Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο θέατρο Γης.
Όπως αναφέρει το thestival.gr, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15.00 και η κινητοποίηση ήταν άμεση.
Συνολικά επιχείρησαν 17 οχήματα 75 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων εκ των οποίων οι τρεις ήταν οι ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων 1 ελικόπτερο Ericsson, 2 καναντερ. Σημειώνεται πως δεν κινδύνεψαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές
''Στόχος μας ήταν να μην περάσει τον Περιφερειακό δρόμο''
"Αμέσως ριχτήκαμε στη μάχη στόχος μας ήταν να μην περάσει τον Περιφερειακό δρόμο εκεί ήταν το βασικό μέλημα, το πετύχαμε οριοθετήθηκε γρήγορα η πυρκαγιά. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς βρέθηκαν εδώ", δήλωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Π.Σ. Μάριος Αποστολίδης.
"Παρόλο που ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και ο δείκτης επικινδυνότητας δύο, βλέπετε ότι οι πυρκαγιές δεν κοιτάζουν δείκτες. Πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί", πρόσθεσε ο κ. Αποστολίδης.
Ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ξεκίνησε ήδη έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς.