X

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής βανδάλισε το μνημείο της Ροτόντας και έσπασε τον Σταυρό - Έλεγε ότι χώρισε και... αναζητούσε το φως

Ένας φοιτητής εισέβαλε στο μνημείο της Ροτόντας μαινόμενος και προκάλεσε φθορές

Γράφει: TheToc team

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ένας φοιτητής εισέβαλε στο μνημείο της Ροτόντας μαινόμενος και προκάλεσε φθορές.

Σύμφωνα με το thestival, ο 28χρονος φοιτητής προσποιήθηκε τον επισκέπτη. Η υπάλληλος που βρισκόταν στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εκείνος απάντησε πως δεν το είχε μαζί του. Χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει προς το εσωτερικό της Ροτόντας.

Η υπάλληλος τον ακολούθησε. Ο 28χρονος είχε ήδη φτάσει στην Αγία Τράπεζα (το μνημείο λειτουργεί και ως ορθόδοξος ναός) και είχε αφαιρέσει τα καλύμματά της. Αμέσως μετά κινήθηκε προς τον Σταυρό. Τον χτύπησε με δύναμη και τον έσπασε. Η υπάλληλος τον πλησίασε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Διαβάστε Επίσης

Τι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς

Ο δράστης φαινόταν να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σε μία προσπάθεια να απολογηθεί είπε πως πρόσφατα τον είχε χωρίσει ο σύντροφός του. Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι τον έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όσο προκαλούσε φθορές φώναζε ότι αναζητούσε το φως.

Διαβάστε Επίσης

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί της Ομάδας Ζ. Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών. Θα οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.