Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με εγγύηση ο γιατρός που συνελήφθη για «φακελάκι»

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ, ο γιατρός που κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε "φακελάκι" 10.000 ευρώ από νεαρό, τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει.

thessaloniki-eleutheros-me-egguisi-o-giatros-pou-sunelifthi-gia-fakelaki
SHARE THIS
0
SHARES

Ελεύθερος, με εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του σε ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι ζήτησε και πήρε "φακελάκι" από νεαρό, τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος πανεπιστημιακός γιατρός, κατά την απολογία του, αρνήθηκε ότι ζήτησε το "φακελάκι", που, σύμφωνα με τη δικογραφία περιείχε 1.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο 20χρονος ασθενής ήταν αυτός που του το προσέφερε ως "δώρο", προκειμένου να τον ευχαριστήσει προκαταβολικά.

Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι να γίνει η δίκη, με τον μοναδικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος διώκεται για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος, και ψευδή βεβαίωση (πλημμέλημα), επειδή "βάφτισε" τον 20χρονο ασθενή ως 14χρονο για να μπορέσει να τον χειρουργήσει στην κλινική, στην οποία προΐσταται.Πηγή: ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook