Στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγη ώρα ο 59χρονος που κατηγορείται ότι έβαλε έξι φωτιές στην περιοχή της Σίνδου μέσα σε λίγες ημέρες.
Ο 59χρονος που κατηγορείται για τις έξι φωτιές στην περιοχή της Σίνδου, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και κατά την προανάκριση να υποστήριξε πως προχώρησε στις πράξεις αυτές επειδή αισθανόταν "πίεση".
Ωστόσο, το υλικό από κάμερες ασφαλείας που εξασφάλισε το ΕΡΤnews αποτυπώνει καρέ-καρέ τις κινήσεις του.
Στο βίντεο φαίνεται να φτάνει με το αυτοκίνητό του σε σημείο της περιοχής όπου υπάρχουν πολλά ξερά χόρτα. Στη συνέχεια σταματά στην άκρη του δρόμου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χρησιμοποιεί χαρτοπετσέτες ως προσάναμμα, τις οποίες ανάβει πριν απομακρυνθεί από το σημείο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, εξετάζοντας τα περιστατικά, φέρεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ακολούθησε παρόμοια πρακτική τουλάχιστον έξι φορές. Μάλιστα, σε μία από τις πυρκαγιές χρειάστηκε η επέμβαση ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό της.
Η περιοχή όπου εκδηλώθηκαν οι φωτιές βρίσκεται κοντά στη βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης, όπου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις. Μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές τόσο σε εγκαταστάσεις και περιουσίες όσο και στο φυσικό περιβάλλον.