Δήλωση-γρίφος από το δράκο Αμαρουσίου για Αγραφιώτη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Τα ευρήματα δεν «δείχνουν» τον 30χρονο δράκο του Αμαρουσίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δήλωση-γρίφος από το δράκο Αμαρουσίου για Αγραφιώτη

«Είχα επιτεθεί και σε κάποια άλλη γυναίκα που ήταν σε υπόγειο αλλά δεν θυμάμαι που» είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια της τριήμερης ανάκρισης του. Οι φράσεις του εύλογα προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών, οι οποίοι συνεχίζοντας τις ερωτήσεις δεν έφθαναν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι επόμενες περιγραφές για τον τόπο αυτής της «άγνωστης» επίθεσης, δεν ταίριαζαν με το σκηνικό του αιματοκυλίσματος στο κλιμακοστάσιο του υπόγειου γκαράζ, όπου δολοφονήθηκε η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου. Όταν τον ρωτούν αν έχει πάει στο σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Χατζηαντωνίου και Δημ. Ράλλη, δεν τους δίνει σαφή απάντηση καθώς μία λέει ότι έχει πάει, μετά πως όχι και αργότερα ίσως.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το 10% αυτών που λέει στην ανάκριση ο 30χρονος ταιριάζουν με όσα τραγικά διαδραματίστηκαν το πρωί της 21ης Απριλίου, στο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ακόμη και μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την παρουσία του 30χρονου στον χώρο του εγκλήματος, δίνουν ποσοστό 80% να είναι αυτός ο δράστης.

«Ακόμη και μια ομολογία του να είχαμε ότι διέπραξε το έγκλημα, αυτή, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν επισφαλής, αλλά θα έδινε μια ώθηση στις έρευνες. Χρειαζόμαστε, οπωσδήποτε εργαστηριακή ταυτοποίηση. Από τα ευρήματα και στοιχεία, την εξερεύνηση του χώρου, που μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί στα εργαστήρια, προκαλεί εντύπωση πως δεν έχει ταυτοποιηθεί κάποιο αποτύπωμα ή γενετικό υλικό του ‘απρόσεκτου’ 30χρονου. Είναι παράξενο που δεν έχει ταυτοποιηθεί αποτύπωμα σε κάποια από τις πόρτες ή τα κάγκελα στις σκάλες, όπως και γενετικό υλικό στα παπούτσια, το παντελόνι και το εσώρουχο του θύματος. Ευελπιστούμε από τα υπόλοιπα στοιχεία να προκύψει εργαστηριακή ταυτοποίηση. Η ολοκλήρωση των αναλύσεων στα εργαστήρια θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας» δηλώνει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

«Μπορεί να μην υπήρξε βιασμός»

Ακόμη και η προσπάθεια του ιατροδικαστή Γιώργου Ντιλέρνια, να συλλέξει ιστούς από τη σορό της άτυχης γυναίκας, προκειμένου μέσω των ιστολογικών εξετάσεων να προκύψει ενδεχόμενη ταυτοποίηση γενετικού υλικού με τον 30χρονο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανόν δεν υπήρξε βιασμός ή σεξουαλική πράξη, για να προκύψει γενετικό υλικό.

«Η 69χρονη πρέπει να αντιστάθηκε σθεναρά στις προθέσεις του δράστη. Εκείνος επιτέθηκε με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα για να κάμψει την αντίστασή της. Την πετούσε συνεχώς στις σκάλες και την χτυπούσε στους τοίχους. Όταν κατέρρευσε από τα τραύματά της, η θέα της αναίσθητης και αιμόφυρτης γυναίκας που ψυχοραγούσε ενδεχομένως να ανέστειλε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει την σεξουαλική κακοποίηση παρότι έβγαλε το παντελόνι και το εσώρουχό της» υποστηρίζει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση.

«Πήγε να ξεφύγει από τις σκάλες»

Από τις αναλύσεις της εξερεύνησης του τόπου του εγκλήματος προκύπτει η «διαδρομή» των αποτυπωμάτων και του DNA της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Από αυτή την εργαστηριακή «χαρτογράφηση» αναδεικνύεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πως εξελίχθηκε η σεξουαλική επίθεση που κατέληξε στο έγκλημα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι η 69χρονη δέχθηκε την επίθεση ή την απειλητική προσέγγιση του δολοφόνου της, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό της ή λίγο αργότερα. Πιθανότατα υπήρξε καταδίωξη στο 2ο υπόγειο γκαράζ. Η άτυχη γυναίκα θέλοντας να ξεφύγει από τον δράστη, προσπάθησε να βρει δίοδο διαφυγής από την πόρτα του κλιμακοστασίου και ουσιαστικά πήγε μόνη της στον σκοτεινό λαβύρινθο του μαρτυρίου της. Στις δύο πόρτες του 2ου υπογείου που οδηγούν στο κλιμακοστάσιο, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποίησαν δακτυλικά αποτυπώματά της στις μπάρες ανοίγματος και παλαμικά της πάνω στις πόρτες. Η Ελευθερία Αγραφιώτου, μόλις μπήκε στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο προσπάθησε να τρέξει ανεβαίνοντας στους πάνω ορόφους.

Εντοπίστηκαν αποτυπώματα της στην κουπαστή από τα κάγκελα του κλιμακοστασίου. Στα τελευταία σκαλιά πριν φθάσει στο επίπεδο του 1ου υπογείου, φαίνεται να την πρόλαβε ο δράστης που την καταδίωκε. Ενδεχομένως την τράβηξε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στις σκάλες και να κατρακύλησε προς τα κάτω. Το σώμα της κατέληξε στο ενδιάμεσο επίπεδο ανάμεσα στους δύο ορόφους. Εκεί εντοπίζεται μεγάλη κηλίδα αίματος. Δέχθηκε νέα επίθεση αλλά πρέπει να αντιστάθηκε και πάλι με τον δράστη να την πετά και πάλι από τις σκάλες. Κατέληξε στο 2ο επίπεδο του κλιμακοστασίου. Από εκεί φαίνεται να την έσυρε προς το 3ο υπόγειο επίπεδο του κλιμακοστασίου, όπου την ξεγύμνωσε από την μέση και κάτω, χωρίς ακόμη να έχει διαπιστωθεί αν την κακοποίησε σεξουαλικά. Εκεί βρέθηκε η σορός της.

Το αποτύπωμα παπουτσιού

Από το... εκμαγείο του παπουτσιού του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της σορού, την αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, την ολοκλήρωση της εξερεύνησης των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια και επανάληψη των «αρνητικών» αποτελεσμάτων, προσπαθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, να ταυτοποιήσουν τον δράστη της άγριας δολοφονίας.

Μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα από αυτές τις έρευνες, η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ, που ενδεχομένως οφείλεται και στην μεγάλη καθυστέρηση εντοπισμού του πτώματος εξαιτίας της ολιγωρίας κάποιων αστυνομικών να αναζητήσουν την άτυχη γυναίκα στο κτίριο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πήραν χθες στα χέρια τους τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από τη εξερεύνηση μεγάλου μέρους των ευρημάτων και στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος που δείχνουν ότι το DNA του δράστη δεν ταυτοποιείται με το γενετικό υλικό του 30χρονου Έλληνα που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για έξι απόπειρες βιασμών γυναικών στο Μαρούσι. Η σύνδεση του 30χρονου με το έγκλημα απομακρύνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποκλείεται η εμπλοκή του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο μικρό βήμα στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να διαπιστωθεί αν το αποτύπωμα παπουτσιού του δράστη που βρέθηκε στο χώρο όπου δολοφονήθηκε η 69χρονη ταυτοποιείται με αποτυπώματα παπουτσιών που πήραν από το σπίτι του 30χρονου. Οι αστυνομικοί έχασαν πολύτιμο χρόνο και αξιοποιήσιμο υλικό λόγω της καθυστέρησης εντοπισμού του πτώματος, που είχε ως αποτέλεσμα η σορός να βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, ενδεχομένως να αλλοιωθούν ή χαθούν πολύτιμα στοιχεία. Από αυτό το γεγονός οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν μπορούν προς το παρόν να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Η εξαφάνιση της Αγραφιώτου

Η Ελευθερία Αγραφιώτου εξαφανίστηκε το πρωί της 21ης Απριλίου 2016, όταν έφυγε από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο με το λευκό Όπελ Κόρσα, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153 με προορισμό σούπερ μάρκετ στην οδό Χατζηαντωνίου στο Μαρούσι. Στις 14 Μαΐου 2016 μετά από πληροφορία υπαλλήλου του καταστήματος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, στο 2ο υπόγειο χώρο στάθμευσης του καταστήματος βρέθηκε κλειδωμένο το αυτοκίνητό της, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν βρήκαν εκείνη την ημέρα το πτώμα που βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι από τα πρώτα σκαλιά του 1ου υπογείου ήταν ορατές οι μεγάλες κηλίδες αίματος.

«Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε πάρα πολύ υλικό προς εξέταση. Οι εξετάσεις DNA θα επαναληφθούν. Δεν έχουμε αποκλείσει ακόμα τίποτα. Ούτε το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ο 30χρονος. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για άγνωστο στις Αρχές άτομο που κυκλοφορεί ελεύθερο. Δεν μπορούμε ακόμη να αποκλείσουμε και την απόμακρη περίπτωση ‘σκηνοθεσίας’ σεξουαλικού εγκλήματος» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνει μεγαλύτερος στην περίπτωση που δεν ταυτοποιηθεί στον χώρο του εγκλήματος η παρουσία του 30χρονου, καθώς δεν θα μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου επικίνδυνου και πιο αδίστακτου «δράκου». Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη και σύμπτωση να μην ταυτοποιείται ο «δράκος» με τον δράστη του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει αίτημα στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδώσει διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, ευελπιστώντας σε νέες καταγγελίες γυναικών που ενδεχομένως έπεσαν θύματά του και κυρίως για την αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι να τον είχαν δει στο σούπερ μάρκετ και το γκαράζ που βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 16 Ιαν 2021 | 12:55

Εξαφάνιση 17χρονης Μάγιας στο Ηράκλειο: Το συγκινητικό ευχαριστώ του πατέρα της - Στον εισαγγελέα οι δυο αλλοδαποί

Ο 38χρονος από τη Σλοβακία, με τον οποίο η ανήλικη φέρεται να διατηρεί ερωτική σχέση, κατηγορείται για διευκόλυνση σε διαφυγή ανηλίκου.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ 16 Ιαν 2021 | 12:45

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι - "Θολώσαμε, αλλά μετά φοβηθήκαμε" [βίντεο]

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 52χρονου σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 12:40

Θεσσαλονίκη: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές στα ανατολικά της πόλης

Προβλήματα καταγράφονται σε: Περαία, Τρίλοφο, Αγία τριάδα, Ν. Επιβάτες και σε όλες τις γύρω περιοχές.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ "ΛΕΑΝΔΡΟΣ" 16 Ιαν 2021 | 12:32

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Σε λευκό κλοιό και τα βόρεια της Αττικής - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει [εικόνες]

Στα ορεινά της Αττικής, όπου χιονίζει από το πρωί, η Αστυνομία έκλεισε δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών.

ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Η 85ΧΡΟΝΗ 16 Ιαν 2021 | 12:07

Έγκλημα στο Χαλκιόπουλο: Στον εισαγγελέα οι τρεις κατηγορούμενοι - Αρνούνται τα πάντα, κάνουν λόγο για ..."παρεξήγηση"

Τα δυο αδέρφια που κατηγορούνται για τη διάπραξη του εγκλήματος, αρνούνται τα πάντα, ενώ ο ανιψιός που αρχικά ομολόγησε, στη συνέχεια αναίρεσε όσα είπε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 11:49

Ανοιγμα σχολείων: Τι απάντησε η Κεραμέως για Γυμνάσια και Λύκεια - Σύντομα οι οδηγίες για το voucher των 200 ευρώ

"Οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσε" τόνισε η κ. Κεραμέως.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 11:31

Σάλος με την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου: Στο πλευρό της Μαρέβα Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Λίνα Μενδώνη

"Η γενναία στάση της Σ. Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση", λέει η υπουργός Πολιτισμού.

ΣΕ ΚΡΥΠΤΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 16 Ιαν 2021 | 10:41

Πιάστηκε στην Κορινθία με τρία κιλά ηρωίνης - Συνελήφθη 33χρονη

Συνελήφθη μία 33χρονη με περισσότερα από τρία κιλά ηρωίνης στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.

ΕΝΙΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΥΛΗ 16 Ιαν 2021 | 10:36

Gov.gr: Ραντεβού για εμβόλιο, άδειες οδήγησης, πιστοποιητικά, επιδόματα - Ξεπέρασαν τις 1.000 οι υπηρεσίες

Από τον Μάρτιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έχουν εκδοθεί 1.500.507 υπεύθυνες δηλώσεις, 629.771 εξουσιοδοτήσεις και 604.413 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης.

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 16 Ιαν 2021 | 10:04

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Λέανδρος: Στα λευκά Βόρεια & Κεντρική Ελλάδα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, χιόνια σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Εύβοια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 09:32

Κακοκαιρία Λέανδρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική - Έκλεισαν οι δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό

Η κίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών με κατεύθυνση προς τη Θήβα θα γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ 16 Ιαν 2021 | 09:27

Δεν ισχύει ο δίωρος περιορισμός για τα κομμωτήρια - Άνοιγμα των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ ζήτησε ο Γεωργιάδης

Ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 16 Ιαν 2021 | 08:59

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 - Η κ. Κασσιανή στον Ευαγγελισμό και ο κ. Χρήστος στη Βέροια [εικόνες]

Η πανδημία που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Ξεκινούν οι εμβολιασμοί.