X

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις Βρετανοί συλληφθέντες με τα 300 κιλά κοκαϊνης

Στον ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογούνται οι τέσσερις Βρετανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Γράφει: TheToc team

Στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα Τετάρτη οι τέσσερις Βρετανοί, από το Λονδίνο και το Λίβερπουλ, ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ΄ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι αρχές είχαν εντοπίσει 300 κιλά κοκαΐνης σε σπίτι στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το φορτίο συνδέεται με τα 654 κιλά που εντόπισαν οι Ιταλοί στην Καλαβρία στο τέλος Απριλίου. Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, για πλοκάμι του ίδιου διεθνούς κυκλώματος.

Η κοκαΐνη και στις δύο περιπτώσεις έφτασε μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες και ξεκίνησε από το Εκουαδόρ.

Κομβικός θεωρείται ο ρόλος ενός 41χρονου Άγγλου, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Είναι αδελφός ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων και ένα από τα μεγαλύτερα γρανάζια του λατινοαμερικανικού καρτέλ ναρκωτικών και βρίσκεται στην Κολομβία.

Διαβάστε Επίσης