Follow us

Νάουσα: Ξεκινούν τη Δευτέρα σαρωτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων

Ξεκινούν από τη Δευτέρα στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Εντατικοί έλεγχοι, με μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και του Δήμου Νάουσας, για την ορθή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ξεκινούν από τη Δευτέρα στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και μια σειρά μέτρων και ενεργειών αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει στοχευμένους ελέγχους και συστάσεις από τα μικτά κλιμάκια σε χώρους πιθανής μετάδοσης του κορονοϊού όπως πάρκα, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, τράπεζες κτλ. Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος "από την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστούν διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου Νάουσας που θα ασκούν καθήκοντα Δημοτικής Αστυνομίας (σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει αυτήν την δυνατότητα), οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας".

Ποια προγράμματα ενισχύονται

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμη περισσότεροι πολίτες, καθώς και η επιπλέον υποστήριξη του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης. Όπως επεσήμανε ο κ. Καρανικόλας "τα έξοδα που θα δαπανούνταν για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα διατεθούν σε έργα κοινωνικής σημασίας και στην υποστήριξη του Νοσοκομείου".

τεστ

Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι από την επόμενη εβδομάδα αναστέλλεται η δια ζώσης εξυπηρέτηση των δημοτών από όλες τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς ενισχύονται επιπλέον οι δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών από υπηρεσίες όπως είναι το ΚΕΠ (MyKEPlive.gr), το σύστημα ηλεκτρονικών αιτημάτων Φιλώτας" και το gov.gr, ενώ πρόσθεσε πως θα τεθεί άμεσα στην διάθεση των πολιτών άλλη μια ψηφιακή υπηρεσία, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού (υπηρεσία e-ραντεβού).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν σε κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων, δωρεάν rapid tests, μέσω της διαδικασίας drive - through, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 06 Σεπ 2025 | 17:02

Σκληρή γεωπολιτική κόντρα για το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι στήνουν ανάχωμα στον Ιβάν Σαββίδη

Ποιες είναι οι τρεις εταιρείες που δίνουν μάχη με το Ρώσο επιχειρηματία για το νέο logistics center.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ 05 Σεπ 2025 | 10:21

Ξάνθη: 19χρονος άρπαξε 15χρονη και επιχείρησε να φύγει για Τουρκία - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψει για Τουρκία με 15χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα προηγούμενα 24ωρα από την οικογένεια.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 09:55

Τροχαίο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου Θεσσαλονίκη, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 14:52

Θεσσαλονίκη: Μάχη με φωτιά σε δασική έκταση στην Πυλαία - Ήχησε το 112 - Σηκώθηκαν 7 εναέρια μέσα

Ισχυρή επίγεια και εναέρια δύναμη κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 04 Σεπ 2025 | 07:58

Ο ΛΕΞ ετοιμάζεται για sold out εμφάνιση στην πόλη του - Ανακοίνωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της μεγάλης συναυλίας του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη, ενώ άνοιξε και η προπώληση των εισιτηρίων με χιλιάδες να... στήνονται στην διαδικτυακή ουρά.