Θράκη: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε αλιευτικό

Μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε στην πλώρη ανεμότρατα ανοιχτά του Θρακικού πελάγους σύμφωνα με τις καταγγελίες των ψαράδων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εμβολισμό από τουρκική ακταιωρό δέχτηκε ελληνικό αλιευτικό το οποιο βρισκόταν τρία μίλια από το Δέλτα του Έβρου το πρωί της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού στις 11. 45 ο καπετάνιος του ελληνικού αλιευτικού « Τρια αδέλφια» ( με πλήρωμα δυο Ελληνες και 4 Αιγύπτιους) ενημέρωσε με τον ασύρματο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και του είπε ότι ενώ ψάρευε επί της οριογραμμές των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, αλλά επί της ελληνικής πλευράς, τον πλησίασε τουρκική ακταιωρός και του ζήτησε να του κάνει έλεγχο. 

Ο καπετάνιος επικοινώνησε με το Λιμενικό ανέφερε τη θέση του και επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε ελληνικά ύδατα.
 
Το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του δυτικά , αλλά η τουρκική ακταιωρός το ακολούθησε -εμφανώς μέσα στα ελληνικά νερά - και το περενοχλούσε συνεχώς με κύκλους κλπ. 

Το  τουρκικό σκάφος προσπάθησε να απωθήσει το αλιευτικό και υπήρξε ένα μικρο επεισόδιο.
Κατά τη ναυτική ορολογία υπήρξε «επακούμβιση» απ όπου προκλήθηκαν μικρές ζημιές  στην πρώρα.
 
Κατά τις ίδιες πηγές δεν κινδύνευσε το πλήρωμα
 
 
Θράκη: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε αλιευτικό
 
 
Όπως αναφέρει το thrakitoday, οι κινήσεις του τουρκικού σκάφους ήταν απειλητικές και εντός λίγων λεπτών εμβόλισε την ελληνική ανεμότρατα στην πλώρη.
 
Μετά το συμβάν, οι αλιείς του Εβρου ανάρτησαν στα σκάφη τους, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μαύρες σημαίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας