X

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 35 ημερών νοσηλεύεται με κορονοϊό

Το βρέφος πιθανότατα κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Γράφει: TheToc team

Ένα βρέφος μόλις 35 ημερών νοσηλεύεται από την Τρίτη στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Το αγοράκι, διακομίσθηκε στο "Παπαγεωργίου” πριν δύο ημέρες, εμπύρετο, από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o ακτινολόγος κ. Χρήστος Παπαστεργίου, το βρέφος πιθανότατα κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς η αναπνευστική του λειτουργία είναι καλή.

Το βρέφος είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής με covid-19 που νοσηλεύεται στο "Παπαγεωργίου”, καθώς τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό συνήθως μεταφέρονται για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο αμέσως μεγαλύτερος σε ηλικία ασθενής με covid είναι ένας 16χρονος. Οι συνολικά νοσηλευόμενοι με κορονοϊό είναι 65, 52 σε απλές κλίνες και 13 στη ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, το τελευταίο δίμηνο οι νοσηλευόμενοι με covid -19 αυξάνονται ανησυχητικά. Στη χθεσινή εφημερία έγιναν 31 εισαγωγές, όταν στις αρχές Ιουλίου ήταν σε ημερήσια βάση 2-3 και στο τέλος Ιουλίου 16-17.