Θεσσαλονίκη:Συνελήφθησαν δυο τοκογλύφοι που εκβίαζαν εισοδηματία

Επι τέσσερα χρόνια εκβίαζαν δυο τοκογλύφοι έναν 51χρονο εισοδηματία στη Θεσσαλονίκη. Απειλούσαν τον ίδιο και την οικογενειά του.Τελικά τους κατήγγειλε.

thessalonikisunelifthisan-duo-tokoglufoi-pou-ekbiazan-eisodimatia
SHARE THIS
0
SHARES

 Στην κόλαση της τοκογλυφίας και του εκβιασμού ζούσε τέσσερα χρόνια ένας 51χρονος εισοδηματίας και η οικογένειά του. Τελικά κατήγγειλε τους τοκογλύφους που συνελήφθησαν το Σάββατο.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 61 και 54 ετών, που απαιτούσαν εκβιαστικά πενταπλάσιο χρηματικό ποσό από αυτό που του είχαν δανείσει.

   Συγκεκριμένα, ο 51χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία πως τον Οκτώβριο του 2010 δανείστηκε από τον 61χρονο 5.000 ευρώ, με τη συμφωνία να του επιστρέψει 6.500 ευρώ έναν μήνα αργότερα.

Ως εγγύηση, ο δράστης επέβαλε στον παθόντα να υπογράψει συναλλαγματική άνευ ποσού και ημερομηνίας.

Ο τοκογλύφος  με απειλώντας τον εισοδηματία και την οικογένειά του παρουσία και 54χρονου συνεργού του, απαιτούσε επιπλέον τόκους 30.000 ευρώ.

 Το Νοέμβριο του 2010 όμως, αδυνατώντας να καταβάλει το ποσό που όφειλε, δανείστηκε και πάλι με καινούριους τοκογλυφικούς όρους, υπογράφοντας παράλληλα νέα συναλλαγματική.

   Μετά τη συμφωνημένη ημερομηνία αποπληρωμής του δανείου και καθώς ο 51χρονος δεν μπορούσε να καταβάλει το ποσό ο 61χρονος, με απειλές για τη ζωή τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του, παρουσία και 54χρονου συνεργού του, απαιτούσε επιπλέον τόκους 30.000 ευρώ.

 Ο παθών διαδοχικά κατέβαλε 15.000 ευρώ κι ενώ είχε δανειστεί αρχικά 10.000 ευρώ, ο 61χρονος απαιτούσε άλλα 35.000 ευρώ για να καταλήξουν έπειτα από διαπραγμάτευση σε καταβολή 25.000 ευρώ για την αποπληρωμή της οφειλής.

  Σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε στην Πολίχνη συνελήφθησαν ο 61χρονος και ο 54χρονος συνεργός την ώρα που παραλάμβαναν τα χρήματα.

 

 Σε έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και δεκάδες κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ενώ από τα στοιχεία αποκαλύφθηκε μια ακόμη περίπτωση εκβίασης - τοκογλυφίας σε βάρος 51χρονου πολιτικού μηχανικού.

 

         Με τον ίδιο τρόπο δράσης οι δύο συλληφθέντες, με έναν τρίτο συνεργό τους σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, απαιτούσαν από τον πολιτικό μηχανικό 25.000 ευρώ για δάνειο 4.000 ευρώ που του χορήγησαν τον Απρίλιο του 2010. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook