ σχολιάζοντας τον ισχυρισμό για βανδαλισμό το προηγούμενο τον χαρακτήρισε ως δικαιολογία από την πλευρά του δήμου Τούμπας – Τριανδρίας.

"Πιστεύω ότι και ο Δήμος και η Εισαγγελία θα φτάσουν στον πραγματικό αίτιο αυτής της υποθέσεως", υποστήριξε. Όσον αφορά τις ευθύνες των αρμοδίων η κ. Πακιρζίδου δήλωσε ότι πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Μαϊ 2022 | 16:15

Κορονοϊός: 1.535 τα νέα κρούσματα στην Αττική, 256 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Σε πτωτική πορεία η διασπορά του κορονοϊού - Η κατανομή των κρουσμάτων ανά περιοχή.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 16 Μαϊ 2022 | 14:10

Σύνοδος κορυφής των ηγετών χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 10 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη

Σύνοδος κορυφής με την συμμετοχή των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ 16 Μαϊ 2022 | 13:09

Θεσσαλονίκη: Πανέμορφα αλεπουδάκια άφησαν το δάσος και άρχισαν τα παιχνίδια στην αυλή σπιτιού [βίντεο]

Τα μικρά αλεπουδάκια βγήκαν από το δάσος κι άρχισαν τα παιχνίδια στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 16 Μαϊ 2022 | 11:07

Θεσσαλονίκη: Ενοχή των δύο γιατρών για τον θάνατο 24χρονου μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ζήτησε την ενοχή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας.

"ΕΙΧΕ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ" 16 Μαϊ 2022 | 09:42

Του έδωσαν... χλωρίνη αντί για νερό - Μήνυσε νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη για το απίστευτο περιστατικό

Ο 43χρονος ένιωσε "κάψιμο" και έκανε λόγο στη μήνυσή του κατά του νυχτερινού κέντρου για γεύση χλωρίνης.

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 15 Μαϊ 2022 | 14:22

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά: Στις ράγες από σήμερα το "Βέλος" [Εικόνες]

Με τα ETR τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκαινιάζει μία νέα εμπειρία ταξιδιού - Οι παροχές ανά θέση, οι τιμές και το εσωτερικού του νέου τρένου

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ 14 Μαϊ 2022 | 19:26

Γεωργία Μπίκα: Ο εισαγγελέας ζητά να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα - "Απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις Αρχές" για τον βιασμό

Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει πως πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα η 24χρονη Γεωργία Μπίκα και να γίνει δεκτή η απαλλαγή του 27χρονου.

ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ 14 Μαϊ 2022 | 18:00

Φωτιά σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης

Προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα.

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 14 Μαϊ 2022 | 14:24

Θεσσαλονίκη: Νεκροί παραμένουν άταφοι έως και 20 ημέρες - Οι συγγενείς επιβαρύνονται με 35 ευρώ την ημέρα

Yπάρχει αναμονή για τον ενταφιασμό που φτάνει τις 20 ημέρες κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης - Πού οφείλεται

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 13 Μαϊ 2022 | 22:22

Γεωργία Μπίκα: Η πρώτη αντίδραση μετά την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του 27χρονου

Η λιτή δήλωση της Γεωργίας Μπίκα, μέσω του δικηγόρου της, μετά την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του 27χρονου γόνου εύπορης οικογένειας από τις κατηγορίες περί βιασμού

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Μαϊ 2022 | 21:42

Θεσσαλονίκη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμό μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα οδηγήθηκε ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τον τραυματισμένο άνδρα.

ΤΟ ΞΗΛΩΣΑΝ 13 Μαϊ 2022 | 18:57

Θεσσαλονίκη: Θράσος - "Εγδυσαν" αυτοκίνητο σε πυλωτή πολυκατοικίας [εικόνες]

Άγνωστοι κυριολεκτικά "έγδυσαν" το μικρό αυτοκίντο, ξηλώνοντας καπό, προφυλαχτήρες και φτερά.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 13 Μαϊ 2022 | 16:29

Κορονοϊός: 2067 τα νέα κρούσματα στην Αττική, 412 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Εμφανή τα σημάδια αποκλιμάκωσης του κορονοϊού - Η κατανομή των κρουσμάτων ανά περιοχή.