X

Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει ο εφιάλτης για την οικογένεια του Αλκη Καμπανού - Ξεκινάει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του

Η δίκη προσδιορίστηκε, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει: TheToc team

Ξεκινάει σήμερα 18 Ιανουαρίου, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη, από τον Άρειο Πάγο, τού αιτήματος που είχε υποβάλει η οικογένεια του 19χρονου στο οποίο ζητούσε η δίκη να διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας στην Αθήνα.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν, 12 κατηγορούμενοι οι οποίοι βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με το 18μηνο της προσωρινής κράτησης να συμπληρώνεται τον ερχόμενο Ιούλιο, πράγμα που σημαίνει πως αν η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε, θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η δίκη προσδιορίστηκε, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Οι 12 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού,(στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του 19χρονου), ενώ ο ένας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου (σ.σ. η επιθεη με το δρεπάνι) και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί. Όλοι κατηγορούνται για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στη Θεσσαλονίκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 λόγω συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Εγνατίας, Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως και των γύρω δρόμων της περιοχής.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ένα επεισόδιο μεταξύ οπαδών Άρη και του ΠΑΟΚ, στο οποίο οπαδοί της πρώτης ομάδας χτύπησαν οπαδούς της δεύτερης στο Ωραιόκαστρο, αποτέλεσε την αφορμή, για να αρχίσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα μεταξύ οπαδών, το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2022, με αποτέλεσμα οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ να αποφασίσουν να επιτεθούν "οργανωμένοι και οπλισμένοι στην περιοχή του σταδίου Κλεάνθης Βικελίδης".

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές, "ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο".

Διαβάστε Επίσης

Σε άλλο σημείο η εισαγγελέας Πρωτοδικών περιγράφοντας όσα συνέβησαν στην είσοδο της οικοδομής της οδού Θ. Γαζή αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι μόλις ρώτησαν την παρέα των νεαρών μεταξύ των οποίων ήταν και ο 19χρονος ποια ομάδα υποστηρίζουν, "στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν".

Στην πρόταση γίνεται αναφορά και στην ιατροδικαστική έκθεση, βάσει της οποίας ο Άλκης υπέκυψε από τα τραύματα που είχε στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.