X

Χειροπέδες σε δυο ομογενείς στη Θεσσαλονίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση Κύπριου προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας

Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία στη Λεμεσό.

Γράφει: TheToc team

Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία, κατόπιν ευρωπαϊκών ενταλμάτων, στο πλαίσιο επιχείρησης που σχεδίασε και εκτέλεσε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνέλαβε δύο άτομα για τη δολοφονία του επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στην Κύπρο.

Οι δράστες είναι 27 ετών και οι δύο, ομογενείς από τη Γεωργία και με συγγενική σχέση μεταξύ τους και έχουν γεννηθεί στις Σέρρες.

Διέμεναν στην Κύπρο και δεν έχουν ποινικό παρελθόν, ενώ συνελήφθησαν στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η δολοφονία - εν ψυχρώ εκτέλεση του ποδοσφαιρικού παράγοντα και επιχειρηματία, είχε λάβει χώρα πρωινές ώρες στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό της δολοφονίας του επιχειρηματία

Η μαφιόζικη δολοφονία διαπράχθηκε στις 9 το πρωί της Παρασκευής με θύμα τον γνωστό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας Σταύρο Δημοσθένους.

Ενώ ο Δημοσθένους, βρισκόταν στο αυτοκίνητό του με τον γιο του, στη περιοχή του Ογκολογικού Κέντρου (Σφαλαγγιώτισσας) στη Λεμεσό, αυτοκίνητο αγνώστων στοιχείων εμβόλισε το όχημά του και το ακινητοποίησε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο άτομα πλησίασαν το αυτοκίνητο και εκτέλεσαν τον Δημοσθένους εν ψυχρώ με δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ ο γιος του βρισκόταν δίπλα του.

Στη συνέχεια, το παιδί πήρε το τιμόνι και άρχισε να οδηγεί το όχημα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο πλησίον του Τσιρείου Σταδίου.

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγιας βρέθηκε όχημα καμένο, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στους δύο εκτελεστές του Δημοσθένους.

Επισημαίνεται ότι στις 20 Οκτωβρίου οι αρχές της Κύπρου είχαν συλλάβει τρεις άντρες ηλικίας 58, 39 και 30 ετών. Πρόκειται για δύο Ελληνοκύπριους που συνελήφθησαν στη Λευκωσία και ένα πρόσωπο από την Ελλάδα που συνελήφθη Λεμεσό.

Ορισμένοι συνδέονται με τη μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν οι δράστες μετά την εγκατάλειψη του βαν που είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυπριακές αρχές είχαν συλλάβει 45χρονο Ελληνοκύπριο.

Ποιος ήταν ο Σταύρος Δημοσθένους

Ο Σταύρος Δημοσθένους, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, ήταν 49 ετών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ant1live.com, ανέλαβε την προεδρία της Καρμιώτισσας τον Νοέμβριο του 2023 μετά την αποχώρηση του Ντμίτρι Πούνιν και πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί στις εκλογές για την προεδρία της ΚΟΠ, ωστόσο δεν κατάφερε να έχει τα 4 πληρεξούσια για να διεκδικήσει την προεδρία.

Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του Άρη Λεμεσού για μία πενταετία από το 2014 μέχρι το 2019.