X

Θεσσαλονίκη: Εξοργιστικός ο 26χρονος που "πάτησε" την κοπέλα- "Έφυγα γιατί θα τη βοηθούσε ο κόσμος" [Βίντεο]

Μαζί με τον 26χρονο, συνελήφθη μία 19χρονη κοπέλα η οποία φέρεται να ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητό του

Γράφει: TheToc team

Δικαιολογίες που προκαλούν και γεμίζουν με οργή επικαλέστηκε, λίγο πριν παραδοθεί, ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής, που χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο φορές, την 21χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι διασωληνωμένη.

Ο 26χρονος, ο οποίος κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε συνέπεια πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και εγκατάλειψη τροχαίου, είπε πως σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο μην δίνοντας την παραμικρή βοήθεια στην κοπέλα, γιατί… είχε μαζευτεί κόσμος που θα την βοηθούσε.

Τόνισε μάλιστα, πως πήγαινε με… 50 χιλιόμετρα και ότι φοβήθηκε επειδή έχει δικαστικό παρελθόν, αλλά και δεν διαθέτει επίσημα χαρτιά παραμονής στη χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης

"Το πολύ με 50 να πήγαινα”

"Τρόμαξα, έφυγα από εκεί, έχω μετανιώσει, πάω να παραδοθώ” δήλωσε στο Mega ο 26χρονος και συμπλήρωσε: "Με μία φίλη πηγαίναμε προς Λαδάδικα και ξαφνικά ακούω στο αμάξι ένα μπαμ, ξαφνικά έγινε, δεν είδα στον δρόμο κανέναν άνθρωπο.

Ξαφνικά πετάγεται μπροστά μου, με ένα κινητό στο χέρι και δεν μπόρεσα να το κοντρολάρω το αμάξι, ξέφυγε”.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται πως ο 26χρονος αναπτύσσει ταχύτητα και στη συνέχεια εξαφανίζεται από το σημείο. Ο ίδιος βέβαια, υποστηρίζει πως δεν οδηγούσε με παραπάνω από 50 χλμ την ώρα: "Με πράσινο φανάρι περνούσαμε, ούτε έτρεχα. 50 να ήταν το πιο πολύ που έτρεχα”.

Ο 26χρονος από την Αλβανία έχε ποινικό παρελθόν, καθώς έχει συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Όπως είπε στην κάμερα του LiveNews, εγκατέλειψε την νεαρή φοιτήτρια, υπό τον φόβο μίας νέας δίωξης εις βάρος του: "Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν”, καθώς δεν έχει και επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Αυτόπτες μάρτυρες που βγήκαν έντρομοι από τα μαγαζιά στην περιοχή της Καμάρας, δήλωσαν πως είδαν το μαύρο όχημα αφού χτύπησε την κοπέλα να κάνει αναστροφή και να περνάει πάνω από την νεαρή ξανά για να απομακρυνθεί από το σημείο.

"Δεν ήταν αναστροφή, πατάω φρένα, φεύγει το αμάξι πίσω και μετά βάζω ταχύτητα, φεύγω μπροστά, καμία αναστροφή δεν έγινε εκεί", δηλώνει ο 26χρονος.

Διαβάστε Επίσης

Η κοπέλα είχε επιστρέψει από τα Χανιά

Η άτυχη κοπέλα, μόλις είχε επιστρέψει από τη γενέτειρά της, τα Χανιά και είχε "προσγειωθεί” στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει.

Στο LiveNews μίλησε και ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος που ανέφερε: "Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα εξ αμελείας, δεν είχε δόλο, δεν γνώριζε την κοπέλα, δεν είχε καμία σχέση μαζί της”.

Συνέχισε λέγοντας: "Δεν υπάρχει καμία καταγραφή που να δείχνει ότι έτρεχε πολύ, ότι έκανε ελιγμούς ή ότι περνούσε άλλα οχήματα. Αυτή η συμπεριφορά δεν βρίσκει κανέναν σύμφωνο φυσικά, αλλά αυτό το λάθος δεν αρκεί για να καταδικάσουμε κάποιον”.

Ο δικηγόρος του 26χρονου σημειώνει ότι ο φόβος του πελάτη του ήταν να μην απελαθεί από τη χώρα, "καθώς δε διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα” ενώ συμπλήρωσε: "Ο 26χρονος δεν έπεσε με το αυτοκίνητο επάνω της, επιχείρησε ελιγμό για να την αποφύγει, άλλαξε πορεία να πάει στο άλλο ρεύμα”.

Συνελήφθη και η 19χρονη που ήταν μαζί του

Μαζί με τον 26χρονο, συνελήφθη μία 19χρονη κοπέλα η οποία φέρεται να ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Αλβανού οδηγοί και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η άτυχη φοιτήτρια παραμένει ακόμη διασωληνωμένη στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με τους γονείς της να περιμένουν νεότερα για την κατάσταση της υγείας της.

Διαβάστε Επίσης